Ο Γιάννης Πετρίδης ξανά στην ΕΡΤ

Η μακροβιότερη ραδιοφωνική εκπομπή επιστρέφει στο σπίτι της!

Ο Γιάννης Πετρίδης ξανά στην ΕΡΤ

Ήταν μια εποχή που το ραδιόφωνο έπαιξε έναν σπουδαίο ρόλο στη διαμόρφωση της μουσικής μας παιδείας. Ήταν τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης με τον Μάνο Χατζιδάκι να διευθύνει την Ραδιοφωνία. Χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από το ξένο ρεπερτόριο, με οδηγό του το ένστικτο και την τεράστια ευαισθησία του, ο Μάνος άνοιξε την πόρτα στην 'ξένη" μουσική. Και άλλαξε όλο το τοπίο...

Ο Γιάννης Πετρίδης ξανά στην ΕΡΤ - εικόνα 1

Ο Γιάννης Πετρίδης ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να μας μυήσει στις όψεις της pop και του rock. Αρχικά με την εκπομπή "Pop Club" και στη συνέχεια με την θρυλική εκπομπή "Από τις 4 στις 5", το απόγευμα, στο Πρώτο πρόγραμμα.

Εξέπεμπε ανελλιπώς από το 1975 ως το 2013 και ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς πομπούς πληροφόρησης. Για ολόκληρες γενιές νέων αλλά και για εμάς τους "επαγγελματίες", που ασχολούμαστε κυρίως με "άλλες" μορφές μουσικής, η εκπομπή που έκαναν ο Γιάννης Πετρίδης και ο Κώστας Ζουγρής στάθηκε πολύτιμος οδηγός με το πλούσιο και έγκυρο περιεχόμενό της αλλά και για το γούστο της.

Ο Γιάννης Πετρίδης ξανά στην ΕΡΤ - εικόνα 2

Η ιστορική αυτή εκπομπή επιστρέφει από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στη θέση της: στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, "Από τις 4 στις 5". Και μπορεί μεν στην εποχή του διαδικτύου και των πολυπληροφοριών, της μουσικής που "τρέχει" άπλετα γύρω μας χωρίς να μας συγκινεί ιδιαίτερα να μηνέχει πια την ίδια βαρύτητα, όμως διατηρεί την αξία της γιατί η γνώση και το καλό γούστο δεν ξεπερνιούνται ποτέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Borderline 2024, με Κολομβιανές "βασίλισσες" του reggaeton και χιπ χοπ από την Αφρική

Το ανήσυχο φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά, σε μια τριήμερη εκδοχή (26, 27 & 28/4) που –ως συνήθως– αδιαφορεί για ταμπέλες και είδη, προσπαθώντας να ψηλαφήσει το μέλλον της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης.

Massive Attack: Το "Mezzanine" δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών.

Ο Μιχάλης Καλκάνης μάς ξεναγεί στον δυνατό ηχόκοσμό του στο "Half Note Jazz Club"

Ένα μουσικό ταξίδι με μελωδίες που άλλοτε "ακουμπάνε" περισσότερο στη Δύση και θυμίζουν κινηματογραφικά soundtracks, και άλλοτε "μυρίζουν" Ελλάδα και Βαλκάνια.

Αυτό είναι το πλήρες line-up της πρώτης μέρα του AthensRocks 2024

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age.

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.