Το ανέκδοτο αρχείο του Νικόλα Άσιμου

«Ελάτε μαζί μας μια βόλτα»: Mια έκθεση με το ανέκδοτο αρχείο του ασυμβίβαστου καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθεί, 31 χρόνια μετά το «φευγιό» του, στο BIOS Ρομάντσο. Μαζί με συναυλίες, φυσικά...

Το ανέκδοτο αρχείο του Νικόλα Άσιμου

31 χρόνια μετά τον θάνατό του (την αυτοκτονία του στις 17 Μαρτίου του 1988) ο Νικόλας Άσιμος εξακολουθεί να ζει μέσα από τα τραγούδια του, τις αλήθειες τους, και πολλές ιστορίες γύρω από αυτόν. Έτσι, 31 χρόνια μετά, για πρώτη φορά, θα εκτεθεί στο κοινό το αρχείο του: Στο BIOS Ρομάντσο, 3-15 Μαΐου, με χειρόγραφο υλικό που είναι έτοιμο να «μιλήσει» γι’ αυτόν.

Το αρχείο του Νικόλα Άσιμου περιλαμβάνει χειρόγραφά του, γνωστά τραγούδια του την ώρα που τα επεξεργάζεται (με διορθώσεις, λάθη, διαφορετικούς στίχους), ανέκδοτα τραγούδια και στίχους, χειρόγραφες σκέψεις του, καταγγελίες, αφίσες συναυλιών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τα τελευταία του σημειώματα και πολλά άλλα. Το αρχείο έχει παραχωρηθεί για τις ανάγκες τις έκθεσης από την οικογένεια Ασημόπουλου, με τη σύμφωνη γνώμη της κόρης του Νικόλα Άσιμου.

Το ανέκδοτο αρχείο του Νικόλα Άσιμου - εικόνα 1

Με αφορμή το αρχείο, 12 εικαστικοί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν και θα εκθέσουν έργα τους στον πρώτο όροφο του κτιρίου, εμπνευσμένα από γενικότερους ή ειδικότερους κοινωνικούς προβληματισμούς που σχετίζονται με την τέχνη και τη στάση του Νικόλα ενώ θα γίνουν και συναυλίες τις δυο πρώτες μέρες της έκθεσης με τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι Μανώλης Κουτσονάνος, Mode Plagal, Δημήτρης Πουλικάκος, Vasilis Giaslakiotis – Dretta, Γιώργος Μπίλλιος κ.ά. με guests τους Φοίβο Δεληβοριά, Γιάννη Ζουγανέλη, Adetayo & Kabasele κ.ά. Το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Μέγαρο Μουσικής ταξιδεύει στη Βόρεια Εύβοια

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Νίκος Σταμούλος στον κύκλο δράσεων "Φωνές του φθινοπωρινού δάσους".

29/09/2022

Λευτέρη Βενιάδη, τι είναι για σένα η "Αλληλεγγύη" και γιατί έχει ρεμπέτικο ήχο;

Μιλήσαμε με τον συνθέτη για το πρότζεκτ "Τι είναι Αλληλεγγύη;" που παρουσιάζει με τη σκηνογράφο Barbara Ehnes στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο οποίο γράφει το soundtrack των αλληλέγγυων παντρεύοντας σύγχρονη μουσική με ρεμπέτικα κομμάτια.

Πέθανε ο ράπερ Coolio

Έφυγε ξαφνικά απ' τη ζωή ο βραβευμένος ράπερ, σε ηλικία 59 ετών.

Το μουσικό ταξίδι των Portico Quartet περνάει από την Αθήνα

Το βρετανικό κουαρτέτο επιστρέφει στο Piraeus Club Academy (LouLou is Present) με υπερβατική διάθεση, jazz, mimimal, ηλεκτρονικά και κινηματογραφικά ηχοχρώματα.

Τάνια Τσανακλίδου: "Ήμασταν τόσο τυχεροί όσοι γνωρίσαμε τον Γιάννη Σπανό"

Σχεδόν μισό αιώνα από την πρώτη τους γνωριμία και 40 χρόνια μετά τον πρώτο τους κοινό δίσκο, η αγαπημένη ερμηνεύτρια τιμά την παρακαταθήκη του σπουδαίου συνθέτη στήνοντας μια βραδιά που νιώθει ότι του τη χρωστάει.

Οι New Model Army επιτέλους στην Αθήνα

Η εξ'αναβολής, από το 2020, επετειακή, για τα 40 χρόνια της μπάντας, συναυλία της μπάντας στο Fuzz Club, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.