Η Μουσική Βιβλιοθήκη γιορτάζει 20 χρόνια!

Το 2017 είναι η χρονιά που σηματοδοτεί τα 20 χρόνια λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πράγμα που γιορτάζεται όπως πρέπει με τις ανάλογες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη γιορτάζει 20 χρόνια!

Η Βιβλιοθήκη γιορτάζει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και προσκαλεί το κοινό που την τιμά με την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια σε μια σπονδυλωτή γιορτή με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 σημαντικών ελλήνων καλλιτεχνών.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη γιορτάζει 20 χρόνια! - εικόνα 1

Οι πόρτες ανοίγουν στις 16.00. Θα γίνουν ξεναγήσεις στους χώρους και τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης, ενώ από τις 17.00 έως τις 18.30 θα γίνει ένα εργαστήρι γνωριμίας παιδιών 6-10 ετών με τα αρχαία μουσικά όργανα και την κατασκευή τους από το γνωστό συγκρότημα ΛύρΑυλος. Στις 19.00 ξεκινάει η εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί η νέα οπτική της ταυτότητα από τους G Desing Studio. Επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής είναι ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο οποίος χαιρετίζει την εκδήλωση και μιλάει για τη σχέση του με τη μουσική.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη γιορτάζει 20 χρόνια! - εικόνα 2
Erik Satie

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 21.00 με το προκλητικό αριστούργημα του Erik Satie Vexations. Περισσότεροι από εξήντα (60) κορυφαίοι έλληνες πιανίστες συνεργάζονται με τους μαθητές τους σε μία μοναδική μαραθώνια σκυταλοδρομία, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Τίτου Γουβέλη και σκηνοθετική επιμέλεια του Πάρι Μέξη. Το έργο θα παιχτεί 240 φορές, όσοι και οι μήνες λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Στις 20:00 θα παρουσιαστεί νέο ανέκδοτο έργο του Φίλιππου Τσαλαχούρη σε παραγγελία της Μουσικής Βιβλιοθήκης από την σοπράνο Μάιρας Μηλολιδάκη και τον Τίτου Γουβέλη στο πιάνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.