10 ξεχωριστές Χριστουγεννιάτικες συναυλίες

Μπαίνουμε στο μουσικό γιορταστικό mood με μια σειρά από συναυλίες που καλύπτουν όλο τον Δεκέμβριο

10 ξεχωριστές Χριστουγεννιάτικες συναυλίες

Johann Strauss Ensemble

Η διάσημη Ορχήστρα Δωματίου και ο επικοινωνιακός μαέστρος της – και δεξιοτέχνης βιολονίστας επίσης - Russell McGregor, ερμηνεύουν σπουδαία βαλς, μελωδικές άριες και διάσημες πόλκες που φέρουν τις υπογραφές της οικογένειας Στράους, του Λέχαρ, του Λάνερ και άλλων γνωστών βιεννέζων δημιουργών. Μαζί τους είναι οι παιδικές φωνές της χορωδίας «Μανώλης Καλομοίρης» και η λυρική σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου. (Μέγαρο 9-10/12)

King’s College Choir

Μια από τις καλύτερες χορωδίες του κόσμου έρχεται για να παρουσιάσει κάλαντα, ύμνους και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Εκατομμύρια ακροατές σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν κάθε χρόνο τη ραδιοφωνική μετάδοση της λαμπρής χριστουγεννιάτικης συναυλίας της εδώ και έναν αιώνα περίπου, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση της χριστουγεννιάτικης Λειτουργίας της από το 1954 συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού εντός και εκτός βρετανικών συνόρων. (Μέγαρο 13/12)

Les Musiciens du Louvre «Το ορατόριο των Χριστουγέννων»

Οι Μουσικοί του Λούβρου παρουσιάζουν το εμβληματικό Ορατόριο των Χριστουγέννων του Μπαχ. Είναι μια σύγχρονη ανάγνωση ενός έργου σταθμού του μπαρόκ ρεπερτορίου από το φημισμένο σύνολο σε όργανα εποχής. Οι Μουσικοί του Λούβρου ως σύνολο ιδρύθηκαν το 1982 από τον 19χρονο τότε Marc Minkowski και συνέβαλαν καθοριστικά στην αναβίωση της παλαιάς μουσικής στη Γαλλία. (Μέγαρο 20/12)

Γιάννης Μαρκόπουλος «Κάλαντα»

O μεγάλος μας συνθέτης μεταγράφει τα κάλαντα και άλλα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορα σημεία της Ελλάδας για τα παιδιά όλου του κόσμου, με επίσημη προσκεκλημένη την Ξένια Καλογεροπούλου στην ανάγνωση παραμυθιών. Δύο συναυλίες με γιορτινό χαρακτήρα, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, με τη συμμετοχή παιδικής χορωδίας και μικρού μουσικού συνόλου. (Μέγαρο 21-22/12)

Sugarpie & the Candymen

Μία από τις πιο ξεχωριστές fun μπάντες της Ευρώπης φτιάχνει μια γλεντζέδικη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με swing και jazz manouche μέσα από original δικές τους συνθέσεις ή διασκευάζοντας σε swing κομμάτια των Beatles, Guns ‘n’ Roses, Queen, Ray Charles κ.ά. (Half Note Jazz Club, 21-27/12)

«Να τα πούμε;»

Μικρά και μεγάλα παιδιά, ερμηνευτές, πέντε συνθέτες, ένας συγγραφέας, ένας σκηνοθέτης και ένας αφηγητής μας λένε τα κάλαντα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Το Ελληνικό Σχέδιο δημιουργεί μια ακόμη ιδιαίτερη συναυλία με στοιχεία θεατρικής παράστασης όπου οι συνθέτες γράφουν νέα κάλαντα, «πειράζουν» τα παλιά, και τραγουδούν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 22-23/12)

Harlem Gospel Choir

Μία από τις πιο διάσημες αμερικανικές θρησκευτικές χορωδίες, με πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά και φορτωμένο συναυλιακό πρόγραμμα ανά τον κόσμο. Μεταφέρει το πνεύμα των γκόσπελ και της θρησκευτικής μουσικής των μαύρων έχοντας συνεργαστεί με πλήθος καλλιτεχνών της pop ή της world μουσικής. (Gazarte 23-24/12)

Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου

H Ουρανία Γκάσιου σε ένα ρεσιτάλ που ανθολογεί τρεις αιώνες μουσικής με μερικές από τις ωραιότερες σελίδες της χριστουγεννιάτικης μουσικής δημιουργίας από μεγάλους συνθέτες / οργανίστες όπως ο Μπαχ και ο Μεσσιάν, αλλά και έργα εμπνευσμένα από παραδοσιακές μελωδίες. (Μέγαρο 26/12)

Μάριος Φραγκούλης «In the Mood»

Σε δυο γιορταστικές βραδιές ο διάσημος και δημοφιλής τενόρος ερμηνεύει τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ, οπερέτες και χριστουγεννιάτικες μελωδίες - μερικές από τις ωραιότερες μουσικές που γράφτηκαν ποτέ, με στίχους που υμνούν τη μέθη του έρωτα και θυμίζουν τη δύναμη της αγάπης. Μαζί του είναι οι λαμπερές τραγουδίστριες / υψίφωνοι Βασιλική Καραγιάννη και Μυρσίνη Μαργαρίτη. (Μέγαρο 27-28/12)

Εορταστικό γκαλά με την ΚΟΑ

Άριες και ορχηστρικά αποσπάσματα των Μότσαρτ, Ροσσίνι, Όφφενμπαχ, Μπερνστάιν κ.ά. παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με μαέστρο τον Λουκά Καρυτινό. Τραγουδούν η σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου, η σοπράνο Άρτεμις Μπόγρη και ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας. Επιμέλεια προγράμματος, καλλιτεχνική επίβλεψη: Άρης Χριστοφέλλης. (Μέγαρο 30/12)

Περισσότερες πληροφορίες

Harlem Gospel Choir

  • Χριστουγεννιάτικα

Μία από τις πιο διάσημες αμερικανικές θρησκευτικές χορωδίες μεταφέρει το πνεύμα των γκόσπελ και της θρησκευτικής μουσικής των Αφροαμερικανών κι ερμηνεύει Beyonce

Johann Strauss Ensemble

  • Χριστουγεννιάτικα

Βιενέζικα βαλς στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα με την περίφημη αυστριακή ορχήστρα δωματίου και τον χαρισματικό της μαέστρο Russell McGregor. Με τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και την Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης»

King’s College Choir

  • Χριστουγεννιάτικα

Ένα από τα αρχαιότερα και διασημότερα χορωδιακά σύνολα, με πάμπολλες ηχογραφήσεις και περιοδείες στο ενεργητικό του, παρουσιάζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνους

«Το ορατόριο των Χριστουγέννων»

  • Χριστουγεννιάτικα

Η εμβληματική σύνθεση του Μπαχ από το σύνολο Les Musiciens du Louvre με όργανα εποχής. Διευθύνει ο Marc Minkowski

Γιάννης Μαρκόπουλος «Τα κάλαντα»

  • Χριστουγεννιάτικα

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης μεταγράφει κάλαντα και άλλα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με επίσημη προσκεκλημένη την Ξένια Καλογεροπούλου στην ανάγνωση παραμυθιών

Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου

  • Χριστουγεννιάτικα

Το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο στην Ελλάδα, στα δεξιοτεχνικά χέρια της Ουρανίας Γκάσιου, σε έργα Johann Sebastian Bach, Louis Vierne, Johann Pachelbel, Johannes Brahms, Olivier Messiaen, Pierre Cochereau, David Willcocks, Sigfrid Karg-Elert, Joseph Bonnet, Richard Purvis

Μάριος Φραγκούλης «In the Mood»

  • Χριστουγεννιάτικα

Αγαπημένα τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ, οπερέτες και χριστουγεννιάτικες μελωδίες μαζί με τις σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και Μυρσίνη Μαργαρίτη

Εορταστικό γκαλά με την ΚΟΑ

  • Χριστουγεννιάτικα

Άριες και ορχηστρικά αποσπάσματα των Μότσαρτ, Ροσίνι, Όφενμπαχ, Μπερνστάιν κ.ά. Σολίστ οι Νίνα Κουφοχρήστου (σοπράνο), Άρτεμις Μπόγρη (σοπράνο), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος). Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός

«Να τα πούμε;»

  • Χριστουγεννιάτικα

Κάλαντα παλιά και καινούργια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε μια συναυλία σαν παραμύθι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.