Ο Nils Frahm έρχεται στο Μέγαρο

Ένας από τους πιο σπουδαίους συνθέτες και δημιουργικούς μουσικούς – άμα και παραγωγούς – του καιρού μας θα δώσει μια μοναδική συναυλία τον Σεπτέμβριο.

Ο Nils Frahm έρχεται στο Μέγαρο

Ο Nils Frahm, ο Γερμανός πιανίστας (δημιουργικός κιμπορντίστας, εν γένει) και συνθέτης – αλλά, παράλληλα, και τεχνικός και σχεδιαστής ήχου και παραγωγός – έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής για μια μοναδική συναυλία στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Nils Frahm έρχεται στο Μέγαρο - εικόνα 1

Ο Nils Frahm ανήκει σ’ αυτές τις δημιουργικές μουσικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί εδώ και μερικές δεκαετίες στη Γερμανία και αγκαλιάζουν ένα ευρύτατο φάσμα σύγχρονης μουσικής σύνθεσης και πρακτικής που, για το καλό της μουσικής, δεν μπορούν να ταξινομηθούν με ευκολία και, ως εκ τούτου, να καταναλωθούν αμάσητοι.

Για τις ανάγκες αυτού του σημειώματος (γιατί θα ακολουθήσει ένα μεγαλύτερο!) ας πούμε ότι ο Nils Frahm ξέρει να βαδίζει με ευκολία στους δρόμους της κλασικής μουσικής (που αποτελούν και το βασικό του πιανιστικό εκφραστικό όπλο) και, παράλληλα, να κατανοεί απόλυτα τις τεχνολογικές – και άλλες – ευκολίες που του προσφέρει η electronica ή οποιαδήποτε άλλη ηχητική παλέττα.
Το σημαντικό όμως είναι ότι ο Nils Frahm έχει ως οδηγό του την ΟΜΟΡΦΙΑ και ως στόχο του τη ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ – πράγμα που δεν το συναντάς εύκολα στις μέρες μας. Αυτά, όμως, προς το παρόν…

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει και οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 55€ - Διακεκριμένη Ζώνη | 45€ - Α’ Ζώνη | 35€ - Β’ Ζώνη | 25€ - Γ’ Ζώνη
Σημεία Προπώλησης: Ηλεκτρονικά: www.megaron.gr/NilsFrahm | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη (Καθημερινά 10:00 – 18:00 & Σάββατο 10:00 – 14:00) | Με πιστωτική κάρτα στο 210 72 82333 | Καταστήματα Public

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Ξανθούλα Ντακοβάνου μας ταξιδεύει από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου στη world jazz

11 καλλιτέχνες παρουσιάζουν το νέο δίσκο "Lamenta" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2022

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος με την Eλπίδα ενώνουν ξανά τις φωνές τους

Θα ακούσουμε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έχει συνθέσει μέχρι σήμερα ο δημιουργός και τις μεγάλες επιτυχίες της Ελπίδας.

Κατερίνα Κυρμιζή & Νίκος Γρηγοριάδης: Μια βραδιά με σπιτική θαλπωρή στο "Μουσικό Κουτί"

Δεν είχαν παρά τις κιθάρες τους, κάποια κρουστά χειρός κι έναν πιανίστα. Όμως με αυτά τα λιτά μέσα αποδείχθηκαν καθηλωτικοί, δίνοντας μια ουσιαστική συναυλία, η οποία εκπροσώπησε άριστα την τραγουδοποιία τους.

Η πελώρια δεξαμενή της κινηματογραφικής μουσικής είναι το δημιουργικό έναυσμα των Cinema Paradiso Project

Με αφορμή τις εμφανίσεις τους μιλήσαμε μαζί τους για το πώς πήραν το όνομά τους, για τη σχέση τους με τη μουσική σκηνή του Half Note και την καθοριστική συνάντησή τους με τον Ennio Morricone, αλλά και για την επόμενη εμφάνισή τους στο Half Note Jazz Club, το Φεβρουάριο, μια latin κινηματογραφική βραδιά.

Οι DakhaBrakha έρχονται από το Κίεβο με αγάπη

Το διάσημο πολυφωνικό κουαρτέτο της world music DakhaBrakha κάνει στάση στο Ωδείο Αθηνών.

TikTok, μία χρονομηχανή του Ίντερνετ

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης νεκρανασταίνει τα μουσικά mashups και τα λοιπά trends της προϊστορίας του Ίντερνετ.

Οι πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες στο Spotify για το 2022

Συγκέντρωσαν τις περισσότερες μεταδόσεις στη διάσημη μουσική πλατφόρμα streaming.