Ένα «Χειμωνιάτικο ταξίδι» εντελώς διαφορετικό

Με ποιους τρόπους το «Winterreise» του Σούμπερτ εξακολουθεί να μετασχηματίζεται και να παίρνει νέες μορφές

Ένα «Χειμωνιάτικο ταξίδι» εντελώς διαφορετικό

Για τρίτη χρονιά το Ελληνικό Σχέδιο με τον κύκλο του, Μετασχηματισμοί, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, εξακολουθεί να πειραματίζεται. Αυτή τη φορά (3/11) παρουσιάζει ένα εντελώς καινούριο Χειμωνιάτικο Ταξίδι.

Ένα «Χειμωνιάτικο ταξίδι» εντελώς διαφορετικό - εικόνα 1
Μυρσίνη Μαργαρίτη

Εδώ και τρία χρόνια, ο εμβληματικός αυτός κύκλος τραγουδιών του Φραντς Σούμπερτ, σε ποίηση Βίλχελμ Μύλερ, είναι αντκείμενο δημιουργικού πειραματισμού για τη σειρά Μετασχηματισμοί. Έχει μεταφραστεί - και παρουσιαστεί - στα ελληνικά από τον Διονύση Καψάλη. Και έχει μελοποιηθεί από τον Νίκο Ξυδάκη, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Τάσο Ρωσόπουλο - με αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε συναυλιακά τον Μάρτιο του 2016.

Ένα «Χειμωνιάτικο ταξίδι» εντελώς διαφορετικό - εικόνα 2
Δημήτρης Γιάκας

Τώρα, ο μετασχηματισμός πάει προς την αντίθετη κατεύθυνση και τα τραγούδια των τριών προαναφερθέντων συνθετών μεταγράφονται και γίνονται lieder και μαζί με κάποια από τα κομμάτια του Σούμπερτ σχηματοποιούν ένα Χειμωνιάτικο Ταξίδι εντελώς διαφορετικό. Το πόσο διαφορετικό, θα το δούμε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 3 Νοεμβρίου. Ερμηνεύουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Μυρσίνη Μαργαρίτη και Διονύσης Σούρμπης και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Ο ήχος της κραυγής" στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Duo Vocialo σε μια συναυλία αφιερωμένη στους ανθρώπους που βίωσαν ανθρωπιστικές καταστροφές όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και η τρέχουσα προσφυγική κρίση.

Έργα Beethoven και Schubert από δύο κορυφαίους σολίστ

H αγαπημένη βιολονίστα του ελληνικού κοινού Viktoria Mullova συμπράττει με τον βιρτουόζο πιανίστα Alasdair Beatson σε μοναδικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής.

Με την όπερα "Αδελφή Βεατρίκη" του Δημήτρη Μητρόπουλου ανοίγει η αυλαία του "Ολύμπια"

Η όπερα θα ερμηνευθεί σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τον Pierre Dumoussaud.

Οι Florence and the Machine στο Ejekt Festival 2023

Η μπάντα - φαινόμενο της Florence Welch επιστρέφει στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας Dance Fever Tour.

Οι Υouth Valley είναι πολλά παραπάνω από "Young Sad Lovers"

Γνωρίστε τη νέα αθηναϊκή μπάντα που συνταιριάζει dark indie επιρροές και παστέλ αισθητική λίγο πριν το πρώτο της live στο "Six D.O.G.S.".

Χρήστος Θηβαίος και Δημήτρης Καρράς τιμούν τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Ένα μουσικό αφιέρωμα για τον μεγάλο καλλιτέχνη στο ΙΛΙΟΝ Plus.