Η Gabriela Montero είναι ένα πιανιστικό φαινόμενο!

Με τέλεια τεχνική και φυσική αυτοσχεδιαστική ευχέρεια η βενεζουελοαμερικανικής καταγωγής πιανίστρια έρχεται πρώτη φορά στη χώρα μας για ένα μοναδικό φανταστικό ρεσιτάλ.

Η Gabriela Montero είναι ένα πιανιστικό φαινόμενο!

Ο τρόπος που παίζει είναι και ο τρόπος που επικοινωνεί τη μουσική της με το κοινό – κυρίως σε live situation. Όπως αυτή στο Μέγαρο Μουσικής, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, που η Gabriela Montero δίνει για πρώτη φορά συναυλία στη χώρα μας παίζοντας συνθέσεις του Σούμπερτ, του Σούμαν και δικές τις.

Η Gabriela Montero είναι ένα πιανιστικό φαινόμενο! - εικόνα 1
(C) Sam McElroy

Το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού είναι άρρηκτα δεμένο με τη μουσική της Gabriela Montero. «Όταν αυτοσχεδιάζω συνδέομαι άρρηκτα με το κοινό μου, με έναν εντελώς μοναδικό τρόπο και συνδέεται μου κι εκείνο. Επειδή ο αυτοσχεδιασμός είναι σημαντικό μέρος του ποια είμαι: είναι ο πλέον φυσικός και αυθόρμητος τρόπος που μπορώ να εκφράσω τον ίδιο μου τον εαυτό».

Αυτό είναι απόλυτα φυσικό γιατί η Gabriela Montero είναι και ο απόλυτος ορισμός του παιδιού-θαύμα. Σε ηλικία 15 μηνών έπαιξε πλήρη μελωδία σε ένα πιάνο-παιχνίδι που της είχαν δώσει και άρχισε να μαθαίνει πραγματικό πιάνο από τα τρία της χρόνια. Μεγαλώνοντας, η μουσική ήταν ο δρόμος της και ο αυτοσχεδιασμός η φυσική έκφραση αυτής της τέχνης. Παρά ταύτα, ως κλασική πιανίστρια, έκρυβε αυτό της το αυτοσχεδιαστικό χάρισμα από την δημόσια καλλιτεχνική της πρακτική μέχρι που η μεγάλη Martha Argerich την έπεισε πως έπρεπε να κάνει την αυτοσχεδιαστική / δημιουργική της ευχέρεια μέρος της καλλιτεχνικής της δράσης. Όπερ και εγένετο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρώτο μέρος Σούμπερτ: "Four Impromptus, Op. 90, D. 899" Σούμαν: "Carnaval, Op. 9" Δεύτερο μέρος Μοντέρο: Συνθέσεις και αυτοσχεδιασμοί

Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι και ΑΜΕΑ: 25 ευρώ (στην Γ Ζώνη) Ζώνη Γ: € 30 Ζώνη Β: € 50 Ζώνη Α: € 60 Διακεκριμένη Ζώνη: € 70 Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στην Ομήρου 8. Online αγορές στο www.megaron.gr – Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 210 7282 333

Περισσότερες πληροφορίες

Gabriela Montero

  • Κλασική μουσική

Η απόλυτη σταρ του κλασικού αυτοσχεδιασμού σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου από τον Σούμπερτ και τον Σούμαν στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Γαλλική μουσική για έξι" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η πιανίστα Δανάη Καρά και το Κουιντέτο Πνευστών "Αίολος" σε μια βραδιά με φινέτσα και φαντασία.

04/10/2022

Τι θα δούμε στο Jazzét αυτή την εβδομάδα

Τέσσερα βράδια γεμάτα τζαζ μουσική από σπουδαίους καλλιτέχνες σε έναν συνδυασμό γνώριμου ρεπερτορίου και λιγότερο γνωστών αριστουργημάτων.

Nathalie Lermitte: "Νομίζω ότι έχω αυτή την υπερβολική πλευρά της Πιάφ"

Η πρωταγωνίστρια του "Piaf! The Show", που έρχεται στο Christmas Theater, μιλά για το πόσο εύκολο είναι τελικά να υποδυθεί κανείς μια από τις μεγαλύτερες φωνές στον κόσμο.

Όπερα και τρανς ορατότητα: παραιτήθηκε η σύμβουλος παραγωγής της "Στρέλλα", Κάθρην Ράιλυ

Η επιλογή ενός cis άντρα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νέας παραγωγής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ,, σε σκηνοθεσία Γ. Κουτλή, αναδεικνύει νέους προβληματισμούς για ζητήματα ορατότητας και συμπερίληψης της τρανς κοινότητας.

Από το πρόγραμμα του Οκτωβρίου στο "Half Note" δεν θα χάσουμε ούτε μισή νότα

Το line-up των καλλιτεχνών που απαρτίζουν την ατζέντα του Οκτωβρίου στο γνωστό jazz club είναι ένας καλός λόγος να μην χάσετε ούτε... νότα.

Ένα Πορτρέτο του Συνθέτη Περικλή Κούκου στο Ωδείο Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών συνεχίζει την επιτυχημένη σειρά πορτρέτων επιφανών συνθετών της εποχής μας με τη σκυτάλη να παίρνει ο Περικλής Κούκος.

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ παρουσιάζουν ένα γεμάτο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους

Η νέα καλλιτεχνική περίοδος φέρνει μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, την ισότιμη συμμετοχή και την προαγωγή της συνεργασίας.