Η Καμεράτα παίζει Deep Purple στο Μέγαρο!

Δυο κλασικά έργα του Jon Lord, οργανίστα των Deep Purple, θα παρουσιάσει ο Γιώργος Πέτρου και η Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Καμεράτα παίζει Deep Purple στο Μέγαρο!

Η συμφωνική-κλασική εμμονή του Jon Lord, του θρυλικού οργανίστα των Deep Purple, συναντιέται με την δημιουργική εμμονή του Γιώργου Πέτρου για το πεδίο του ροκ. Αυτή τη φορά πληρέστερα καθώς ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτας, μαζί με το «Concerto for Group and Orchestra» (που ήδη παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής στις αρχές της χρονιάς) θα παρουσιάσει, στο Μέγαρο 16 Νοεμβρίου, και τη «Sarabande», συμφωνική επίσης σύνθεση του Jon Lord, πάνω στα ίχνη του μπαρόκ και του Μπαχ.

Η Καμεράτα παίζει Deep Purple στο Μέγαρο! - εικόνα 1

Η «Sarabande» είναι ένα εξαιρετικό έργο – όχι τόσο εντυπωσιακό και ρηξικέλευθο όσο το «Concerto for Group and Orchestra», που ήταν η πρώτη φορά που η συμφωνική ορχήστρα συναντούσε ένα ροκ γκρουπ (τους Deep Purple, στη μετάβασή τους από την ψυχεδελική Mark I περίοδό τους στην πιο straight hard Mark II) σε τέτοιο δημιουργικό ανταγωνισμό – αλλά που έχει την ξεχωριστή θέση του στην classical meets rock δισκογραφία. Σαν δίσκος, η «Sarabande» φτιάχτηκε το 1975 στη Γερμανία – με τη συμμετοχή του «μετέπειτα Police» κιθαρίστα Andy Summers, του σπουδαίου world jazz περκασιονίστα Mark Nauseef κ.ά.

Αυτό το έργο, λοιπόν, μαζί με το «Concerto for Group and Orchestra» (για το οποίο έχουμε ξαναγράψει) θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής (16 Νοεμβρίου) η Καμεράτα με τον Γιώργο Πέτρου (διεύθυνση ορχήστρας, πιάνο, όργανο Hammond) και τους Αιμιλιανό Σταματάκη (τραγούδι), Ειρήνη Κετικίδη (ηλεκτρική κιθάρα), Πάνο Πολίτη (συνθεσάιζερ, όργανο Hammond), Κώστα Βήχο (ηλεκτρικό μπάσο) και Γιάννη Σταυρόπουλο (ντραμς).

Tιμές εισιτηρίων: € 9 (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι), € 12, 18, 25, 28, 30, 35 (διακεκριμένη ζώνη) / Εισιτήρια: 2107282333, www.megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Borderline 2024, με Κολομβιανές "βασίλισσες" του reggaeton και χιπ χοπ από την Αφρική

Το ανήσυχο φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά, σε μια τριήμερη εκδοχή (26, 27 & 28/4) που –ως συνήθως– αδιαφορεί για ταμπέλες και είδη, προσπαθώντας να ψηλαφήσει το μέλλον της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης.

Massive Attack: Το "Mezzanine" δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών.

Ο Μιχάλης Καλκάνης μάς ξεναγεί στον δυνατό ηχόκοσμό του στο "Half Note Jazz Club"

Ένα μουσικό ταξίδι με μελωδίες που άλλοτε "ακουμπάνε" περισσότερο στη Δύση και θυμίζουν κινηματογραφικά soundtracks, και άλλοτε "μυρίζουν" Ελλάδα και Βαλκάνια.

Αυτό είναι το πλήρες line-up της πρώτης μέρα του AthensRocks 2024

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age.

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.