14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες!

Απρίλιος και Μάιος γεμάτοι με rock, metal, jazz, pop σε όλες τους τις ιδιαίτερότητες και (μετ)αμφιέσεις. Πότε, που, πως...

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες!

7/4 Apocalyptica

Παρουσιάζουν ζωντανά το επικό πρώτο τους άλμπουμ, "Plays Metallica By Four Cellos", γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου που άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου ρεύματος στη heavy μουσική. (Gazi Music Hall)

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες! - εικόνα 1

21/4 Timo Tolkki

Από τις πιο αινιγματικές προσωπικότητες στην ιστορία του heavy metal. Βιρτουόζος δεξιοτέχνης κιθαρίστας, ιθύνων νους των σπουδαίων δίσκων των Stratovarius, πρωτεργάτης του power metal κ.λπ. (Piraeus 117 Academy)

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες! - εικόνα 2

22/4 Candlemass

Το καλύτερο hard rock / heavy metal σουηδικό συγκρότημα όλων των εποχών παίζει το “Nightfall” που στην ιερή βίβλο του heavy metal κατέχει ξεχωριστή θέση μιας και αποτελεί έναν από τους πλέον επιδραστικούς δίσκους του ιδιώματος. (Piraeus 117 Academy)

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες! - εικόνα 3

26/5 BadBadNotGood

Ένα από τα πιο hot ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής για πρώτη φορά στην Αθήνα! Μία αυθεντική jazz μπάντα που ανατρέπει τα δεδομένα και αποδεικνύει ότι το... hip hop δεν τελείωσε στα 90s! (Gazarte)

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες! - εικόνα 4

28/4-1/5 We Three

Ένα τρίο πραγματικών γιγάντων της σύγχρονης jazz, ένα γκρουπ όπου ο καθένας – λόγω της τεράστιας πείρας και ιστορίας του – πρέπει να θεωρείται o πρώτος μεταξύ ίσων και συνεπώς, να είναι leader του γκρουπ ανάλογα με τη σύνθεση και τη στιγμή. Τα ονόματα: Dave Liebman, Steve Swallow, Adam Nussbaum. (Half Note Jazz Club)

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες! - εικόνα 5

29/4 The Sonics

Η κορυφαία garage rock μπάντα επιστρέφει. Οι Sonics θεωρούνται ως ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα όλων των εποχών. Έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στη δημιουργία όσο και στην εξέλιξη της Rock μουσικής, διαμόρφωσαν μουσικές τάσεις. (Gagarin 205)

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες! - εικόνα 6

5/5 Dee Dee Bridgewater

Η "θεά" της vocal jazz, η μοναδική και λατρεμένη μας Dee Dee για μια ακόμα φορά κοντά μας. (Διογένης Studio)

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες! - εικόνα 7

13/5 Wovenhand

Η μουσική του τραγουδοποιού / πολυοργανίστα David Eugene Edwards χαρακτηρίζεται πάντα από μία απαράμιλλη ένταση και συγκινησιακή δυναμική. Πλούσια, καθηλωτική και συγκινητική φωνή και μουσική που απλώνεται σε ένα ευρύ rock φάσμα. (Fuzz)

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες! - εικόνα 8

14/5 Jojo Mayer & Nerve

Ο Ελβετός ντράμερ και το τρίο από την Νέα Υόρκη σε μία μοναδική βραδιά, με τους ηλεκτρονικούς ρυθμούς και την τεχνολογία να συνδυάζονται ιδανικά με την αυτοσχεδιαστική performance. (Fuzz)

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες! - εικόνα 9

17/5 Depeche Mode

Ένα ισοπεδωτικό και έντονα αισθαντικό show από το γκρουπ που όλοι αγαπάμε! Στο πλαίσιο της περιοδείας του για το καινούριο του άλμπουμ, “Spirit”. Μετά την Ευρώπη – και την Ελλάδα – οι Depeche Mode συνεχίζουν στην Αμερική. (TerraVibe)

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες! - εικόνα 10

20/5 Diamanda Galas

Mετά από εννέα χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία – και τη σκηνή – η δική μας αβάν γκαρντ «ιέρεια» επιστρέφει με δύο άλμπουμ ("All The Way" και "In Concert At Saint Thomas The Apostle Harlem"), που περιέχουν δημοφιλή κομμάτια διασκευασμένα από την ίδια και ερμηνευμένα με τον μοναδικό της τρόπο. (Μέγαρο Μουσικής)

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες! - εικόνα 11

24/5 The Mission

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά σχήματα του βρετανικού gothic rock, post-punk και, εν γένει, εναλλακτικού ήχου. Έρχονται έχοντας στις αποσκευές τους το νέο τους άλμπουμ, "Another Fall From Grace". (Gagarin 205)

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες! - εικόνα 12

26/5 Mayhem

Το κορυφαίο νορβηγικό black metal γκρουπ έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει ένα μοναδικό show όπου θα παίξει ζωντανά ολόκληρο το εμβληματικό άλμπουμ "De Mysteriis Dom Sathanas" που θεωρείται πολύ σημαντικό στην ιστορία του ακραίου ήχου. (Fuzz)

14 καυτές ανοιξιάτικες συναυλίες! - εικόνα 13

27/5 Samsara Blues Experiment

Η σπουδαία μπάντα του σύγχρονου heavy psychedelic ήχου επιστρέφει στην Αθήνα για να μας παρασύρει ξανά σε ένα μουσικό ταξίδι στα μυστήρια της ανθρώπινης ψυχής! Οι Christian Peters, Hans Eiselt και Thomas Vedder φέρνουν μαζί και το νέο άλμπουμ τους, “One With The Universe”. (Fuzz)

Περισσότερες πληροφορίες

Depeche Mode

  • Rock-pop-folk

Έρχονται και πάλι στη χώρα μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους, όπου θα παρουσιάσουν και το νέο τους άλμπουμ «Spirit», που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Diamanda Galas

  • Jazz-Blues-Ethnic

Έπειτα από αρκετά χρόνια απουσίας, παρουσιάζει (φωνή και πιάνο) κομμάτια από τους τελευταίους δύο δίσκους της

BadBadNotGood

  • Jazz-Blues-Ethnic

Μια αυθεντική jazz μπάντα που ανατρέπει τα δεδομένα και αποδεικνύει ότι το πολυμορφικό fusion εξακολουθεί να συναρπάζει! Έρχονται με ένα από τα κορυφαία άλμπουμ της χρονιάς στις αποσκευές τους

Samsara Blues Experiment

  • Rock-pop-folk

Η σπουδαιότερη μπάντα του heavy psychedelic ήχου της τελευταίας δεκαετίας επιστρέφει με το νέο πολυαναμενόμενο άλμπουμ της «One with the universe»

Jojo Mayer & Nerve

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ο Ελβετός ντράμερ και το τρίο από τη Νέα Υόρκη σε μια βραδιά με τους ηλεκτρονικούς ρυθμούς και την τεχνολογία να συνδυάζονται ιδανικά με την αυτοσχεδιαστική περφόρμανς

We Three: Liebman, Swallow, Nussbaum

  • Jazz-Blues-Ethnic

Τρεις θρύλοι της jazz έρχονται για να κορυφώσουν με την εξαίσια μουσική τους τη φετινή σεζόν και να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το διεθνές πρόγραμμα του club.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

23/04/2024

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.

Borderline 2024, με Κολομβιανές "βασίλισσες" του reggaeton και χιπ χοπ από την Αφρική

Το ανήσυχο φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά, σε μια τριήμερη εκδοχή (26, 27 & 28/4) που –ως συνήθως– αδιαφορεί για ταμπέλες και είδη, προσπαθώντας να ψηλαφήσει το μέλλον της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης.