Απανωτά ηλεκτρονικά χτυπήματα από το Λίβερπουλ με τον Forest Swords

Γνωστός και αγαπητός από τις προηγούμενες εμφανίσεις του εδώ, ο Forest Swords έρχεται για ένα ατμοσφαιρικό και μυσταγωγικό live

Απανωτά ηλεκτρονικά χτυπήματα από το Λίβερπουλ με τον Forest Swords

Γνωστός και αγαπητός από τις προηγούμενες εμφανίσεις του εδώ, ο ηλεκτρονικός μουσικός έρχεται για ένα ατμοσφαιρικό και μυσταγωγικό live στο «Six D.O.G.S.» την Παρασκευή 27/10.

Απανωτά ηλεκτρονικά χτυπήματα από το Λίβερπουλ με τον Forest Swords - εικόνα 1

O μουσικός κόσμος του Matthew Barnes εμπλουτίζεται διαρκώς και ο καλλιτεχνικός του ορίζοντας γίνεται όλο και βαθύτερος με κάθε νέα κυκλοφορία. Αυτή είναι μια πρώτη παρατήρηση πάνω στο τελευταίο του δισκογραφικό επίτευγμα «Compassion», το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο, σε σχέση με την απόσταση που το χωρίζει από το ντεμπούτο του EP «Dagger Paths» (2010). Φυσικά ο Forest Swords, όπως μας είναι πιο γνωστός ο πολύπλευρος καλλιτέχνης και μουσικός παραγωγός από το Λίβερπουλ, ακολουθεί ένα δημιουργικό δρόμο που τον διαχωρίζει –και τον ξεχωρίζει– από άλλους της σύγχρονης electronica σκηνής. Η ειδοποιός διαφορά φαίνεται να είναι ότι οι μουσικές του, ακόμη και όταν χάνονται μέσα σε φαντασιακούς λαβυρίνθους, κρατάνε ακέραιο τον ανθρώπινο χαρακτήρα τους – και το αντίστοιχο περιεχόμενο.

Στο «Compassion» οι ψηφιακές τεχνικές συμπλέουν με τους ηχορυθμούς των «κανονικών» οργάνων και οι αισθητικοί στόχοι πάνε πολύ πιο ψηλά από την dance αναγκαιότητα. Είναι έκδηλη η αγωνία του για έναν κόσμο ο οποίος δεν μοιάζει να παίρνει ένα αποδεκτό συμβιωτικό σχήμα και, παρότι οι ηλεκτρονικοί ήχοι είναι αυτοί που κυριαρχούν, η ανθρώπινη φωνή –χωρίς απαραίτητα να παίζει με στίχους– παραμένει στο επίκεντρο.

Με το «Compassion» ο Forest Swords συνειδητοποίησε πως πρέπει να χρησιμοποιήσει όλους τους νέους τρόπους που του δίνει η τεχνολογία για να «επικοινωνήσει» την καινούργια του μουσική. Έτσι στέλνει κομμάτια μέσω της εφαρμογής WhatsApp σε όποιους­ του το ζητούν, ενώ και η live προώθηση της μουσικής του δεν μένει στο συναυλιακό «τυπικό», το οποίο είναι ούτως ή άλλως εξαίσιο, όπως ξέρουμε ήδη από τις προηγούμενες εμφανίσεις του τόσο στο Plissken Fest όσο και στο «Six D.O.G.S.», όπου θα τον απολαύσουμε και τώρα (27/10). Η μουσική του «Compassion» ενσωματώνεται μαζί με άλλες σε χορευτικές ή εικαστικές παραστάσεις, σε φιλμικές παραγωγές κ.ο.κ., αποτελώντας ένα ουσιαστικό σάουντρακ για έναν πραγματικό κόσμο που πάντα αφήνει τελικά –έστω και μέσω της τέχνης– να φανεί λίγο φως στην άκρη του τούνελ.

Αυτό το σάουντρακ, που ξεκίνησε να φτιάχνεται επί της ουσίας από το προηγούμενο full length άλμπουμ του FS, το «Engravings» του 2013, μας δείχνει έναν δημιουργικό καλλιτέχνη που ξέρει πώς να φορτίζει με νοήματα κι αισθητικές σημασίες τα στοιχεία της σύγχρονης tech ηχορυθμικής παλέτας­ και να τους δίνει εύγλωττα σχήματα και εικόνες, όντας επίσης ένας καλλιτέχνης που χειρίζεται άνετα τα graphics.

Περισσότερες πληροφορίες

Forest Swords

  • Rock-pop-folk

Επιστρέφει στην Αθήνα μετά τις θριαμβευτικές εμφανίσεις του εδώ (Plisskën Fest) και με σπουδαίο νέο δίσκο το «Compassion», για να δώσει μια ακόμα μυσταγωγική συναυλία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.