Μαχαιρίτσας-Πορτοκάλογλου «Μαζί για το Παιδί» στο Ηρώδειο

Η κορύφωση μιας σπουδαίας και δημιουργικής συνεργασίας, που έχει γίνει η «παράσταση της χρονιάς», υλοποιείται με μια μεγάλη συναυλία για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Μαχαιρίτσας-Πορτοκάλογλου «Μαζί για το Παιδί» στο Ηρώδειο

Ο λόγος για την ξεχωριστή συναυλία στο Ηρώδειο την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στην οποία οι δυο σπουδαίοι σύγχρονοι τραγουδοποιοί μας κορυφώνουν την συνεργασία τους που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερες της χρονιάς.

Μαχαιρίτσας-Πορτοκάλογλου «Μαζί για το Παιδί» στο Ηρώδειο - εικόνα 1

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έχουν πορείες παράλληλες στον χώρο του σύγχρονου τραγουδιού μας και, κυρίως, αυτού που σχετίζεται με ροκ παραμέτρους φυσικές, που ταιριάζουν απόλυτα στη γλώσσα μας και στα πολιτισμικά μας βιώματα. Και οι δύο ξεκίνησαν στα '80's και σύντομα τα εκφραστικά τους οχήματα/σχήματα, οι Φατμέ του Νίκου και οι Τερμίτες του Λαυρέντη (και των υπόλοιπων φίλων τους, φυσικά) αναδείχθηκαν σε πρωτοπόρα γκρουπ μιας δημιουργικής ροκ δίψας που εκφραζόταν με δικούς μας όρους και στη δική μας γλώσσα - πλησιάζοντας φυσιολογικά το μέινστριμ.

Με πολύ ωραίο καλλιτεχνικό output αμφότεροι, προς τα τέλη των '80's με αρχές '90's αυτονομήθηκαν και προχώρησαν στους δικούς τους προσωπικούς δρόμους. Και ο Λαυρέντης και ο Νίκος αναδείχθηκαν κορυφαίοι σύγχρονοι τραγουδοποιοί και η πορεία τους είναι αρκετά γνωστή, γεμάτη με ουσία και επιτυχίες μέχρι σήμερα.

Μαχαιρίτσας-Πορτοκάλογλου «Μαζί για το Παιδί» στο Ηρώδειο - εικόνα 2

Ωστόσο, προχωρώντας σε κοινές κατευθύνσεις, οι δυο τους δεν είχε τύχει να συναργαστούν. Μέχρι πέρσι το φθινόπωρο που αποφάσισαν να δέσουν και να συμπλέξουν τα τραγούδια τους και να μας χαρίσουν αριστουργηματικές παραστάσεις, που συνεχίστηκαν με μια πλούσια καλοκαιρινή περιοδεία και κορυφώνονται τώρα, με τη μεγάλη τους συναυλία στο Ηρώδειο (10/9).

Εδώ, ο Νίκος και o Λαυρέντης ενώνουν τις φωνές και τις μελωδίες τους για να αγκαλιάσουν τα 30.000 παιδιά που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» - σε ένα μουσικό ταξίδι που προορισμό έχει την αλληλεγγύη. Οι δυο δημιουργοί δηλώνουν χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή για μας που θα εμφανιστούμε στο πιο εμβληματικό αρχαίο θέατρο της πόλης μας, το Ηρώδειο στις 10 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Είναι ο καλύτερος επίλογος για την μεγάλη καλοκαιρινή μας περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και, μαζί με την εκλεκτή ομάδα μουσικών και τραγουδιστών που μας συνοδεύουν, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Σε αυτή την ξεχωριστή μουσική βραδιά θα «ενώσουμε» τις φωνές μας και τις ενέργειες μας για να συμβάλλουμε και εμείς στο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών που αγκαλιάζει το «Μαζί για το Παιδί». Να είστε όλοι εκεί».

Περισσότερες πληροφορίες

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νίκος Πορτοκάλογλου (ματαιώθηκε)

  • Ελληνική

«Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά» με δύο τραγουδοποιούς που όρισαν τον ήχο και το ύφος του νεότερου ελληνικού τραγουδιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

23/04/2024

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.

Borderline 2024, με Κολομβιανές "βασίλισσες" του reggaeton και χιπ χοπ από την Αφρική

Το ανήσυχο φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά, σε μια τριήμερη εκδοχή (26, 27 & 28/4) που –ως συνήθως– αδιαφορεί για ταμπέλες και είδη, προσπαθώντας να ψηλαφήσει το μέλλον της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης.