Με τη Μαρία στο σινεμά

Η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Κορίνα Λεγάκη σε ένα απάνθισμα από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου και ελληνικού κινηματογράφου.

Με τη Μαρία στο σινεμά

Η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Κορίνα Λεγάκη σε ένα απάνθισμα από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου και ελληνικού κινηματογράφου.

Με τη Μαρία στο σινεμά - εικόνα 1

Είναι θερινό και είναι μουσικό – πολυμουσικό για την ακρίβεια. Περιέχει πλήθος από κινηματογραφικά στάνταρντ, προφανώς αθάνατα, αφού έχουν ξεπεράσει την ανάγκη της οθόνης κι έχουν γίνει μέρος της φαντασίας και του ονείρου μας. Τραγούδια ελληνικά και ξένα, από το σινεμά, που τραγουδάει η Μαρία Φαραντούρη και παίζει μαζί με τον Γιάννη Στάνκογλου σε ευρηματικά κείμενα του Γιώργου Β. Μονεμβασίτη. Συμμετέχουν ακόμη ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Κορίνα Λεγάκη καθώς και ο εξαιρετικός πιανίστας/συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου πάνω σε ένα ηχητικό σκηνικό της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με μαέστρο τον Αναστάσιο Συμεωνίδη. «Πάμε σινεμά», λοιπόν, στο Ηρώδειο (10/7).

Περισσότερες πληροφορίες

Μαρία Φαραντούρη, Γιάννης Στάνκογλου

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Με τον τίτλο «Πάμε σινεμά;» και με τραγούδια και μουσικές από τον παγκόσμιο και τον ελληνικό κινηματογράφο. Συμμετέχουν ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Κορίνα Λεγάκη. Την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Ξανθούλα Ντακοβάνου μας ταξιδεύει από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου στη world jazz

11 καλλιτέχνες παρουσιάζουν το νέο δίσκο "Lamenta" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2022

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος με την Eλπίδα ενώνουν ξανά τις φωνές τους

Θα ακούσουμε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έχει συνθέσει μέχρι σήμερα ο δημιουργός και τις μεγάλες επιτυχίες της Ελπίδας.

Κατερίνα Κυρμιζή & Νίκος Γρηγοριάδης: Μια βραδιά με σπιτική θαλπωρή στο "Μουσικό Κουτί"

Δεν είχαν παρά τις κιθάρες τους, κάποια κρουστά χειρός κι έναν πιανίστα. Όμως με αυτά τα λιτά μέσα αποδείχθηκαν καθηλωτικοί, δίνοντας μια ουσιαστική συναυλία, η οποία εκπροσώπησε άριστα την τραγουδοποιία τους.

Η πελώρια δεξαμενή της κινηματογραφικής μουσικής είναι το δημιουργικό έναυσμα των Cinema Paradiso Project

Με αφορμή τις εμφανίσεις τους μιλήσαμε μαζί τους για το πώς πήραν το όνομά τους, για τη σχέση τους με τη μουσική σκηνή του Half Note και την καθοριστική συνάντησή τους με τον Ennio Morricone, αλλά και για την επόμενη εμφάνισή τους στο Half Note Jazz Club, το Φεβρουάριο, μια latin κινηματογραφική βραδιά.

Οι DakhaBrakha έρχονται από το Κίεβο με αγάπη

Το διάσημο πολυφωνικό κουαρτέτο της world music DakhaBrakha κάνει στάση στο Ωδείο Αθηνών.

TikTok, μία χρονομηχανή του Ίντερνετ

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης νεκρανασταίνει τα μουσικά mashups και τα λοιπά trends της προϊστορίας του Ίντερνετ.

Οι πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες στο Spotify για το 2022

Συγκέντρωσαν τις περισσότερες μεταδόσεις στη διάσημη μουσική πλατφόρμα streaming.