Ο Riccardo Muti στην Αθήνα

Ο «μαέστρος των μαέστρων», όπως τον έχει χαρακτηρίσει η διεθνής κριτική, επιστρέφει στο Ηρώδειο με μία μοναδική συναυλία-γιορτή για τη δύναμη της μουσικής.

Ο Riccardo Muti στην Αθήνα

Ο «μαέστρος των μαέστρων», όπως τον έχει χαρακτηρίσει η διεθνής κριτική, επιστρέφει στο Ηρώδειο με μία μοναδική συναυλία-γιορτή για τη δύναμη της μουσικής.

Ο Riccardo Muti στην Αθήνα - εικόνα 1
foto: Todd Rosenberg

Ο διάσημος μαέστρος Ρικάρντο Μούτι επιστρέφει, μετά από 11 χρόνια, στο Ηρώδειο (9/7) με τους «Δρόμους της φιλίας», το ετήσιο μουσικό προσκύνημα που διοργανώνει από το 1997 το Φεστιβάλ της Ραβένας σε ιστορικές πόλεις, όπου κορυφαίοι αρχιμουσικοί της κλασικής σκηνής συναντούν ντόπιους μουσικούς και παρουσιάζουν σπουδαία έργα. Εδώ, η Ορχήστρα Νέων Luigi Cherubini – που απαρτίζεται από Έλληνες και Ιταλούς μουσικούς – θα ερμηνεύσει με τον Μούτι στο πόντιουμ την κορυφαία συμφωνία του Μπετόβεν, την 9η (σε Ρε ελάσσονα, έργο 125) που κορυφώνεται με την μελοποιημένη «Ωδή στη Χαρά» του Σίλερ. Μια ιδανική έκκληση για αδελφοσύνη.

Περισσότερες πληροφορίες

Riccardo Muti, Ravenna Festival

  • Φεστιβάλ Αθηνών

O διεθνούς φήμης μαέστρος επιστρέφει στην Αθήνα ύστερα από 11 χρόνια, με τους «Δρόμους της φιλίας», το ετήσιο μουσικό event που διοργανώνει από το 1997 το Φεστιβάλ της Ραβένα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mavile και οι Pink Vanity σε ένα σαρωτικό double bill

Δύο από τα πιο αγαπητά και ανερχόμενα συγκροτήματα της εγχώριας εναλλακτικής ροκ σκηνής ανεβαίνουν στην σκηνή του "Ίλιον plus" με νέο υλικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2022

Το Μουσικό φεστιβάλ Χίου επιστρέφει στην χειμερινή του έκδοσή του

Όταν η κλασική μουσική συναντά την καινοτομία και οι παραδόσεις του κόσμου τη σύγχρονη τζαζ.

Η Μαρίκα Κλαμπατσέα παρουσιάζει την performance "EROS"

Μια μουσική διαδρομή διανθισμένη με την ποίηση των Sylvia Plath, HD Doolittle, Sarah Kane και Μαρίας Πολυδούρη.

Ο θησαυρός του Παναγιώτη Τούντα και το νέο ρεμπέτικο

Με μια ομάδα πειραματικών συναυλιών το φετινό πρόγραμμα του Ελληνικού Σχεδίου εστιάζει στο ρεμπέτικο τραγούδι και τις επιρροές του στο σήμερα.

Ο κορυφαίος τρομπετίστας Erik Truffaz έρχεται στο Half Note Jazz Club

Συμπράττει με τον Παριζιάνο Siegfried Debrebant και τον Λετονό Artis Orubs για να παρουσιάσουν το εξαιρετικά ενδιαφέρον τους project.

"Ο Θάνατος του Άντονυ": Σημείο αναφοράς για το μέλλον της ελληνικής όπερας;

Μαζί με τη διημερίδα που το συνόδευσε, το έργο του Χαράλαμπου Γωγιού αποτυπώθηκε ως μια αξέχαστα εξωφρενική στιγμή. Αλλά κανείς δεν ξέρει, για την ώρα, αν ζήσαμε το γύρισμα μιας μουσικής σελίδας ή αν σταθήκαμε ενώπιον μιας ιδιομορφίας.

Η Ξανθούλα Ντακοβάνου μας ταξιδεύει από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου στη world jazz

11 καλλιτέχνες παρουσιάζουν το νέο δίσκο "Lamenta" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.