100 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου | Μεγάλη εκδήλωση στο Ηρώδειο

«Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη»: μια εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Ηρώδειο (Κυριακή 19 Μαΐου) για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πριν από 100 χρόνια, με συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών.

100 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου | Μεγάλη εκδήλωση στο Ηρώδειο

Μια μεγάλη εκδήλωση μνήμης και τιμής διοργανώνει στο Ηρώδειο η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών την Κυριακή 19 Μαΐου (8 μ.μ.) προς τιμήν των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η εκδήλωση, που έχει τίτλο «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη», διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την τραγική αυτή ιστορική στιγμή του ποντιακού ελληνισμού.

100 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου | Μεγάλη εκδήλωση στο Ηρώδειο - εικόνα 1

Στην εκδήλωση παίρνουν μέρος πολλοί μουσικοί και καλλιτέχνε όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Έλενα Κελεσίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Ουζουνίδου, Χάικ Γιαζιτζιάν, Σαρίνα Κρος, Πέλα Νικολαΐδη και Χρήστος Καλιοντζίδης. Μαζί τους θα είναι χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων και το χορευτικό συγκρότημα «Έκνευσις». Την εκδήλωση παρουσιάζει η Πόπη Τσαπανίδου και αφηγητής είναι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου και τη σκηνοθεσία του video art ο Νίκος Σούλης.

Τα δωρεάν δελτία εισόδου έχουν εξαντληθεί, όμως έξω από το Ηρώδειο θα υπάρχουν γιγαντοοθόνες ώστε κανείς να μην χάσει αυτή τη σπουδαία παράσταση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Από το πρόγραμμα του Οκτωβρίου στο "Half Note" δεν θα χάσουμε ούτε μισή νότα

Το line-up των καλλιτεχνών που απαρτίζουν την ατζέντα του Οκτωβρίου στο γνωστό jazz club είναι ένας καλός λόγος να μην χάσετε ούτε... νότα.

04/10/2022

Ένα Πορτρέτο του Συνθέτη Περικλή Κούκου στο Ωδείο Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών συνεχίζει την επιτυχημένη σειρά πορτρέτων επιφανών συνθετών της εποχής μας με τη σκυτάλη να παίρνει ο Περικλής Κούκος.

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ παρουσιάζουν ένα γεμάτο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους

Η νέα καλλιτεχνική περίοδος φέρνει μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, την ισότιμη συμμετοχή και την προαγωγή της συνεργασίας.

"Μικρασία: Όσο σε θυμάμαι, ζεις": Παιδιά και νέοι τιμούν την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στο μεγάλο επετειακό αφιέρωμα συμπράττουν οι σημαντικοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου, Κωνσταντίνος Βελιώτης.

"Αντρέι - Ρέκβιεμ Σε Οκτώ Σκηνές": Εντυπώσεις από μια απαιτητική, μα ουσιαστική βραδιά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο κείμενο του Παντελή Μπουκάλα, η συνθέτρια Δήμητρα Τρυπάνη τίμησε το έργο και τις ανησυχίες του Αντρέι Ταρκόφσκι με μια "παράσταση ήχου" μεταξύ θεάτρου, όπερας και συναυλίας.

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Εφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου ο αγαπημένος ερμηνευτής Σταμάτης Κόκοτας, σε ηλικία 85 ετών.

Η καρδιά της μουσικής χτυπάει στο "Ολύμπια"

Το εμβληματικό θέατρο θα φιλοξενήσει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2022-23 έναν φιλόδοξο προγραμματισμό, με την υπογραφή του Ολιβιέ Ντεκότ.