Οδηγός Μουσικής

4 τοπ καλλιτέχνες έρχονται στο «Half Note Jazz Club»

Καινούργια σεζόν και το ιστορικό τζαζ κλαμπ της πόλης φροντίζει να τη γεμίσει με σημαντικά ονόματα – δικά μας και ξένα. Από τις φετινές μετακλήσεις του ξεχωρίζουμε τις παρακάτω.

4 τοπ καλλιτέχνες έρχονται στο «Half Note Jazz Club»

Καινούργια σεζόν και το ιστορικό τζαζ κλαμπ της πόλης φροντίζει να τη γεμίσει με σημαντικά ονόματα – δικά μας και ξένα. Από τις φετινές μετακλήσεις του ξεχωρίζουμε τις παρακάτω.

#1 Ida Nielsen

4 τοπ καλλιτέχνες έρχονται στο «Half Note Jazz Club» - εικόνα 1

Δυναμικά ξεκινάει η σεζόν, με το εκρηκτικό φανκ που παίζει αυτή η σπουδαία μπασίστρια (και τραγουδίστρια), στενή συνεργάτις του Prince στην τελευταία του φάση, από το 2008 μέχρι το 2016. Η Ida και το γκρουπ της, οι Funkbots, είναι σίγουρο πως θα ξεσηκώσουν το κλαμπ για τέσσερα βράδια με το αυθεντικό, γερό φανκ τους. (5-8 Οκτωβρίου)

#2 Corey Harris

4 τοπ καλλιτέχνες έρχονται στο «Half Note Jazz Club» - εικόνα 2

Ένας απόλυτα σύγχρονος μπλούζμαν που ­φέρνει στο σήμερα την πλούσια παράδοση των ακουστικών μπλουζ του Δέλτα και του Μισισιπή, περνώντας τη μέσα από τη ρέγκε ή το χιπ χοπ με μοναδικό τρόπο. Η κιθάρα του κεντάει όπως και το τραγούδι του και είμαστε τυχεροί που θα απολαύσουμε πρώτη φορά έναν τέτοιο καλλιτέχνη. (19-22 Οκτωβρίου)

#3 James Carter

4 τοπ καλλιτέχνες έρχονται στο «Half Note Jazz Club» - εικόνα 3

Από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους τζαζ σαξοφωνίστες, αγκαλιάζει πλήρως με τον ήχο του την παράδοση αυτής της μουσικής, από το σουίνγκ και το μπίμποπ μέχρι τις μέρες μας. Μπορεί την ίδια στιγμή να γίνεται Django Reinhardt, Jimi Hendrix ή John Coltrane και αυτό φαίνεται ανάγλυφα στο Organ Trio του, με το οποίο έρχεται εδώ. Blue ’n’ groovy! (9-12 Νοεμβρίου)

#4 Andy Sheppard

4 τοπ καλλιτέχνες έρχονται στο «Half Note Jazz Club» - εικόνα 4

Κορυφαίος Ευρωπαίος μελωδικός σαξοφωνίστας, σταθερός συνεργάτης προσωπικοτήτων όπως η Carla Bley, δημιουργικός κι εκφραστικός ως μουσικός και συνθέτης, με πρόσφατο σπουδαίο άλμπουμ στην ECM («Romaria»), έρχεται με το κουαρτέτο του στο ­οποίο συναντάμε και τον εξαιρετικό κιθαρίστα κι electronics expert Eivind Aarset. (14-17 Δεκεμβρίου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το μήνυμα του Nicko McBrain των Iron Maiden ενόψει της συναυλίας τους στο Ολυμπιακό Στάδιο

Ο εμβληματικός ντράμερ των Iron Maiden, Nicko McBrain ανυπομονεί για τον ερχομό του συγκροτήματος στην Ελλάδα.

30 Χρόνια Sani Festival

Θρύλοι της jazz, pop, rock μουσικής σκηνής, ανεβαίνουν τον Ιούλιο τον λόφο της Σάνης.

Ejekt 2022: Οι Muse αποθεώθηκαν στο ΟΑΚΑ

Βρεθήκαμε στη μοναδική μέρα διεξαγωγής του φεστιβάλ, η οποία μας χάρισε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σόου του 2022, παρά το… στριμωξίδι.

Σπουδαίοι βιολιστές (Λοζάκοβιτς, Μπράουνσταϊν) στις φεστιβαλικές εμφανίσεις ελληνικών ορχηστρών (ΚΟΘ, Συμφωνική ΕΡΤ)

Δύο διάσημοι βιολιστές έκλεψαν τις εντυπώσεις στις πρώτες τακτικές συναυλίες ελληνικών ορχηστρικών συνόλων στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών.

Συναυλιακά ραντεβού στην Τεχνόπολη

Άλλο ένα καλοκαίρι που σφύζει ζωή και φέρνει ξανά κοντά μας συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, κινηματογραφικές προβολές και εκθέσεις στην καρδιά της Αθήνας.