Έφυγε και ο "μικρός" Allman Brother

Με τον θάνατο του Gregg Allman στα 69 του, κλείνει ένας κύκλος που άρχισε πριν από 46 χρόνια

Έφυγε και ο "μικρός" Allman Brother

Με τον θάνατο του Gregg Allman κλείνει ο κύκλος του τέλους της Allman Brothers Band, που είχε ξεκινήσει με τον χαμό του μεγαλύτερου αδελφού, του Duane Allman, πριν από 46 χρόνια, το 1971. Η ψυχή του γκρουπ ήταν ο Duane Allman, εντούτοις αυτός που (επ)έζησε και εισέπραξε την δόξα του ροκενρολίστα ήταν ο μικρότερος αδελφός, ο Gregg. Αφήνοντας στις δισκοθήκες μας classics όπως το “Live at Fillmore East” να μας θυμίζουν για πάντα το ειδικό τους βάρος σαν γκρουπ στη δημιουργία του blues rock και του southern rock (ως όρος προέκυψε αργότερα), ο Duane έφυγε νωρίς – πάνω στη μοτοσυκλέτα του – από τον μάταιο τούτο κόσμο και άφησε τον Gregg Allman να κάνει παιχνίδι...

Έφυγε και ο "μικρός" Allman Brother - εικόνα 1

Φυσιογνωμία ο Gregg, έβαλε τη δική του σφραγίδα στα events του classic rock από τα ‘70’s και μετά, με τις ερωτικές του ιστορίες και τα μπερδέματά του με ναρκωτικά κ.ά. αλλά και με μια βαθιά γνώση του blues και του rhythm and blues, τις soulful εκφράσεις των οποίων υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή, στη σόλο πορεία του ή στις διάφορες ενσαρκώσεις της Allman Brothers Band, μέχρι τις μέρες μας. Ο Gregg Allman, ως τραγουδιστής, οργανίστας αλλά και κιθαρίστας και, φυσικά, ως songwriter άφησε το στίγμα του και τη σφραγίδα του σ’ αυτή τη συνιστώσα του rock που φέρει τον προσδιορισμό southern. Μόνο που απλώνεται σε πολλά σημεία του ορίζοντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Σταύρος Ξαρχάκος: Καταχειροκροτήθηκε στο sold-out Ηρώδειο, τιμώντας τον Νίκο Ξυλούρη

Αν και υπήρξαν αβαρίες εδώ κι εκεί, ήταν μια συναυλία επιτυχημένη από κάθε άποψη, με το κοινό να ξεπερνά την παράλυση της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων μεταφοράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
27/09/2022

Ο Γιάννης Πάριος μας ταξιδεύει σε παλιούς και νέους έρωτες στο Faliro Summer Theater

Με έναν μοναδικό καλλιτέχνη κλείνει η τελευταία μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού.

Η Katerine Duska, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Βάσια Ζαχαροπούλου θα πλαισιώσουν τον Shigeru Umebayashi

Η συναυλία "In the Mood For Music", στο Ηρώδειο, θα μας μυήσει στη μουσική ουτοπία αυτού του χαρισματικού Ιάπωνα καλλιτέχνη.

Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Lise Davidsen και η ΚΟΑ σε ένα λαμπερό γκαλά όπερας

Το άστρο μιας νέας ντίβας λάμπει για πρώτη φορά στο Μέγαρο και στην Ελλάδα.

Ο βιρτουόζος τζαζ κιθαρίστας Raul Midón στην σκηνή του Gazarte

Ο "άνθρωπος ορχήστρα" μετρά στο ενεργητικό του 11 solo album, αλλά και σπουδαίες συνεργασίες με ονόματα όπως ο Stevie Wonder, Bill Withers, Queen Latifah και Snoop Dog.

Η πρώτη ελληνική συναυλία της Αmanda Tenfjord είναι γεγονός

Η Ελληνονορβηγή τραγουδίστρια που άνοιξε πριν μερικές μέρες τη συναυλία των Madrugada, έρχεται τον Μάρτιο στο Piraeus Club Academy.