Ο George Michael στα τελευταία του Χριστούγεννα

Ο George Michael έφυγε ήσυχα, δηλαδή «πέταξε» με το κρεβάτι του, το βράδυ των Χριστουγέννων – μια γιορτή που ο ίδιος έχει σηματοδοτήσει μοναδικά με το υπέροχό του τραγούδι “Last Christmas”, όταν ακόμα ήταν Wham!

Ο George Michael στα τελευταία του Χριστούγεννα

Ο George Michael έφυγε ήσυχα, δηλαδή «πέταξε» με το κρεβάτι του, το βράδυ των Χριστουγέννων – μια γιορτή που ο ίδιος έχει σηματοδοτήσει μοναδικά με το υπέροχό του τραγούδι “Last Christmas”, όταν ακόμα ήταν Wham! Εγώ, απλώς, τώρα θυμάμαι τι είχα γράψει το 2007, όταν είχε έρθει για μια μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ.

Ο George Michael στα τελευταία του Χριστούγεννα - εικόνα 1

«Η αντίληψη που έχω για τον George Michael δεν συμβαδίζει με την συνηθισμένη, τρέχουσα του pop icon που έχει ο πολύς κόσμος. Μάλλον τον θεωρώ ως μια από τις πολύ σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης λαϊκής μουσικής (έτσι ορίζεται η ποπ) και η συνεπτυγμένη ανασκόπηση του songbook του, από τους Wham! μέχρι σήμερα, δεν ανατρέπει την πεποίθησή μου. Με τη συμπλήρωση μάλιστα της 25ετίας του, αυτό που μένει είναι ένα θαυμάσιο ισοζύγιο καριέρας, με πολύ θετική αξιολόγηση και με συνεχή κατάκτηση ωριμότητας που δεν διαχωρίζει teeny pop και dark trends. Ο George Michael δεν κινείται άδικα στην κορυφή – και αυτό που δίνει είναι πάντα απολαυστικό. Έτσι ήταν στα eighties, έτσι είναι και τώρα. Ο χρόνος έχει κυλίσει (για όλους μας), όμως η ουσία δεν έχει αλλάξει».

Όπως και τότε, την ώρα που έκανε την “25 Live European Stadium Tour 2007” του, έτσι και τώρα, στην τελευταία του, το κύριο βάρος θα είναι (για μας) τα τραγούδια του… Καλό ταξίδι να έχει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Aκύρωση των παραστάσεων "Φάλσταφ" και "Στρέλλας" λόγω συμμετοχής εργαζομένων της ΕΛΣ στη 48ωρη απεργία

Τα Ταμεία της ΕΛΣ θα ενημερώσουν τηλεφωνικά τους κατόχους των εισιτηρίων.

01/02/2023

Σταύρος Λάντσιας: "Ο Ennio Morricone ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα, με αξιοθαύμαστη εργατικότητα"

Καθώς ο καταξιωμένος δημιουργός ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη (Σάββατο 4 & Κυριακή 5/2, Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός"), του ζητήσαμε να ξεδιπλώσει τη σχέση που διατηρεί με τις μουσικές του.

Η ΚΟΑ γιορτάζει150 χρόνια από τη γέννηση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ με τον Μιχαήλ Πλετνιόφ

H KOA τιμά τον Σεργκέι Ραχμάνινοφ με τον πιανίστα και αρχιμουσικό Μιχαήλ Πλετνιόφ και ο Λουκάς Καρυτινός ηγείται της ερμηνείας του συμφωνικού ποιήματος του Στράους, "Η ζωή ενός ήρωα".

Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο "Πέρα από τη θάλασσα"

Ανακοινώθηκαν νέες ημερομηνίες για τις συναυλίες, λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ξεκινάει η προπώληση για τις παραγωγές Απριλίου – Ιουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

H προπώληση των παραγωγών της ΕΛΣ, που θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" και στην Εναλλακτική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ, ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου.

2023 Ελευσίς: 10 μουσικά δρώμενα που δεν πρέπει να χάσετε

Η συζήτηση που άναψε η επικείμενη συναυλία των Στέρεο Νόβα φανέρωσε την ξεχωριστή θέση της μουσικής στο εντυπωσιακό πρόγραμμα με το οποίο θα εορταστεί η ανακήρυξη της ιστορικής πόλης σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Διπλό ραντεβού με τη νέα all-star μπάντα του Frank Gambale

Το νέο super group θα παρουσιάσει στην σκηνή του "Αθηνά Live" μερικά από τα πιο αγαπημένα του κομμάτια του Gambale και νέες συνθέσεις.