Τίτλοι τέλους για τη Λυρική στο Θέατρο Ολύμπια

Τελευταία παράσταση της ΕΛΣ με την "Ρέα" του Σπύρου Σαμάρα. Μ' αυτό το έργο είχε ξεκινήσει σ' αυτό το θέατρο πριν από 73 χρόνια

Τίτλοι τέλους για τη Λυρική στο Θέατρο Ολύμπια

Τελευταία παράσταση της ΕΛΣ με την "Ρέα" του Σπύρου Σαμάρα. Μ' αυτό το έργο είχε ξεκινήσει σ' αυτό το θέατρο πριν από 73 χρόνια

Τίτλοι τέλους για τη Λυρική στο Θέατρο Ολύμπια - εικόνα 1

Την Παρασκευή 19/5 κλείνει ένας κύκλος για την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Θέατρο Ολύμπια. Επί 73 χρόνια, από την 1η Απριλίου του 1944 μέχρι σήμερα, η ΕΛΣ και το Ολύμπια ήταν έννοιες και υπάρξεις ταυτόσημες. Τώρα χωρίζουν οι δρόμοι και οι ρόλοι τους, η Λυρική βρίσκεται πια στο νέο της «σπίτι» και το θέατρο του κέντρου θα χρησιμοποιείται πλέον για άλλα events. Χωρίζουν όμως όπως ξεκίνησαν, με την όπερα «Ρέα» του Σπύρου Σαμάρα. Τότε, το 1944, επιλέχτηκε η όπερα του Κερκυραίου συνθέτη για να ξεκινήσει εκεί τις δραστηριότητές του το εθνικό λυρικό μας θέατρο, υπό την μπαγκέτα του Αντίοχου Ευαγγελάτου. Τώρα ο Βύρων Φιδετζής διευθύνει και ο Νίκος Διαμαντής επιμελείται σκηνοθετικά το ίδιο έργο, που ρίχνει τίτλους τέλους σε μια ολόκληρη ιστορία.

Περισσότερες πληροφορίες

«Ρέα»

  • Όπερα

Με την όπερα του Σπύρου Σαμάρα, που άνοιξε τις δραστηριότητες της ΕΛΣ στο Θέατρο Ολύμπια πριν από 73 χρόνια, κλείνει ο κύκλος σε αυτό το θέατρο. Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Σουγλάκου, Μαρία Μητσοπούλου, Γιάννης Χριστόπουλος, Κύρος Πατσαλίδης, Δημήτρης Κασιούμης, Νίκος Στεφάνου. Διευθύνει ο Βύρων Φιδετζής. Σκηνοθετική επιμέλεια: Νίκος Διαμαντής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O πρωτοποριακός γερμανικός θίασος Novoflot για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα καινοτόμα έργα "Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές" και "Η όπερα #2 – Στα σχοινιά" θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

23/09/2022

Το Guitarte ensemble σε ένα "ρεμπέτικο ταξίδι" απ’ την Σμύρνη ως τον Πειραιά και την Αθήνα

Με όχημα τον ήχο της κιθάρας και videos με αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών του Ρεμπέτικου, το σύνολο μετατρέπει τη σκηνή του Lux Athens σε Καφέ Αμάν.

"Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο": Μια συναυλία για καλό σκοπό

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ. Τούτουζα.

Το "Ολύμπια" γράφει την επόμενη σελίδα της ιστορίας του

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας", ο Ολιβιέ Ντεκότ ξεδιπλώνει τον ποικιλόμορφο προγραμματισμό του για την καλλιτεχνική περίοδο 2022-23.

Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Το "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζοντας η Εθνική Λυρική Σκηνή για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη, παρουσιάζει -στο πρώτο μέρος- το ορατόριό του Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σε ποίηση επίσης μεγάλων Ελλήνων ποιητών, στο δεύτερο μέρος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο "Κατράκειο", μπροστά σε πιστό και ενθουσιώδες κοινό

Σε μια χορταστική συναυλία με δύο διαφορετικά μα αλληλοσυμπληρούμενα πρόσωπα, ευτύχησε να παίξει μπροστά σε κόσμο που έχει μεγαλώσει με τους δίσκους του, μα και σε νεότερους που δείχνουν να τον ακολουθούν σταθερά.