Η Αθήνα έχει ξανά το δικό της Δημοτικό Θέατρο! Δείτε όλο το πρόγραμμα.

Το ιστορικό «Ολύμπια» της οδού Ακαδημίας, γνωστό μέχρι πρότινος ως Εθνική Λυρική Σκηνή, ανοίγει ξανά τις πύλες του στο κοινό.

Η Αθήνα έχει ξανά το δικό της Δημοτικό Θέατρο! Δείτε όλο το πρόγραμμα.

«Το θέατρο αυτό είναι αφιερωμένο στη θρυλική ντίβα του παγκόσμιου λυρικού θεάτρου, την Μαρία Κάλλας, την οποία τιμά για πρώτη φορά η πόλη μας», σημειώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, που κηρύσσει την έναρξη των εκδηλώσεων του θεάτρου, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων, κυρίως μουσικών.

Η Αθήνα έχει ξανά το δικό της Δημοτικό Θέατρο! Δείτε όλο το πρόγραμμα. - εικόνα 1

Για τα επόμενα 10 χρόνια, το «Ολύμπια» θα είναι ένας από τους κεντρικούς πυλώνες του πολιτισμού στην πόλη μας, με συναυλίες συμφωνικής μουσικής, οπερατικά έργα, μουσικά αφιερώματα, συναυλίες για παιδιά και πολλά άλλα που ήδη ξεκινούν από τις 3 Δεκεμβρίου με το «Όνειρο θερινής νυκτός», σκηνική μουσική του Μέντελσον για το ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ. Από τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και με ελεύθερη είσοδο.

Η Αθήνα έχει ξανά το δικό της Δημοτικό Θέατρο! Δείτε όλο το πρόγραμμα. - εικόνα 2
Λουκάς Καρυτινός, Γιώργος Καμίνης, Κωστής Μπιτζάνης

«Ένας εμβληματικός χώρος, ιστορικής σημασίας για την πόλη, αποκτά πάλι πνοή, γίνεται προσιτός και ανοιχτός σε όλους και γεμίζει με τους ήχους των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων που αποκτούν πλέον ένα μόνιμο σπίτι», σημειώνει ο Κωστής Μπιτζάνης, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ. Τα εισιτήρια των εκδηλώσεων θα είναι σε πολύ προσιτά επίπεδα – και κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις θα είναι με ελεύθερη είσοδο, Το σίγουρο είναι ότι το θέατρο «Ολύμπια» θα είναι πια ένας από τους βασικούς πολιτισμικούς πόλους έλξης για τους Αθηναίους και τους πάσης φύσεως επισκέπτες της πόλης.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Περισσότερες πληροφορίες

«Όνειρο θερινής νυκτός»

  • Κλασική μουσική

Σκηνική μουσική του Φέλιξ Μέντελσον για το ομότιτλο έργο του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Διευθύνει ο Χρύσανθος Αλησάφης

«Όνειρο θερινής νυκτός»

  • Κλασική μουσική

Σκηνική μουσική του Φίλιξ Μέντελσον για το ομότιτλο έργο του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσίαν Βασίλη Νικολαΐδη. Με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.