Ένας γαλαξίας τραγουδιστών για την προσφυγιά

Μια μεγάλη μουσική συνάντηση με τίτλο «Dasho Kurti - Ξένε, τι ζητάς εδώ»

Ένας γαλαξίας τραγουδιστών για την προσφυγιά

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Βιτάλη, η Γλυκερία, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιώργος Μεράντζας, η Σοφία Παπάζογλου, ο Βασίλης Προδρόμου, η Ασπασία Στρατηγού, ο Ισίδωρος Πάτερος, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ο Πέτρος Κουλουμής και ο Στέφανος Δορμπαράκης είναι οι συμμέτοχοι της μεγάλης συναυλίας που θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 9.00 μ.μ στην "Ιερά Οδό".

Ένας γαλαξίας τραγουδιστών για την προσφυγιά - εικόνα 1

«Dasho Kurti - Ξένε, τι ζητάς εδώ» είναι ο γενικός τίτλος της μεγάλης αυτής μουσικής συνάντησης και η ουσία και ο στόχος της "Τραγουδάμε για την προσφυγιά", στην οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες για τους οποίους ο Dasho Kurti έγραψε τραγούδια. Ευαισθητοποιημένος με το θέμα των μεταναστών – μετανάστης και ο ίδιος – ο Dasho Kurti, συνθέτης και δημιουργός, δεξιοτέχνης του ακορντεόν, πήρε την πρωτοβουλία για μια μεγάλη συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο.

Ένας γαλαξίας τραγουδιστών για την προσφυγιά - εικόνα 2

Ο Dasho Kurti, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλβανία. Στην Ελλάδα βρέθηκε με το μεταναστευτικό κύμα των ομοεθνών του, που στις αρχές τις δεκαετίας του ‘90, μετά τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που σημειώθηκαν στη χώρα τους, πέρασαν τα σύνορα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Όπως και οι περισσότεροι συμπατριώτες του, πέρασε από δύσκολες καταστάσεις αλλά, εν τέλει, κατάφερε να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά και έχει σπουδάσει στη χώρα του – τη μουσική. Στο μουσικό του βιογραφικό καταγράφονται, η συμμετοχή του στην «Ορχήστρα των Χρωμάτων» του Μάνου Χατζιδάκι, η συμμετοχή του σε δίσκους μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως, η Λιζέτα Καλημέρη, η Μελίνα Κανά, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Κώστας Μακεδόνας, o Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Πάριος, η Δήμητρα Γαλάνη, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Βασίλης Λέκκας, κ.α. Παράλληλα συμμετέχει σε πλήθος εκδηλώσεων και συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ άλλων με τους: Γιώργο Νταλάρα και Μαρινέλα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Γιώργο Νταλάρα, Dulce Pontes και Eddy Napoli στο Ηρώδειο και Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το American Ballet Theatre, Yasmin Levy στο Ισραήλ, Zülfü Livaneli κ.α. Μέσα από την γόνιμη συνεργασία του με το Γιώργο Νταλάρα, γράφει την μουσική για τα “Έρημα Χωριά” – το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ – που κυκλοφορεί το 2006, σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στην Ιερά Οδό, η συναυλία «Dasho Kurti - Ξένε, τι ζητάς εδώ. Τραγουδάμε για τη προσφυγιά», διοργανώνεται από τον παγκόσμια βραβευμένο διαδικτυακό σταθμό NGradio.gr και τις "Γέφυρες Φιλίας-Ινστιτούτο Κοινωνικής Αλληλεγγύης" υπό την αιγίδα του International Foundation for Greece (IFG) με πρόεδρο την Ασπασία Λεβέντη. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Σούλη. Υπενθυμίζουμε ότι τα έσοδα της συναυλίας, στην όποια όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς, θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο. Info: Dasho Kurti - Ξένε, τι ζητάς εδώ - Τραγουδάμε για τη προσφυγιά. Τετάρτη 29 Μαρτίου, 9.00 μ.μ Ιερά Οδός 18-20 Διάρκεια Συναυλίας: 2.30 ώρες Τιμή Εισιτηρίου: Καθήμενοι 15 ευρώ / Όρθιοι 10 ευρώ Προπώληση εισιτηρίων viva.gr, 11876, Seven spots, Reload, MediaMarkt, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης Αγορά εισιτηρίου την ημέρα της συναυλίας από το ταμείο, μόνο με μετρητά.

Περισσότερες πληροφορίες

Dasho Kurti «Ξένε, τι ζητάς εδώ»

  • Ελληνική

Συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα για την προσφυγιά με τους Γ. Νταλάρα, Ελ. Βιτάλη, Γλυκερία, Μ. Πασχαλίδη, Ελ. Τσαλιγοπούλου, Γ. Μεράντζα, Σ. Παπάζογλου, Β. Προδρόμου, Ασπ. Στρατηγού, Ισ. Πάτερο, Κ. Τριανταφυλλίδη, Π. Κουλουμή, Στ. Δορμπαράκη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".