Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Βαγγέλης Κορακάκης αγκαλιάζουν το λαϊκό τραγούδι

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον Γιώργο Νταλάρα και τον Βαγγέλη Κορακάκη για τέσσερις μοναδικές συναυλίες με τίτλο "Θαλασσινά Παλάτια" στις 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου.

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Βαγγέλης Κορακάκης αγκαλιάζουν το λαϊκό τραγούδι

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον Γιώργο Νταλάρα και τον Βαγγέλη Κορακάκη για τέσσερις μοναδικές συναυλίες με τίτλο "Θαλασσινά Παλάτια" στις 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου.

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Βαγγέλης Κορακάκης αγκαλιάζουν το λαϊκό τραγούδι - εικόνα 1

Μια πολύ πετυχημένη συνεργασία, δισκογραφική μεν με τα «Θαλασσινά παλάτια» και συναυλιακή, ανάμεσα στον Γιώργο Νταλάρα και τον Βαγγέλη Κορακάκη, για δύο διήμερα (6-7, 13-14/3) στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Η λαϊκή συνθετική σαφήνεια και ευκρίνεια του Κορακάκη συναντά την ερμηνευτική δεινότητα και αλήθεια του Νταλάρα σε ένα πρόγραμμα σαφώς πιο εκτενές από αυτή τους την συνεργασία, που μπαίνει στους προσωπικούς τους δρόμους και τις ξεχωριστές τους διαδρομές και, ουσιαστικά, αγκαλιάζει όλο το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Μαζί τους ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Βασίλης Κορακάκης.

Μαζί τους επίσης η ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη Ασπασία Στρατηγού. Γιώργος Νταλάρας - Βαγγέλης Κορακάκης, μια σπάνια μουσική συνάντηση σε έναν υπέροχο χώρο όπως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την αύρα του λιμανιού να αγκαλιάζει τους ήχους υπέροχων ερμηνειών. Ο Βαγγέλης Κορακάκης, αυθεντικός δημιουργός του νέου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, κεντάει τις μουσικές του πάνω σε έναν καμβά με σχεδόν βιωματικούς στίχους και ο Γιώργος Νταλάρας με τη βαθιά γνώση του λαϊκού τραγουδιού και την καθηλωτική του ερμηνεία δίνει μια άλλη διάσταση στα τραγούδια...

Περισσότερες πληροφορίες

Γιώργος Νταλάρας, Βαγγέλης Κορακάκης

  • Ελληνική

Μετά την επιτυχημένη πρώτη δισκογραφική τους συνύπαρξη στα «Θαλασσινά παλάτια», σε ένα πρόγραμμα με κομμάτια από τη συνεργασία τους, τις διαδρομές τους και τραγούδια μεγάλων συνθετών. Μαζί τους ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Ασπασία Στρατηγού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Ωδείο Αθηνών φιλοξενεί την ημερίδα "Προσεγγίσεις στην ερμηνεία της Σύγχρονης Μουσικής"

Η εκδήλωση εντάσσεται στα Σεμιναρίων Ερμηνείας Σύγχρονης Μουσικής: Τεχνικές εκτέλεσης και ερμηνείας στη μουσική δωματίου του 20ου & 21ου αιώνα για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/11/2023

Century: Λύσσα και σουηδικός χάλυβας, στο χαλαρά γεμάτο "Κύτταρο"

Στην πρώτη της συναυλία στην Ελλάδα, η μπάντα από τη Στοκχόλμη απέδειξε ότι η "φασαρία" γύρω από το όνομά της στο underground των ημερών μας είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη, ενθουσιάζοντας το εγχώριο metal κοινό.

"Εν Πυρί": Μια βραδιά με πρωταγωνιστές το κοντραμπάσο και ηλεκτρονικά όργανα στο ΕΜΣΤ

Ο Χάρης Παζαρούλας, μουσικός στα κοντραμπάσα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, συμπράττει με τους συνθέτες: Άρτεμη-Μαρία Γιώτη, Θάνο Πολυμενέα-Λιοντήρη και Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου.

Πρωτοχρονιά με άρωμα Βιέννης με την Vienna Chamber Orchestra στο θέατρο Κολεγίου Αθηνών

Η ιστορική ορχήστρα μάς μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της αυτοκρατορικής Βιέννης με τις πιο γνωστές μελωδίες και τα πιο δημοφιλή βαλς των Μότσαρτ και Στράους αλλά και ρυθμούς αργεντίνικου Τάνγκο.

Οι Massive Attack έρχονται στο Release Athens 2024!

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Μαρία Παπαγεωργίου: Αναζητώντας τον Θάνο Μικρούτσικο της γενιάς της, στο sold out "Ολύμπια"

Σε ένα από τα δυνατότερα καλλιτεχνικά στοιχήματα της πορείας της, ο κόσμος τη χειροκρότησε ενθουσιωδώς για την προσπάθειά της να κοιτάξει κατάματα μια σημαντική κληρονομιά. Αλλά, αν και η συναυλία ήταν οπωσδήποτε από καρδιάς, χωράει συνάμα και αρκετή συζήτηση.

Χριστούγεννα στο Μέγαρο με γιορτινή μουσική, χορό, θέατρο σκιών και πατινάζ

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται και φέτος τις γιορτές με συναρπαστικές παραγωγές για όλη την οικογένεια.