Ο Γιάννης Πετρίδης ξανά στην ΕΡΤ

Η μακροβιότερη ραδιοφωνική εκπομπή επιστρέφει στο σπίτι της!

Ο Γιάννης Πετρίδης ξανά στην ΕΡΤ

Ήταν μια εποχή που το ραδιόφωνο έπαιξε έναν σπουδαίο ρόλο στη διαμόρφωση της μουσικής μας παιδείας. Ήταν τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης με τον Μάνο Χατζιδάκι να διευθύνει την Ραδιοφωνία. Χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από το ξένο ρεπερτόριο, με οδηγό του το ένστικτο και την τεράστια ευαισθησία του, ο Μάνος άνοιξε την πόρτα στην 'ξένη" μουσική. Και άλλαξε όλο το τοπίο...

Ο Γιάννης Πετρίδης ξανά στην ΕΡΤ - εικόνα 1

Ο Γιάννης Πετρίδης ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να μας μυήσει στις όψεις της pop και του rock. Αρχικά με την εκπομπή "Pop Club" και στη συνέχεια με την θρυλική εκπομπή "Από τις 4 στις 5", το απόγευμα, στο Πρώτο πρόγραμμα.

Εξέπεμπε ανελλιπώς από το 1975 ως το 2013 και ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς πομπούς πληροφόρησης. Για ολόκληρες γενιές νέων αλλά και για εμάς τους "επαγγελματίες", που ασχολούμαστε κυρίως με "άλλες" μορφές μουσικής, η εκπομπή που έκαναν ο Γιάννης Πετρίδης και ο Κώστας Ζουγρής στάθηκε πολύτιμος οδηγός με το πλούσιο και έγκυρο περιεχόμενό της αλλά και για το γούστο της.

Ο Γιάννης Πετρίδης ξανά στην ΕΡΤ - εικόνα 2

Η ιστορική αυτή εκπομπή επιστρέφει από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στη θέση της: στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, "Από τις 4 στις 5". Και μπορεί μεν στην εποχή του διαδικτύου και των πολυπληροφοριών, της μουσικής που "τρέχει" άπλετα γύρω μας χωρίς να μας συγκινεί ιδιαίτερα να μηνέχει πια την ίδια βαρύτητα, όμως διατηρεί την αξία της γιατί η γνώση και το καλό γούστο δεν ξεπερνιούνται ποτέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Μαρία Παπαγεωργίου στο 15ο Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας "Art4More2022"

H ερμηνεύτρια ανεβαίνει ξανά με όλους τους συνεργάτες της στη σκηνή και μοιράζεται μαζί μας από κοντά μουσικές και συναισθήματα στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου "Αντώνης Τρίτσης".

07/10/2022

Συναυλιακές αναμνήσεις από το φετινό Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ 2022

Πέρα από την όπερα, στο Σάλτσμπουργκ προσφέρονται συμφωνικές συναυλίες, εκδηλώσεις μουσικής δωματίου και θρησκευτικής μουσικής, σολιστικά ρεσιτάλ και βραδιές τραγουδιού που καλύπτουν όλο το εύρος και τις εποχές της κλασικής μουσικής.

To Nederlands Blazers Ensemble συναντά την Οικογένεια Ξυλούρη

Μια απρόβλεπτη γέφυρα-συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Cricos Cultural Productions.

Τάνια Τσανακλίδου: "Ήμασταν τόσο τυχεροί όσοι γνωρίσαμε τον Γιάννη Σπανό"

Σχεδόν μισό αιώνα από την πρώτη τους γνωριμία και 40 χρόνια μετά τον πρώτο τους κοινό δίσκο, η αγαπημένη ερμηνεύτρια τιμά την παρακαταθήκη του σπουδαίου συνθέτη στήνοντας μια βραδιά που νιώθει ότι του τη χρωστάει.

Kareem Kalokoh: "Δεν ήθελα ποτέ μια δουλειά 9-5"

Το ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας ATH Kids μιλάει στο "α" λίγες μέρες πριν την εμφάνισή του στο "Music Escapades: In Orbit v.3", στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ με τον Νέγρο του Μοριά, τον Moose και τον Ofili.

"Ο ήχος της κραυγής" στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Duo Vocialo σε μια συναυλία αφιερωμένη στους ανθρώπους που βίωσαν ανθρωπιστικές καταστροφές όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και η τρέχουσα προσφυγική κρίση.

Έργα Beethoven και Schubert από δύο κορυφαίους σολίστ

H αγαπημένη βιολονίστα του ελληνικού κοινού Viktoria Mullova συμπράττει με τον βιρτουόζο πιανίστα Alasdair Beatson σε μοναδικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής.