Βασίλη, γερά!

45 χρόνια εφηβείας ή πώς να παραμένεις μία ζωή νέος - επί σκηνής, με τραγούδια που είναι πάντα επίκαιρα.

Βασίλη, γερά!

Πριν από πέντε χρόνια, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιόρταζε την εφηβεία του – που κρατούσε σχεδόν 40 χρόνια! Ο μαθηματικός χρόνος, προφανώς, δεν βρίσκει ιδιαίτερη εφαρμογή πάνω του καθώς με την ίδια εφηβική δύναμη και με το ίδιο πάθος εξακολουθεί να απευθύνεται σε fans διαφορετικών γενεών. Το σπουδαίο με τον Βασίλη είναι ότι, όντας μια ζωή νέος, έχει βιώσει σε πραγματικό χρόνο όλη την εξέλιξη του νεότερου ελληνικού τραγουδιού και, παράλληλα, του ροκ. Έτσι, με την ίδια άνεση, τραγουδάει Λοΐζο και Μικρούτσικο ή βγαίνει στη σκηνή παρέα με τους Scorpions ή τους Deep Purple.

Όπως στις παλιές μπουάτ ή στις πρωτομαγιάτικες γιορτές, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με την ίδια δύναμη –της κραυγής ή του ψιθύρου του– ορίζει τον καλλιτεχνικό του χώρο, έχοντας ερμηνεύσει όλους τους μεγάλους αλλά χαρίζοντας τη φωνή του και σε όλους τους ουσιαστικούς. Ο πιο πρόσφατος δίσκος του, «Οι φωνές των ποιητών», είναι πανέμορφος, όμως όλο του το ανθολόγιο είναι πραγματική ποίηση και αυτό το καταλαβαίνουμε σε κάθε σκηνή που ανεβαίνει. Όπως τώρα, που γιορτάζει τα 45 του χρόνια εν δράσει στο Βεάκειο, την Δευτέρα 23 Ιουλίου, με μια παράσταση που έχει τίτλο «Κράτα, ρε φίλε, γερά»!

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

  • Ελληνική

45 χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι σε μια πραγματική γιορτή με τον πιο αγαπημένο του τρόπο: την επαφή με τον κόσμο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τι θα δούμε στο Jazzét αυτή την εβδομάδα

Τέσσερα βράδια γεμάτα τζαζ μουσική από σπουδαίους καλλιτέχνες σε έναν συνδυασμό γνώριμου ρεπερτορίου και λιγότερο γνωστών αριστουργημάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Nathalie Lermitte: "Νομίζω ότι έχω αυτή την υπερβολική πλευρά της Πιάφ"

Η πρωταγωνίστρια του "Piaf! The Show", που έρχεται στο Christmas Theater, μιλά για το πόσο εύκολο είναι τελικά να υποδυθεί κανείς μια από τις μεγαλύτερες φωνές στον κόσμο.

Όπερα και τρανς ορατότητα: παραιτήθηκε η σύμβουλος παραγωγής της "Στρέλλα", Κάθρην Ράιλυ

Η επιλογή ενός cis άντρα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νέας παραγωγής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ,, σε σκηνοθεσία Γ. Κουτλή, αναδεικνύει νέους προβληματισμούς για ζητήματα ορατότητας και συμπερίληψης της τρανς κοινότητας.

Από το πρόγραμμα του Οκτωβρίου στο "Half Note" δεν θα χάσουμε ούτε μισή νότα

Το line-up των καλλιτεχνών που απαρτίζουν την ατζέντα του Οκτωβρίου στο γνωστό jazz club είναι ένας καλός λόγος να μην χάσετε ούτε... νότα.

Ένα Πορτρέτο του Συνθέτη Περικλή Κούκου στο Ωδείο Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών συνεχίζει την επιτυχημένη σειρά πορτρέτων επιφανών συνθετών της εποχής μας με τη σκυτάλη να παίρνει ο Περικλής Κούκος.

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ παρουσιάζουν ένα γεμάτο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους

Η νέα καλλιτεχνική περίοδος φέρνει μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, την ισότιμη συμμετοχή και την προαγωγή της συνεργασίας.

"Μικρασία: Όσο σε θυμάμαι, ζεις": Παιδιά και νέοι τιμούν την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στο μεγάλο επετειακό αφιέρωμα συμπράττουν οι σημαντικοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου, Κωνσταντίνος Βελιώτης.