Οκτώ συναυλίες που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Οι συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα με πολύ σημαντικά ονόματα από κάθε μουσικό χώρο

Οκτώ συναυλίες που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Enrique Iglesias

Ο Ενρίκε Ιγκλέσιας, ένας πραγματικός σούπερ σταρ και ένας από τους ξεχωριστούς και επιτυχημένους καλλιτέχνες της μοντέρνας latin pop, έρχεται στις 10 Μαΐου για μια μεγάλη συναυλία στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Μια ξεχωριστή εμφάνιση, άψογη σε επίπεδο παραγωγής, προσεγμένη και μελετημένη σε κάθε της λεπτομέρεια, πλήρης σε οπτικά εφέ και γεμάτη από τις διεθνείς και διαχρονικά μεγάλες επιτυχίες του. Ο αδιαμφισβήτητος αυτός «βασιλιάς της latin pop» είναι, ως γνωστόν, γιος του διάσημου Χούλιο Ιγκλέσιας, όμως από πολύ νωρίς έχει τραβήξει τον δικό του προσωπικό δρόμο που τον οδήγησε στην κορυφή. Με πάνω από 170 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων διεθνώς, ο Ενρίκε Ιγκλέσιας έχει φτιάξει μια μεγάλη και γεμάτη καριέρα με όλα τα καλά (φήμη, πλούτη, δόξα κ.λπ.) και καλλιτεχνική επιτυχία που τον τοποθετεί στην κορυφή!

Kύκλος «Μάνος Χατζιδάκις»

Ο κύκλος «Μάνος Χατζιδάκις» της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, αυτήν τη φορά (10, 16, 18, 19/5) παρουσιάζει δύο ιδιαίτερα έργα του μεγάλου μας συνθέτη. Είναι οι «15 εσπερινοί» όπου ο Μάνος επιλέγει ισάρριθμα «σουξέ» του και τα απογυμνώνει μουσικά από κάθε εμπορικό στοιχείο, αφήνοντας ως μοναδικό τους ένδυμα την instrumental ομορφιά τους. Μαζί τους και η «Μυθολογία», που έγραψε το ’65 με τον Γκάτσο, για να την τραγουδήσει ο τότε έφηβος Γιώργος Ρωμανός. Τα χρόνια πέρασαν, όμως οι μύθοι δεν ξέφτισαν – κι εδώ καλείται να τους τραγουδήσει η Δήμητρα Σελεμίδου.

Dramatized Ambient Music

Με τον όρο DAM (dramatized ambient music) εννοούμε την δημιουργία «μουσικών συνάψεων» (δηλαδή κολάζ) μεταξύ καταγραμμένου ηχητικού υλικού (document) και ζωντανής μουσικής δράσης (fiction). Ο αυτοσχεδιασμός, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αυτής της μουσικής σκέψης, μεταμορφώνει κάθε φορά «το ίδιο πάντα τραγούδι» σε νέο υλικό. O Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, φωνή, samples) έχει εμβαθύνει ιδιαίτερα σ’ αυτό το είδος μουσικής και παρουσιάζει στο Kέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ένα πρόγραμμα με συνθέσεις του και αυτοσχεδιασμούς μαζί με με τον Γιάννη Αναστασάκη (ηλεκτρική κιθάρα, live electronics) και τη Ναταλία Μαντά (εικαστικά, τραγούδι). Θα παιχτούν κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του. (ΚΕΤ, 10/5)

Sandra Hall & The Blues Explosions

Η «Αυτοκράτειρα του blues» Sandra Hall είναι μια σπουδαία τραγουδίστρια της μαύρης μουσικής, κάτι που είχε φανεί ήδη από τα μικράτα της, στα τέλη των 60’s, όταν άνοιγε με το τραγούδι της συναυλίες του Otis Redding ή των Temptations. Η Sandra συνέχισε ημιεπαγγελματικά την πορεία της, όμως ήταν στα μέσα των 90’s που αναγνωρίστηκε ως πραγματική προσωπικότητα του blues και πήρε το διεθνές status που άξιζε ως original δύναμη – με διεθνείς περιοδείες και δίσκους. Την Sandra Hall και το γκρουπ της, τους Blues Explosions, θα ακούσουμε στο «Half Note» (11-14/5).

Λεωνίδας Καβάκος, ΚΟΑ

Ο τιμημένος με τις υψηλότερες διακρίσεις του κόσμου μουσικός της κλασικής σκηνής επιστρέφει στον διπλό ρόλο, μαέστρου και σολίστ. Η βραδιά (Μέγαρο Μουσικής, 11/5) ξεκινά με το απαιτητικό Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα, BWV1052 του Γ.Σ. Μπαχ και συνεχίζει με τη μαγευτική Συμφωνία αρ.4 σε μι ύφεση μείζονα, «Ρομαντική», του Άντον Μπρούκνερ.Για μια ακόμα φορά ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας και με τα έσοδα των συναυλιών να δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Lage Lund Trio

Ένας Νορβηγός jazz κιθαρίστας, σπουδαγμένος και εγκατεστημένος στις ΗΠΑ, με πλήθος από τιμητικές διακρίσεις, με εκτενή - για σαραντάχρονο - δισκογραφία (προσωπική και συνεργατική) στο ενεργητικό του, μεγάλο ταλέντο αποδεδειγμένα, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και παίζει στο Gazarte (11/5). Μια πολύ καλή ευκαιρία.

Planet of Zeus

Καλλιεργώντας έναν προσωπικό stoner ήχο και φτιάχνοντας τη δική τους ταυτότητα στο διεθνή heavy rock χώρο, οι Planet of Zeus έχουν κλείσει μια γεμάτη δεκαετία στη δισκογραφία και μια από τις προφανείς αρετές τους, πέρα από το ευθύ και άμεσο γράψιμό τους, δεν έχει ακόμα ντοκουμενταριστεί. Μιλάμε, φυσικά, για την απίθανη live δυναμική του γκρουπ και τη μοναδική του επαφή με τους φαν που ήρθε πια η στιγμή να καταγραφεί στις δυο συναυλίες τους στο «Gagarin 205» (12-13/5). Εκεί οι Planet of Zeus ολοκληρώνουν την ευρωπαϊκή τους περοδεία, ηχογραφούν ζωντανά όχι μόνο τη μουσική τους, αλλά πιάνουν και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί το πιστό και διαρκώς αυξανόμενο κοινό τους.

Σταμάτης Σπανουδάκης

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης, με την μακρά καλλιτεχνική και δημιουργική του πορεία, έχει πετύχει να ορίζει το εγχώριο, εσωτερικό μας new age. Μελωδός και μουσικός ατμοσφαιριστής μεγάλης αξίας, μέσα από όμορφα τραγούδια και πραγματικά ή φανταστικά σάουντρακ, έχει δημιουργήσει μια σημαντική καλλιτεχνική ζωή την οποία «ξετυλίγει» με δυο συναυλίες στο «Παλλάς» (14-15/5). Εδώ θα ακούσουμε – με κάπως διαφορετικό τρόπο – ό,τι όμορφο έχει γράψει στο παρελθόν καθώς και δείγματα από τη νέα του δουλειά.

Περισσότερες πληροφορίες

Planet of Zeus

  • Rock-pop-folk

Γιορτάζουν τη λήξη της ευρωπαϊκής περιοδείας τους αλλά και τα δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ «Eleven: the hard way»

Enrique Iglesias

  • Rock-pop-folk

Ο Ισπανός σούπερ σταρ, πιο γοητευτικός από ποτέ, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Σταμάτης Σπανουδάκης

  • Ελληνική

«Τη ζωή μου ξετυλίγω» με γνωστές επιτυχίες του, ερμηνευμένες με κάπως καινούργιο και απρόβλεπτο τρόπο, αλλά και κάποια νέα κομμάτια από την επόμενη δισκογραφική δουλειά του

«15 εσπερινοί & Μυθολογία»

  • Ελληνική

Δεκαπέντε δημοφιλή τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι διασκευασμένα για μικρό ορχηστρικό σύνολο και μία από τις πιο δημιουργικές συνεργασίες του με τον Νίκο Γκάτσο. Τραγουδά η Δήμητρα Σελεμίδου

Λεωνίδας Καβάκος, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

  • Κλασική μουσική

Ο διάσημος βιολονίστας και μαέστρος με την ΚΟΑ στο Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Dm του Μπαχ και τη Συμφωνία αρ. 4 σε Eb «Ρομαντική» του Μπρούκνερ

Sandra Hall & The Blues Explosion

  • Jazz-Blues-Ethnic

Γνωστή ως «Αυτοκράτειρα του Blues», με πολυτάραχη ζωή και καριέρα, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας

Lage Lund Trio

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ένας από τους καλύτερους jazz κιθαρίστες μιας νέας γενιάς σε δημιουργική συνύπαρξη με τον Joe Sanders (μπάσο) και τον Gregory Hutchinson (ντραμς)

Mιχάλης Σιγανίδης

  • Αυτοσχεδιασμοί

Ένα πρόγραμμα με συνθέσεις του και αυτοσχεδιασμούς με τον Γιάννη Αναστασάκη (ηλεκτρική κιθάρα, live electronics) και τη Ναταλία Μαντά (εικαστικά, τραγούδι)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.