Καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου

Ένα από τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά συναυλιακά joints ανοίγει με όλου του κόσμου τις ωραίες μουσικές!

Καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου

Κλασική μουσική από νεανικές ορχήστρες αλλά και jazz και world μουσική από γνωστούς καλλιτέχνες, ελληνική και ξένη pop με σύγχρονη ή και ρετρό ματιά, έντεχνο ελληνικό τραγούδι και μουσικές για κάθε γούστο και κάθε ηλικία!

Καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου - εικόνα 1

Οι εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου αρχίζουν με το αγαπημένο κορίτσι των καλοκαιρινών ραντεβού στον Κήπο, την Πέννυ Μπαλτατζή (14.6). Συνέχεια με την Γιορτή της Μουσικής (21.6), έναν θεσμό που αγκάλιασαν οι κάτοικοι της πόλης ήδη από τα πρώτα χρόνια της διοργάνωσής του. Με ελεύθερη είσοδο, φυσικά. Ο Ιούνιος στον Κήπο τελειώνει με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη (25.6) με το πρόγραμμα «Κιθάρα-φωνή». Τον Ιούλιο, τη σκυτάλη παίρνουν γνωστοί καλλιτέχνες, ο καθένας με το δικό του ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, όπως η Αngelika Dusk (5.7), οι Minor Project (9.7), η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Στάθης Δρογώσης (13.7).

Μετά, ραντεβού τον Σεπτέμβριο, με jazz από το Takis Paterelis Quartet (13.9). Συνεχίζουν οι Katerine Duska και Albin Lee Meldau (14.9) ενώ υπάρχει και ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Λέοναρντ Κοέν (21.9) μέσα από τη γυναικεία ματιά τριών ερμηνευτριών της νέας γενιάς, της Nalyssa Green, της Sugahspank! και της Lou is. Οι φετινές εκδηλώσεις στον Κήπο ολοκληρώνονται με τη συναυλία του Θοδωρή Βουτσικάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου (22.9), με προσκεκλημένους την μεγάλη Μαρία Φαραντούρη και τον βιολονίστα και συνθέτη Αντώνη Σουσάμογλου.

Μέσα στον καταπράσινο Kήπο του Μεγάρου ξεδιπλώνεται ο νέος χαρακτήρας του εστιατορίου «Fuga» –πιο κοσμοπολίτικος από ποτέ–, με τις μεσογειακές γεύσεις να συναντούν τις κουζίνες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Οι προτάσεις του φετινού ανανεωμένου μενού αποτυπώνουν την πορεία του Δημήτρη Κατριβέση, του καινούργιου σεφ του «Fuga», στις χώρες όπου εργάστηκε τα τελευταία χρόνια και από τις οποίες επηρεάστηκε ποικιλοτρόπως: από τις πρώτες ύλες και τους συνδυασμούς των υλικών που χρησιμοποιεί μέχρι την αειφόρο μαγειρική και διατροφή. Tiradito, ceviche αλλά και κινέζικα bao buns και anticuchos συνυπάρχουν αρμονικά με τα κοκτέιλ του Holy Garden που ετοιμάζει και φέτος η ομάδα του Xavier Μισαηλίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

25/04/2024

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.