Όμορφες νύχτες στο "El Convento del Arte"

"El Convento Del Arte" σημαίνει "Μοναστήρι της τέχνης" και, για την τρέχουσα σεζόν, θα απολαύσουμε σ' αυτό ιδιαίτερα events που αφορούν στη μουσική και το θέατρο (ή και στα δύο ταυτόχρονα) σε συνδυασμό με σχετικές γαστρονομικές και οινικές απολαύσεις.

Όμορφες νύχτες στο "El Convento del Arte"

Οι εβδομάδες είναι γεμάτες στο "El Convento del Arte" καθώς κάθε μέρα - ή, μάλλον, κάθε νύχτα - σφραγίζεται και από μία ιδιαίτερη μουσική ή θεατρική παράσταση, σε συνδυασμό και με απολαύσεις της γεύσης. Καλλιτέχνες γνωστοί για τις επιδόσεις τους φροντίζουν γι' αυτό.

Όμορφες νύχτες στο "El Convento del Arte" - εικόνα 1
Παναγιώτης Πετράκης

Οι Δευτέρες μοιράζονται σε θεματικές μουσικές βραδιές με ερμηνευτές εναλλάξ τον Μέμο Μπεγνή, τον Παναγιώτη Πετράκη και άλλους ερμηνευτές / ηθοποιούς αλλά και guest. Είναι ένα μουσικό ταξίδι που συνδυάζεται με ανάλογες γευστικές και οινικές απολαύσεις από την Ισπανία, την Ιταλία και την Γαλλία, με γνωστά, διαχρονικά τραγούδια αυτών των χωρών. Την ιδέα έβαλε σ’ εφαρμογή ο σεναριογράφος /σκηνοθέτης Πάνος Αμαραντίδης και την υλοποιεί ως σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός επιμελητής που συνεργάζεται στενά με τον επιτυχημένο μαέστρο και ενορχηστρωτή Κωνσταντίνο Παγιάτη. Ο chef Μιχάλης Ντουνέτας συνδυάζει τις μουσικές επιλογές με τις γεύσεις και το κρασί της κάθε χώρας.

Όμορφες νύχτες στο "El Convento del Arte" - εικόνα 2
Τάνια Τρύπη, Αλέξανδρος Ρήγας

Τις Τετάρτες συναντάμε ένα πρόγραμμα “Strass” με την Τάνια Τρύπη και τον Αλέξανδρο Ρήγα να στήνουν ένα ωραίο μουσικοθεατρικό σόου με εκλεκτές μουσικές επιλογές και τραγούδια που ξεσηκώνουν, σε συνδυασμό με απολαυστικούς διαλόγους. Ένα εξαιρετικό πάντρεμα θεάτρου, bar culture, μιούζικαλ και κωμωδίας.

Όμορφες νύχτες στο "El Convento del Arte" - εικόνα 3
Pavlina Styl

Τις Παρασκευές το πρόγραμμα εναλλάσσεται. Η Pavlina Styl με την αισθαντική φωνή της και την ορχήστρα της μας ταξιδεύει με ένα swing-cabaret πρόγραμμα, κυρίως από την Belle Époque και το μεσοπολεμικό Βερολίνο. Η Μαρούλα Κασκαβέλη, σε κείμενα και σκηνοθεσία του Νίκου Μουρατίδη, μας πάει στην «Μαγική δεκαετία του ‘60» με ποικίλες επιλογές. Και ο τραγουδιστής / ηθοποιός Γιώργος Γιαννίμπας, μαζί με το γκρουπ Jazzin’ Barks, φτιάχνουν ένα πρόγραμμα jazz, swing, blues και rock ‘n’ roll (στις 10/11). Ενώ η Βεατρίκη Ψυχάρη έχει κάνει ένα δικό της ταξίδι "Απ' την ψυχή ως την ψυχή" (14/10).

Όμορφες νύχτες στο "El Convento del Arte" - εικόνα 4
Νίκος Μουρατίδης, Μαρούλα Κασκαβέλη

Σε ότι αφορά τα θεατρικά, τις Πέμπτες ο Amazing Dio κάνει τη διαδραστική του παράσταση " Mind Games - Can You Escape ? ". Τα Σάββατα είναι κλεισμένα για το μουσικό / θεατρικό σόου “se7en sins” σε σκηνοθεσία Ηλία Αλεξάνδρου. Και τις Κυριακές... το παίζουμε ντετέκτιβ με το Θεατρικό Δείπνο Μυστηρίου “Προσεχώς Απόδραση”, καθώς απολαμβάνουμε το φαγητό ή το ποτό μας. Πρόκειται για ένα θεατρικό δρώμενο σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".

15/04/2024

Ejekt Festival 2024: Loathe και Planet of Zeus στην ημέρα των Korn

Οι Loathe και οι Planet of Zeus μαζί με τους Korn και τους Spiritbox δημιουργούν ένα εντυπωσιακό line-up του σύγχρονου σκληρού ήχου.

Για άλλη μια βραδιά οι "Ποιητές μας τραγουδούν"

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συναντιούνται ξανά στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".

Οι super rockers Fleshtones στο "Αn club"

Opening act από τους The Acid Visions.

Ελένη Πέτα: "Είχα την ανάγκη να πάω κόντρα στη φασαριόζικη εποχή μας"

Η επιτυχημένη τραγουδίστρια διατηρεί την πίστη της στις δυνατές μελωδικές γραμμές, αλλά δεν νιώθει ασφάλεια στη ρουτίνα. Επιθυμώντας, λοιπόν, να προτείνει κάτι διαφορετικό, στήνει την παράσταση "Metamorphosis" με τους Γιώργο Λιμάκη & Κωνσταντίνο Μητρόπουλο (/4, στο Μέγαρο Μουσικής), που λειτούργησε ως αφορμή για μια εκτενέστερη κουβέντα.

Άγγελε Πεντάρη, υπάρχει το πεπρωμένο;

Ο νεαρός ντράμερ που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία και κατάφερε να ξεπεράσει τους περιορισμούς της αναπηρίας του μάς παρακινεί να "πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας".

Η μουσική των "Game of Thrones", "The Lord Of the Rings", "The Hobbit" στον Λυκαβηττό

Μια μαγική βραδιά με προβολές, ειδικά εφέ και εντυπωσιακούς φωτισμούς, βασισμένη στην μουσική των τόσο αγαπημένων παραγωγών της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.