Και τα τέσσερα jazz events είναι υπέροχα

4 συναυλίες με μουσική ατμοσφαιρική, ταξιδιάρικη, ονειρική, κινηματογραφική, straight, bluesy, διεθνική, μεσογειακή, ευρωπαϊκή, ambient…

Και τα τέσσερα jazz events είναι υπέροχα

Μουσική ατμοσφαιρική, ταξιδιάρικη, ονειρική, κινηματογραφική, straight, bluesy, διεθνική, μεσογειακή, ευρωπαϊκή, ambient… Όλα αυτά μαζί με rock, pop και κλασικές διασυνδέσεις στην jazz τεσσάρων σημαντικότατων γκρουπ που θα δούμε αυτές τις μέρες.

Greg Foat Group

Οι μουσικές που παίζει αυτό το σχήμα του δυνατού βρετανού πιανίστα / πληκτρά (με Binker Golding, Phillip Achille, Clark Tracey) είναι άκρως ταξιδευτικές, κινηματογραφικές, ονειρικές ή ό,τι άλλο, φτιάχνοντας κοσμοπολίτικες ατμόσφαιρες και κάνοντάς μας να χανόμαστε στις οθόνες του μυαλού μας. Από εκεί και μετά, όλα παίζουν: από ένα lounge ‘60’s σάουντρακ μέχρι ένα jazz rock τριπάρισμα α λα Soft Machine. Το κουαρτέτο αυτό κυριολεκτικά μας ταξιδεύει με τις μουσικές του – και έρχεται πρώτη φορά εδώ. (Kremlino, 18/5)

Luca Ciarla Quartet

Ένας δημιουργικός Ιταλός βιολονίστας που κινείται με άνεση ανάμεσα στα μουσικά στιλ και μπορεί να τα διασυνδέει με την προσωπική του αυτοσχεδιαστική ικανότητα και ταυτότητα. Ο Luca Ciarla και το γκρουπ του παίζουν με σοβαρότητα αλλά και χιούμορ με τις jazz, κλασικές και world φόρμες έχοντας πετύχει να είναι ένα από τα πιο original σχήματα διεθνικής jazz στη χώρα τους. Τα χρώματα και οι μουσικές της Μεσογείου, το feeling good και το folk πάθος είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους. (Half Note Jazz Club, 18-21/5)

Brad Mehldau Trio

Ένας από τους πιο προικισμένους σύγχρονους τζάζμεν, ο πιανίστας Brad Mehldau έρχεται με το τρίο του, που συναποτελείται από τον μπασίστα Larry Grenadier και τον ντράμερ Jeff Ballard. Αυτό τα λέει όλα – γιατί ακούμε ένα τέλειο σχήμα / όχημα που μέσα από την τζαζική πρακτική πιάνει το rock, την pop, τον κλασικό ρομαντισμό κ.ά. δίνοντάς μας ολοκληρωμένες αισθητικές απολαύσεις – όπως στο πιο πρόσφατο άλμπουμ του τρίο, «Blues and Ballads», όπου συμπλέει ο Charlie Barker με τους Beatles. (Στέγη, 19/5)

Portico Quartet

Έχοντας, εδώ και καιρό, ξεφύγει από τις τυποποιημένες ιδιωματικές ετικέτες (jazz, world, ambient κ.λπ.) το γκρουπ ισορροπεί ιδανικά ακουστικές και ηλεκτρονικές προσεγγίσεις και μεθόδους, δίνοντάς μας πάντα μουσικές που έχουν νόημα και απευθύνονται στις πραγματικές ανθρώπινες ποιότητες. Το περσινό άλμπουμ τους, με τον εύγλωττο τίτλο «Art in the Age of Automation», έχει φέτος το «Untitled» συμπλήρωμά του και αυτή η ισχυρά συναισθηματική contempo jazz είναι που θα παρουσιαστεί εδώ. (Gazarte, 19/5)

Περισσότερες πληροφορίες

Luca Ciarla Quartet

  • Jazz-Blues-Ethnic

O συναρπαστικός jazz και world κόσμος ενός Ιταλού βιρτουόζου βιολονίστα και του γκρουπ του (βιολί, ακορντεόν, μπάσο, ντραμς)

Brad Mehldau Trio

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ο πιο επιδραστικός jazz πιανίστας της τελευταίας εικοσαετίας με το τρίο του, που συναποτελούν οι Larry Grenadier (μπάσο) και Jeff Ballard (ντραμς)

Portico Quartet

  • Jazz-Blues-Ethnic

Επιστρέφουν με το υλικό του σημαντικού τέταρτου άλμπουμ τους «Art in the age of automation» και με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πολυμεταβλητή μουσική τους

Greg Foat Quartet

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ο Βρετανός σπουδαίος πιανίστας της κοσμοπολίτικης jazz έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε μια ιδιαίτερη και ατμοσφαιρική cinematic εμφάνιση

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.