Τρεις συνθέτες σε μια έκθεση

Μετά την περιήγησή τους σε μια υποθετική έκθεση ζωγραφικής, τρεις συνθέτες δημιουργούν συμφωνικά έργα σε μια σημερινή συναυλία

Τρεις συνθέτες σε μια έκθεση

Tρεις συνθέτες, μετά την περιήγησή τους σε μια υποθετική έκθεση ζωγραφικής με πληθώρα έργων από διάφορες εποχές, δημιουργούν συμφωνικά έργα σε μια συναυλία που πρέπει να δεις.

Τρεις συνθέτες σε μια έκθεση - εικόνα 1

Συνεχίζοντας τη δημιουργική του παρουσία και δραστηριότητα, το «Ελληνικό Σχέδιο» παρουσιάζει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (18-19/3) τρία νέα συμφωνικά έργα, τα οποία προέκυψαν από καθαρά εικαστική έμπνευση. Ο Μιχάλης Οικονόμου (διακεκριμένος μαέστρος επίσης) δημιούργησε τη δραματική καντάτα «Ελεγείες στα οράματα επτά αγγέλων ΙΙΙ» αντλώντας έμπνευση από τον πίνακα «The great day of his wrath» του Βρετανού ρομαντικού ζωγράφου Τζον Μάρτιν. Ο Τάσος Ρωσσόπουλος εμπνεύστηκε από τον πίνακα «Η επίσκεψη» του Γιώργου Ρόρρη και θα παρουσιάσει το ομότιτλο έργο του. Τέλος, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου συνέθεσε ένα τρίπρακτο έργο με αφετηρία τη ζωγραφική των Γιώργου Ιακωβίδη, Τζάκσον Πόλοκ και Κλοντ Μονέ. Σολίστ θα είναι η Θεοδώρα Μπάκα και η Μαργαρίτα Συγγενιώτη, ενώ την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρεις συνθέτες σε μια έκθεση

  • Κλασική μουσική

Ο Μιχάλης Οικονόμου, ο Τάσος Ρωσσόπουλος και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, μετά την περιήγησή τους σε μια υποθετική έκθεση ζωγραφικής με πληθώρα έργων από διάφορες εποχές, δημιουργούν συμφωνικά έργα τα οποία και μας παρουσιάζουν. Συμμετέχουν οι μέτζο σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα και Μαργαρίτα Συγγενιώτη. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Συναυλιακό αφιέρωμα στη Σμύρνη με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Φεστιβάλ Μαραθώνα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και έξι δεξιοτέχνες μουσικοί, μάς προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα, γεμάτο από την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης εκείνης που θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στην σύγχρονη ιστορία του ελληνισμού.

12/08/2022

Φεστιβάλ "Στη σκιά των Βράχων" με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Η καλλιτεχνική τριάδα αποτελούμενη από τους Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο επιστρέφει στην Αθήνα για μια συναυλιακή βραδιά "Στη Σκιά των βράχων".

To "Anime" του Φοίβου Δεληβοριά στην Τεχνόπολη

Η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση του άλμπουμ του γνωστού καλλιτέχνη στην Τεχνόπολη από μία ομάδα ταλαντούχων συντελεστών.

Οι εκρηκτικοί Clamm τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Η αυστραλιανή μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή της Death Disco και παρουσιάζει το νέο της δισκογραφικό υλικό, συνοδευόμενοι από τους Kidney Black και τους Frenzee.

Taki Tsan & Phyrosun στα Πανοραμικά Σκαλιά του Νιάρχου

Δύο θρύλοι της εγχώριας hip hop σκηνής έρχονται το φθινόπωρο στην Αθήνα ερμηνεύοντας ακυκλοφόρητα τραγούδια αλλά και παλαιότερα υλικό της δισκογραφίας τους.

Οι CHÓRES ταξιδεύουν στο παρελθόν μέσα από τους μουσικούς τόπους

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, η γυναικεία χορωδία έρχεται στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.