2 ξεχωριστά μουσικά ραντεβού στη Στέγη

Πειραματικά flash back και σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες με ποιητική διάθεση;

2 ξεχωριστά μουσικά ραντεβού στη Στέγη

Πειραματικά flash back και σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες με ποιητική διάθεση;

Ensemble Musikfabrik

2 ξεχωριστά μουσικά ραντεβού στη Στέγη - εικόνα 1

Ο πρωτοπόρος Αμερικανός συνθέτης και θεωρητικός της μουσικής Harry Partch (1901-1974) πρότεινε μια εντελώς διαφορετική προσέγγισή της, μικροτονική και σωματική, καθαρά κινησιακή και θεατρική, γεννώντας έτσι από μέσα της εντελώς νέους ήχους και ρυθμούς. Το γνωστό Ensemble Musikfabrik, παίζοντας με αντίγραφα των ιδιοκατασκευασμένων οργάνων του Partch, μας παρουσιάζει ένα εύγλωττο survey του έργου του. (23/2)

«Οι έρωτες του ποιητή»

2 ξεχωριστά μουσικά ραντεβού στη Στέγη - εικόνα 2

Τέσσερις σύγχρονοι συνθέτες μας (Κώστας Μάκρας, Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Τάσος Ρωσόπουλος) παίρνουν τα ποιήματα του Χάινε, όπως τα μετέφερε στη γλώσσα μας ο Διονύσης Καψάλης, και φτιάχνουν –με διαφορετικές μουσικές προσεγγίσεις– μια ηχοποιητική τραγουδοποιία η οποία παραμένει ρομαντική κι ερωτική μέσα από την ερμηνεία των Θεοδώρας Μπάκα, Νάνας Μπινοπούλου, Μπάμπη Βελισσάριου και Γιώργου Φλωράκη. (24/2)

Περισσότερες πληροφορίες

Ensemble Musikfabrik

  • Μουσικές του κόσμου

Το μουσικό σύνολο, κατασκευάζοντας αντίγραφα των χειροποίητων μουσικών οργάνων του θεωρητικού, οργανοποιού και συνθέτη Harry Partch, ξαναζωντανεύει το ιδιαίτερο έργο του σε μια συναυλία.

«Οι έρωτες του ποιητή»

  • Κλασική μουσική

Ποιήματα του Χάινε, μεταφρασμένα από τον Διονύση Καψάλη, αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους συνθέτες Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Ξυδάκη, Τάσο Ρωσόπουλο και Κώστα Μάκρα. Ερμηνεύουν οι Θεοδώρα Μπάκα, Νάνα Μπινοπούλου, Μπάμπης Βελισσάριος και Γιώργος Φλωράκης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τι θα δούμε στο Jazzét αυτή την εβδομάδα

Τέσσερα βράδια γεμάτα τζαζ μουσική από σπουδαίους καλλιτέχνες σε έναν συνδυασμό γνώριμου ρεπερτορίου και λιγότερο γνωστών αριστουργημάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Nathalie Lermitte: "Νομίζω ότι έχω αυτή την υπερβολική πλευρά της Πιάφ"

Η πρωταγωνίστρια του "Piaf! The Show", που έρχεται στο Christmas Theater, μιλά για το πόσο εύκολο είναι τελικά να υποδυθεί κανείς μια από τις μεγαλύτερες φωνές στον κόσμο.

Όπερα και τρανς ορατότητα: παραιτήθηκε η σύμβουλος παραγωγής της "Στρέλλα", Κάθρην Ράιλυ

Η επιλογή ενός cis άντρα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νέας παραγωγής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ,, σε σκηνοθεσία Γ. Κουτλή, αναδεικνύει νέους προβληματισμούς για ζητήματα ορατότητας και συμπερίληψης της τρανς κοινότητας.

Από το πρόγραμμα του Οκτωβρίου στο "Half Note" δεν θα χάσουμε ούτε μισή νότα

Το line-up των καλλιτεχνών που απαρτίζουν την ατζέντα του Οκτωβρίου στο γνωστό jazz club είναι ένας καλός λόγος να μην χάσετε ούτε... νότα.

Ένα Πορτρέτο του Συνθέτη Περικλή Κούκου στο Ωδείο Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών συνεχίζει την επιτυχημένη σειρά πορτρέτων επιφανών συνθετών της εποχής μας με τη σκυτάλη να παίρνει ο Περικλής Κούκος.

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ παρουσιάζουν ένα γεμάτο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους

Η νέα καλλιτεχνική περίοδος φέρνει μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, την ισότιμη συμμετοχή και την προαγωγή της συνεργασίας.

"Μικρασία: Όσο σε θυμάμαι, ζεις": Παιδιά και νέοι τιμούν την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στο μεγάλο επετειακό αφιέρωμα συμπράττουν οι σημαντικοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου, Κωνσταντίνος Βελιώτης.