Τα 10 top συναυλιακά events της εβδομάδας

Οι συναυλιακές εκδηλώσεις που ξεχωρίζουμε γι' αυτές τις μέρες. Πολλές από αυτές είναι φεστιβαλικού χαρακτήρα

Τα 10 top συναυλιακά events της εβδομάδας

Οι συναυλιακές εκδηλώσεις που ξεχωρίζουμε γι' αυτές τις μέρες. Πολλές από αυτές είναι φεστιβαλικού χαρακτήρα

«Ο Γκάτσος που αγάπησα»

Ένας ολόκληρος κόσμος που απαρτίζεται από αριστουργηματικά τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου που έχουν γράψει συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις (κυρίως), αλλά και ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Ηλίας Ανδριόπουλος. Τραγούδια που είναι λαϊκά, γιατί όλοι τα ξέρουμε και όλοι τα τραγουδάμε χρόνια τώρα. Τα λόγια πάνε μόνα τους πάνω στις μελωδίες – γιατί είναι μελωδίες που τις γεννάει η ίδια η ποιητική του Γκάτσου. Ένας ολόκληρος κόσμος που (δι)ερμηνεύεται υπέροχα, όπως ήδη γνωρίζουμε, από τον Μανώλη Μητσιά και την Καριοφυλιά Καραμπέτη. (Ηρώδειο, 6/10)

15 χρόνια Κορμοράνος

Ο Κορμοράνος γιορτάζει τα δεκαπέντε χρόνια από την ίδρυσή του, σε ένα μεγάλο live event με αποκλειστικές εμφανίσεις από τους Acid Baby Jesus λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του καινούριου τους δίσκου (αλλά και τη νέα Ευρωπαϊκή τους περιοδεία), τους Dollkraut από την Ολλανδία και τους Φινλανδούς Man Duo, το καινούριο σχήμα του Jaakko Eino Kalevi, ενώ τη βραδιά θα ανοίξουν με τον καλύτερο τρόπο οι The Voyage Limpid Sound. (Gagarin 205, 6/10)

Σπούτνικ Festival 2017

Για τρεις ημέρες (6-8/10), το Άλσος Στρατού θα φιλοξενήσει συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπωλείο, παιδότοπο, γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου και πλήθος δράσεων, δίνοντας στους νέους ανθρώπους μία εναλλακτική διέξοδο ψυχαγωγίας και προβληματισμού. Με πολλά συναυλιακά δρώμενα (λεπτομέρειες στον οδηγό συναυλιών).

Desertfest

Μεγάλη μεταλλική μουσική σύναξη που περιλαμβάνει τους αμερικανούς doom metal Saint Vitus, τους σουηδούς hard rockers Graveyard, τους λονδρέζους heavy-metallers Orange Goblin, τους δικούς μας heavy rockers Planet of Zeus, τους γιαπωνέζους doom metallers Church of Misery, τους βαυαρούς stoners Colour Haze και πολλούς άλλους άξιους για ένα διήμερο (6-7/10) στο ACRO.

Disney in Concert

Για ένα τριήμερο (6-8/10) στο Τάε Κβον Ντο ζωντανεύουν οι ήρωες των αγαπημένων κινουμένων σχεδίων μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια των ταινιών της Disney, με 70μελή συμφωνική ορχήστρα και ξεχωριστό ερμηνευτικό καστ. Γράφουμε γι' αυτό και αλλού.

Iasis & Friends

Οι φίλοι είναι οι σπουδαίοι τραγουδιστές, ο Ορφέας Περίδης, η Έλλη Πασπαλά και η Μαρίνα Σάττι, που συμπράττουν με ένα από τα πιο σημαντικά και δημιουργικά σχήματα world jazz που έδωσε η δική μας σκηνή. Οι Iasis είναι μια πραγματική μουσική dream team και επανέρχονται δυναμικά στη live σκηνή ανοίγοντας τη σεζόν στο Half Note Jazz Club. (6-9 /10)

Tigran Hamasyan

Ο Tigran Hamasyan, πιανίστας από την Αρμενία, ανήκει σ’ αυτούς τους ανθρώπους που στη μουσική θεωρούμε φυσικά ταλέντα. Σήμερα ξέρουμε ότι είναι ένας από τους καλύτερους world jazzmen καθώς στη μουσική του συνδυάζει με άνεση τον φυσικό πλούτο και την ομορφιά τόσο της κλασικής jazz όσο και της πατρίδας του. Έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και παίζει στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός στις 7/10.

Σαβίνα Γιαννάτου

Η νέα σεζόν στον Ιανό ξεκινά με "Ερμηνείες Γυμνές". Είναι μια σειρά πρωτότυπων μουσικών παραστάσεων που ετοιμάστηκαν και παρουσιάζονται αποκλειστικά στη μουσική σκηνή του Ιανού σε συνεργασία με σημαντικούς έλληνες δημιουργούς και ερμηνευτές. Τη σειρά εγκαινιάζει η Σαβίνα Γιαννάτου που με τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση επιχειρούν την αλληλεπίδραση διαφορετικών μουσικών κόσμων, όπου μεταξύ άλλων θα συνυπάρχουν η μουσική της Μεσογείου με τη μελοποιημένη ποίηση αλλά και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος. (Ιανός, 7/10)

Δήμητρα Γαλάνη

Tην Κυριακή, 08/10, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Ευστάθιος Δράκος μας περιμένουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 20.30 (Ξέφωτο) για μία μελωδική συναυλία με νέες ιστορίες, καθώς και αφηγήσεις μιας ζωής γεμάτη μουσική. H Δήμητρα Γαλάνη, θα παρουσιάσει τραγούδια που την ανέδειξαν ως ερμηνεύτρια και εκφράζουν τη διαρκή αναζήτησή της για γνώση και για κάθε τι καινούργιο. Καλεσμένος της σε αυτή τη συναυλία είναι ο νεαρός συνθέτης και ερμηνευτής Ευστάθιος Δράκος των Minor Project, με τον οποίο η ερμηνεύτρια συνεργάστηκε πρόσφατα στο άλμπουμ Το Βαλς των χαμένων μετά σε στίχους Νίκου Μωραΐτη.

Ψαραντώνης

Μια μεγάλη μέρα για τη μουσική μας και τον πολιτισμό μας θα είναι η Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, καθώς το Τάε Κβον Ντο θα γεμίσει από τους ήχους και τους ρυθμούς ενός πραγματικού, ολοζώντανου θρύλου της τέχνης μας, του Ψαραντώνη. Με τίτλο «Θα ανεβώ στον ουρανό», ο σχεδόν μυθικός αυτός καλλιτέχνης, εναργής εικόνα (icon) της παράδοσής μας αλλά και της σύγχρονης μουσικής μας ύπαρξης στον κόσμο, δημιουργός που σέβονται και αγαπούν μεγάλες διεθνείς μουσικές προσωπικότητες, μαζεύει τους καλούς του φίλους – καλλιτέχνες που (πιθανόν) προέρχονται από άλλους ιδιωματικούς «χώρους», αλλά έχουν τον Ψαραντώνη ως διαρκή αισθητική αναφορά, και μαζί στήνουν τη Μεγάλη Γιορτή.

Περισσότερες πληροφορίες

Δήμητρα Γαλάνη

  • Ελληνική

Ένα πρόγραμμα γεμάτο με τραγούδια που την ανέδειξαν και συνθέτουν το σάουντρακ μιας ξεχωριστής πορείας. Μαζί της ο Ευστάθιος Δράκος.

Desertfest Athens '17 (2η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Απόψε παίζουν οι Graveyard, Planet of Zeus, Colour Haze, Radio Moscow, Sadhus, Puta Volcano, Allochiria, Krause

Ψαραντώνης

  • Παραδοσιακή

«Θα ανεβώ στον ουρανό» λέει ο μεγάλος Κρητικός καλλιτέχνης και προσκαλεί τους Δημήτρη Αποστολάκη, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μανώλη Κονταρό, Μανώλη Λιδάκη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μίλτο Πασχαλίδη, Τάνια Τσανακλίδου, Μιχάλη Τζουγανάκη, Vinicio Capossela κ.ά. να στήσουν μαζί του τη γιορτή

«Ο Γκάτσος που αγάπησα»

  • Ελληνική

Η επιτυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που έχει γίνει sold out παντού όπου παίχτηκε, ολοκληρώνεται εκεί όπου ξεκίνησε

Iasis & Friends

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ένα από τα πρώτα και σημαντικά σχήματα jazz και world fusion της εγχώριας σκηνής σε επανένωση. Μαζί με τους φίλους τους Ορφέα Περίδη, Έλλη Πασπαλά και Μαρίνα Σάττι

15 χρόνια «Κορμοράνος»

  • Rock-pop-folk

Ένα μεγάλο live με αποκλειστικές εμφανίσεις των Acid Baby Jesus, Dollkraut (Ολλανδία) και Man Duo (Φινλανδία). Ανοίγουν οι Voyage Limpid Sound

Σπούτνικ Festival 2017 (1η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

«Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» με πολύ ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα: Ex-Girlfriend’s Perfume, Gadjo Dilo, Δημήτρης Ζερβουδάκης & Ευτυχία Μητρίτσα στο Sputnik Stage. Λαϊκο-ρεμπέτικο γλέντι με τη Μαριώ και κρητικό γλέντι με τον Γιώργη Μανωλάκη στο Laika Stage

Σπούτνικ Festival 2017 (2η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

«Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» με πολύ ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργος Μαργαρίτης στο Sputnik Stage. Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη από τον Δημήτρη Μυστακίδη, ικαριώτικο γλέντι με την ικαριώτικη Big Band στο Laika Stage. Παραθέτης, By Suspense, Sunday Afternoon στο Bloco Stage

Σπούτνικ Festival 2017 (3η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

«Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» με πολύ ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα: Sputnik Rock Band, Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band στο Sputnik Stage. Χειμερινοί Κολυμβητές, ρεμπέτικο γλέντι με τους Πάνε τρένα στο Laika Stage

«Disney in concert»

  • Κινηματογραφική

Τραγούδια στα ελληνικά από τις ταινίες «Ψυχρά κι Ανάποδα», «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», «Αλαντίν», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Η Μικρή Γοργόνα» κ.λπ., με τους Demy, Νάντια Κοντογεώργη, Μέμο Μπεγνή, Παναγιώτη Πετράκη. Την 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Μίσκολτς της Ουγγαρίας διευθύνει ο Αλέξιος Πρίφτης

Σαβίνα Γιαννάτου

  • Jazz-Blues-Ethnic

Το ξεκίνημα της νέας σειράς «Ερμηνείες γυμνές στον Ιανό» με τη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια παρέα με τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο

Tigran Hamasyan

  • Jazz-Blues-Ethnic

Στο πιάνο του η αυτοσχεδιαστική τζαζ αναμειγνύεται με την πλούσια φολκλορική παράδοση της πατρίδας του, της Αρμενίας.

Desertfest Athens '17 (1η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Απόψε παίζουν οι Saint Vitus, Orange Goblin, Church Of Misery, Stoned Jesus, Black Rainbows, Mos Generator, Mahakala, Bus

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.