Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ως «Μεγάλος Αιρετικός»

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου σε ένα νέο κύκλο τραγουδιών με τίτλο «Ο Μεγάλος Αιρετικός» που συνειδητά κάνει παρήχηση με μια κορυφή της σύγχρονης μουσικής μας ιστορίας.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ως «Μεγάλος Αιρετικός»

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου σε ένα νέο κύκλο τραγουδιών με τίτλο «Ο Μεγάλος Αιρετικός» που συνειδητά κάνει παρήχηση με μια κορυφή της σύγχρονης μουσικής μας ιστορίας.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ως «Μεγάλος Αιρετικός» - εικόνα 1

Εδώ ο διαρκώς ανήσυχος και δημιουργικός συνθέτης σκαλίζει την παγκόσμια ποίηση έχοντας ως οδηγό του τις αιρετικές πτυχές της. Δηλαδή οτιδήποτε εντός αυτής έχει να κάνει με αμφισβήτηση, ανυποταξία, ελευθερία – ή και ελευθεριότητα – και δημιουργεί ένα πρώτο μέρος (από τρία) του κύκλου «Ο Μεγάλος Αιρετικός», τον οποίο παρουσιάζει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στις 21 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Μέσα σ’ αυτό τον κύκλο συναντάμε χαρακτηριστικές στιγμές από την ποιητική τέχνη διαχρονικών καλλιτεχνικών μορφών όπως οι Αριστοφάνης, Βιγιόν, Εμπειρίκος, Καβάφης, Κοροπούλης, Λαπαθιώτης, Λεοντάρης, Μπρεχτ, Τζων Ντον, Παλαμάς, Ρίλκε, Σαχλίκης κ.ά. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Χάρης Ανδριανός, Βερόνικα Δαβάκη και Πάνος Παπαϊωάννου και η εκδήλωση, φυσικά, είναι ενταγμένη στο «Ελληνικό Σχέδιο» και στον κύκλο του, Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία και Ποίηση.

Περισσότερες πληροφορίες

Δημήτρης Παπαδημητρίου

  • Ελληνική

«Ο μεγάλος αιρετικός»: το πρώτο μέρος ενός κύκλου τραγουδιών με μελοποιήσεις ποιημάτων από όλες τις περιόδους της παγκόσμιας ποιητικής ανθολογίας, με άξονα την αμφισβήτηση. Ερμηνεύουν ο Χάρης Ανδριανός, η Βερόνικα Δαβάκη και ο Πάνος Παπαϊωάννου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Σταύρος Ξαρχάκος: Καταχειροκροτήθηκε στο sold-out Ηρώδειο, τιμώντας τον Νίκο Ξυλούρη

Αν και υπήρξαν αβαρίες εδώ κι εκεί, ήταν μια συναυλία επιτυχημένη από κάθε άποψη, με το κοινό να ξεπερνά την παράλυση της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων μεταφοράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
27/09/2022

Ο Γιάννης Πάριος μας ταξιδεύει σε παλιούς και νέους έρωτες στο Faliro Summer Theater

Με έναν μοναδικό καλλιτέχνη κλείνει η τελευταία μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού.

Η Katerine Duska, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Βάσια Ζαχαροπούλου θα πλαισιώσουν τον Shigeru Umebayashi

Η συναυλία "In the Mood For Music", στο Ηρώδειο, θα μας μυήσει στη μουσική ουτοπία αυτού του χαρισματικού Ιάπωνα καλλιτέχνη.

Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Lise Davidsen και η ΚΟΑ σε ένα λαμπερό γκαλά όπερας

Το άστρο μιας νέας ντίβας λάμπει για πρώτη φορά στο Μέγαρο και στην Ελλάδα.

Ο βιρτουόζος τζαζ κιθαρίστας Raul Midón στην σκηνή του Gazarte

Ο "άνθρωπος ορχήστρα" μετρά στο ενεργητικό του 11 solo album, αλλά και σπουδαίες συνεργασίες με ονόματα όπως ο Stevie Wonder, Bill Withers, Queen Latifah και Snoop Dog.

Η πρώτη ελληνική συναυλία της Αmanda Tenfjord είναι γεγονός

Η Ελληνονορβηγή τραγουδίστρια που άνοιξε πριν μερικές μέρες τη συναυλία των Madrugada, έρχεται τον Μάρτιο στο Piraeus Club Academy.