10 ξεχωριστές Χριστουγεννιάτικες συναυλίες

Μπαίνουμε στο μουσικό γιορταστικό mood με μια σειρά από συναυλίες που καλύπτουν όλο τον Δεκέμβριο

10 ξεχωριστές Χριστουγεννιάτικες συναυλίες

Johann Strauss Ensemble

Η διάσημη Ορχήστρα Δωματίου και ο επικοινωνιακός μαέστρος της – και δεξιοτέχνης βιολονίστας επίσης - Russell McGregor, ερμηνεύουν σπουδαία βαλς, μελωδικές άριες και διάσημες πόλκες που φέρουν τις υπογραφές της οικογένειας Στράους, του Λέχαρ, του Λάνερ και άλλων γνωστών βιεννέζων δημιουργών. Μαζί τους είναι οι παιδικές φωνές της χορωδίας «Μανώλης Καλομοίρης» και η λυρική σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου. (Μέγαρο 9-10/12)

King’s College Choir

Μια από τις καλύτερες χορωδίες του κόσμου έρχεται για να παρουσιάσει κάλαντα, ύμνους και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Εκατομμύρια ακροατές σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν κάθε χρόνο τη ραδιοφωνική μετάδοση της λαμπρής χριστουγεννιάτικης συναυλίας της εδώ και έναν αιώνα περίπου, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση της χριστουγεννιάτικης Λειτουργίας της από το 1954 συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού εντός και εκτός βρετανικών συνόρων. (Μέγαρο 13/12)

Les Musiciens du Louvre «Το ορατόριο των Χριστουγέννων»

Οι Μουσικοί του Λούβρου παρουσιάζουν το εμβληματικό Ορατόριο των Χριστουγέννων του Μπαχ. Είναι μια σύγχρονη ανάγνωση ενός έργου σταθμού του μπαρόκ ρεπερτορίου από το φημισμένο σύνολο σε όργανα εποχής. Οι Μουσικοί του Λούβρου ως σύνολο ιδρύθηκαν το 1982 από τον 19χρονο τότε Marc Minkowski και συνέβαλαν καθοριστικά στην αναβίωση της παλαιάς μουσικής στη Γαλλία. (Μέγαρο 20/12)

Γιάννης Μαρκόπουλος «Κάλαντα»

O μεγάλος μας συνθέτης μεταγράφει τα κάλαντα και άλλα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορα σημεία της Ελλάδας για τα παιδιά όλου του κόσμου, με επίσημη προσκεκλημένη την Ξένια Καλογεροπούλου στην ανάγνωση παραμυθιών. Δύο συναυλίες με γιορτινό χαρακτήρα, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, με τη συμμετοχή παιδικής χορωδίας και μικρού μουσικού συνόλου. (Μέγαρο 21-22/12)

Sugarpie & the Candymen

Μία από τις πιο ξεχωριστές fun μπάντες της Ευρώπης φτιάχνει μια γλεντζέδικη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με swing και jazz manouche μέσα από original δικές τους συνθέσεις ή διασκευάζοντας σε swing κομμάτια των Beatles, Guns ‘n’ Roses, Queen, Ray Charles κ.ά. (Half Note Jazz Club, 21-27/12)

«Να τα πούμε;»

Μικρά και μεγάλα παιδιά, ερμηνευτές, πέντε συνθέτες, ένας συγγραφέας, ένας σκηνοθέτης και ένας αφηγητής μας λένε τα κάλαντα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Το Ελληνικό Σχέδιο δημιουργεί μια ακόμη ιδιαίτερη συναυλία με στοιχεία θεατρικής παράστασης όπου οι συνθέτες γράφουν νέα κάλαντα, «πειράζουν» τα παλιά, και τραγουδούν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 22-23/12)

Harlem Gospel Choir

Μία από τις πιο διάσημες αμερικανικές θρησκευτικές χορωδίες, με πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά και φορτωμένο συναυλιακό πρόγραμμα ανά τον κόσμο. Μεταφέρει το πνεύμα των γκόσπελ και της θρησκευτικής μουσικής των μαύρων έχοντας συνεργαστεί με πλήθος καλλιτεχνών της pop ή της world μουσικής. (Gazarte 23-24/12)

Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου

H Ουρανία Γκάσιου σε ένα ρεσιτάλ που ανθολογεί τρεις αιώνες μουσικής με μερικές από τις ωραιότερες σελίδες της χριστουγεννιάτικης μουσικής δημιουργίας από μεγάλους συνθέτες / οργανίστες όπως ο Μπαχ και ο Μεσσιάν, αλλά και έργα εμπνευσμένα από παραδοσιακές μελωδίες. (Μέγαρο 26/12)

Μάριος Φραγκούλης «In the Mood»

Σε δυο γιορταστικές βραδιές ο διάσημος και δημοφιλής τενόρος ερμηνεύει τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ, οπερέτες και χριστουγεννιάτικες μελωδίες - μερικές από τις ωραιότερες μουσικές που γράφτηκαν ποτέ, με στίχους που υμνούν τη μέθη του έρωτα και θυμίζουν τη δύναμη της αγάπης. Μαζί του είναι οι λαμπερές τραγουδίστριες / υψίφωνοι Βασιλική Καραγιάννη και Μυρσίνη Μαργαρίτη. (Μέγαρο 27-28/12)

Εορταστικό γκαλά με την ΚΟΑ

Άριες και ορχηστρικά αποσπάσματα των Μότσαρτ, Ροσσίνι, Όφφενμπαχ, Μπερνστάιν κ.ά. παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με μαέστρο τον Λουκά Καρυτινό. Τραγουδούν η σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου, η σοπράνο Άρτεμις Μπόγρη και ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας. Επιμέλεια προγράμματος, καλλιτεχνική επίβλεψη: Άρης Χριστοφέλλης. (Μέγαρο 30/12)

Περισσότερες πληροφορίες

Harlem Gospel Choir

  • Χριστουγεννιάτικα

Μία από τις πιο διάσημες αμερικανικές θρησκευτικές χορωδίες μεταφέρει το πνεύμα των γκόσπελ και της θρησκευτικής μουσικής των Αφροαμερικανών κι ερμηνεύει Beyonce

Johann Strauss Ensemble

  • Χριστουγεννιάτικα

Βιενέζικα βαλς στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα με την περίφημη αυστριακή ορχήστρα δωματίου και τον χαρισματικό της μαέστρο Russell McGregor. Με τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και την Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης»

«Το ορατόριο των Χριστουγέννων»

  • Χριστουγεννιάτικα

Η εμβληματική σύνθεση του Μπαχ από το σύνολο Les Musiciens du Louvre με όργανα εποχής. Διευθύνει ο Marc Minkowski

Γιάννης Μαρκόπουλος «Τα κάλαντα»

  • Χριστουγεννιάτικα

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης μεταγράφει κάλαντα και άλλα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με επίσημη προσκεκλημένη την Ξένια Καλογεροπούλου στην ανάγνωση παραμυθιών

Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου

  • Χριστουγεννιάτικα

Το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο στην Ελλάδα, στα δεξιοτεχνικά χέρια της Ουρανίας Γκάσιου, σε έργα Johann Sebastian Bach, Louis Vierne, Johann Pachelbel, Johannes Brahms, Olivier Messiaen, Pierre Cochereau, David Willcocks, Sigfrid Karg-Elert, Joseph Bonnet, Richard Purvis

Μάριος Φραγκούλης «In the Mood»

  • Χριστουγεννιάτικα

Αγαπημένα τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ, οπερέτες και χριστουγεννιάτικες μελωδίες μαζί με τις σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και Μυρσίνη Μαργαρίτη

Εορταστικό γκαλά με την ΚΟΑ

  • Χριστουγεννιάτικα

Άριες και ορχηστρικά αποσπάσματα των Μότσαρτ, Ροσίνι, Όφενμπαχ, Μπερνστάιν κ.ά. Σολίστ οι Νίνα Κουφοχρήστου (σοπράνο), Άρτεμις Μπόγρη (σοπράνο), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος). Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός

«Να τα πούμε;»

  • Χριστουγεννιάτικα

Κάλαντα παλιά και καινούργια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε μια συναυλία σαν παραμύθι

King’s College Choir

  • Χριστουγεννιάτικα

Ένα από τα αρχαιότερα και διασημότερα χορωδιακά σύνολα, με πάμπολλες ηχογραφήσεις και περιοδείες στο ενεργητικό του, παρουσιάζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνους

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Λευτέρη Βενιάδη, τι είναι για σένα η "Αλληλεγγύη" και γιατί έχει ρεμπέτικο ήχο;

Μιλήσαμε με τον συνθέτη για το πρότζεκτ "Τι είναι Αλληλεγγύη;" που παρουσιάζει με τη σκηνογράφο Barbara Ehnes στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο οποίο γράφει το soundtrack των αλληλέγγυων παντρεύοντας σύγχρονη μουσική με ρεμπέτικα κομμάτια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
29/09/2022

Πέθανε ο ράπερ Coolio

Έφυγε ξαφνικά απ' τη ζωή ο βραβευμένος ράπερ, σε ηλικία 59 ετών.

Το μουσικό ταξίδι των Portico Quartet περνάει από την Αθήνα

Το βρετανικό κουαρτέτο επιστρέφει στο Piraeus Club Academy (LouLou is Present) με υπερβατική διάθεση, jazz, mimimal, ηλεκτρονικά και κινηματογραφικά ηχοχρώματα.

Τάνια Τσανακλίδου: "Ήμασταν τόσο τυχεροί όσοι γνωρίσαμε τον Γιάννη Σπανό"

Σχεδόν μισό αιώνα από την πρώτη τους γνωριμία και 40 χρόνια μετά τον πρώτο τους κοινό δίσκο, η αγαπημένη ερμηνεύτρια τιμά την παρακαταθήκη του σπουδαίου συνθέτη στήνοντας μια βραδιά που νιώθει ότι του τη χρωστάει.

Οι New Model Army επιτέλους στην Αθήνα

Η εξ'αναβολής, από το 2020, επετειακή, για τα 40 χρόνια της μπάντας, συναυλία της μπάντας στο Fuzz Club, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τραγουδούν Μάνο Λοΐζο στο θέατρο Ακροπόλ

Στην παράσταση "Με φάρο το φεγγάρι" τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη.