Lara Fabian | H pop ντίβα στην Αθήνα

Βαδίζοντας προς το τέλος της φετινής της περιοδείας, που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο στο ­Παρίσι, η Lara Fabian μας επισκέπτεται για δύο μεγάλες συναυλίες. 

Lara Fabian | H pop ντίβα στην Αθήνα

Βαδίζοντας προς το τέλος της φετινής της περιοδείας, που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο στο ­Παρίσι, η Lara Fabian μας επισκέπτεται για δύο μεγάλες συναυλίες (19-20/5) στο Γήπεδο Τάε Κβον Ντο. Η μία βραδιά που είχε προγραμματιστεί αρχικά αποδείχτηκε από νωρίς λίγη για μια σταρ αυτού του διαμετρήματος.

Lara Fabian | H pop ντίβα στην Αθήνα - εικόνα 1

Οι εμφανίσεις της Lara Fabian, όπως και όλη η τουρνέ της, έχουν έναν κύριο άξονα που βασίζεται τόσο στο πρόσφατο­ άλμπουμ της «Camouflage» όσο και στα προηγούμενα αγγλόφωνά­ της («Lara Fabian», 1999 / «A wonderful life», 2004 / «Every woman in me», 2009), που δίνουν μια γερή βάση για την παρουσίαση­ όλων των διεθνών επιτυχιών οι οποίες έχουν προκύψει από την πλούσια καλλιτεχνική της πορεία. Η Lara Fabian, εκτός της καταγωγής της, που συνδυάζει Βέλγιο και Σικελία με κάποιες ισπανικές αποχρώσεις, διαθέτει κι ένα ξεκάθαρο καλλιτεχνικό attitude που μπορεί να δένει με άνεση την ευρωπαϊκή με την αμερικάνικη όψη της pop.

Αυτό σημαίνει ότι η Lara έχει μέσα της κάτι από την Dalida και ταυτόχρονα κάτι από την Barbra Streisand, ενώ η ερμηνευτική της ευελιξία μπορεί να τη διαχωρίζει, φέρ’ ειπείν, από τη Celine Dion, καθώς διαθέτει μια φυσική άνεση στις πολύγλωσσες προσεγγίσεις κι έτσι η λυρική εκφραστική της παίρνει εντελώς διεθνικό πρόσωπο. Μιλάει άπταιστα τέσσερις γλώσσες κι έχει τραγουδήσει σε άλλες 7-8, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών.

Lara Fabian | H pop ντίβα στην Αθήνα - εικόνα 2

Φυσικά, το βελούδινο χρώμα στη φωνή της παραμένει ακόμη και όταν καταπιάνεται με πιο modern ηχορυθμικές καταστάσεις (υπάρχουν τέτοιες στο «Camouflage»), δίνοντάς μας ένα αποτέλεσμα έξοχο. Διότι έξοχο είναι το «Camouflage» (τόσο το κομμάτι όσο και ολόκληρο το άλμπουμ), ενώ αποτελεί και το μέτρο της αξίας που έχει η Fabian στον ευρύτερο μουσικό μας κόσμο. Η Lara Sophie Katy Crokaert, Βελγίδα με φλαμανδο-σικελική καταγωγή από την πλευρά των γονιών της, πήρε το όνομα Lara από τον αντίστοιχο χαρακτήρα του φιλμ «Δρ Ζιβάγκο» (θεοποιημένο στο σινεμά από την Julie Christie).

Με κλασική μουσική εκπαίδευση, έδειξε ένα γενικό καλλιτεχνικό ταλέντο ήδη από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας της. Η συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Eurovision το 1988 και η τέταρτη θέση που πήρε με το τραγούδι «Croire», εκπροσωπώντας το Λουξεμβούργο, της άνοιξε το δρόμο. Την επόμενη χρονιά εγκαταστάθηκε στον Καναδά και με το πρώτο της ομώνυμο άλμπουμ άρχισε να αποκτά αξιοσημείωτο stardom. πράγμα που ισχυροποιήθηκε έπειτα από τέσσερα χρόνια με το άλμπουμ «Carpe diem».

Η παρέλαση επιτυχιών είχε ξεκινήσει και ήταν απλώς θέμα χρόνου η Lara Fabian να πετύχει ό,τι και οι άλλες pop ντίβες (ή και ντίβοι): να κατακτήσει Ηνωμένες Πολιτείες και Λατινική Αμερική. Πράγμα που έγινε στο γύρισμα του αιώνα με άλλο ένα ομώνυμο άλμπουμ (αγγλό­φωνο αυτήν τη φορά) και συνεχίζεται ακατάπαυστα μέχρι τις ημέρες μας με τον καλύτερο τρόπο. Όλα τα άλμπουμ της –μηδενός εξαιρουμένου– έχουν εκπληκτική ποιότητα­ (ερμηνευτική, συνθετική, επίπεδο παραγωγής) και την καθιστούν μία από τις κορυφαίες pop ερμηνεύτριες του καιρού μας. Adult oriented φυσικά – και με τις συναυλίες της πλήρεις οπτικοακουστικές απολαύσεις. Πάμε για Τάε Κβον Ντο!

3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ

-Η Barbra Streisand υπήρξε το είδωλό της. Η Lara επιθυμούσε να πει στη σκηνή τα τραγούδια του «Yentl», πράγμα που έκανε.

-H αγάπη της για τα παιδιά την ώθησε να σπουδάσει νομικά, με ειδίκευση στην παιδική παραβατικότητα. Μικρή ήθελε να γίνει νοσοκόμα!

-Αγαπημένες της ταινίες είναι το «Πέμπτο στοιχείο» και ο «Άγγλος ασθενής». Λατρεύει τα κεράσια και τη λευκή σοκολάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Lara Fabian

  • Rock-pop-folk

Mια οπτικοακουστική εμπειρία, με την εκρηκτική performer να ερμηνεύει κομμάτια από τη νέα της δισκογραφική δουλειά αλλά και τραγούδια-σταθμός της πολυετούς καριέρας της

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

23/04/2024

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.

Borderline 2024, με Κολομβιανές "βασίλισσες" του reggaeton και χιπ χοπ από την Αφρική

Το ανήσυχο φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά, σε μια τριήμερη εκδοχή (26, 27 & 28/4) που –ως συνήθως– αδιαφορεί για ταμπέλες και είδη, προσπαθώντας να ψηλαφήσει το μέλλον της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης.