Κλασικά Χριστουγεννιάτικα

Οι βασικές κλασικές Χριστουγεννιάτικες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Εθνική Λυρική Σκηνή).

Κλασικά Χριστουγεννιάτικα

Οι βασικές κλασικές Χριστουγεννιάτικες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Εθνική Λυρική Σκηνή).

Κλασικά Χριστουγεννιάτικα - εικόνα 1

Τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο είναι γεμάτα, όπως πάντα με ανάλογες εκδηλώσεις. Προεξέχουν ο «Μεσσίας» του Χέντελ (23, 25) από την Καμεράτα και τον Μύρωνα Μιχαηλίδη και η Χριστουγεννιάτικη συναυλία Εκκλησιαστικού Οργάνου (26) με θρησκευτικές μουσικές από την οργανίστρια Ουρανία Γκάσιου και τον τρομπετίστα Δημήτρη Γκόγκα. Ομοίως, σε χαρμόσυνη ατμόσφαιρα, η Εθνική Λυρική Σκηνή κάνει τη δική της Χριστουγεννιάτικη Συναυλία (28) με ένα θαυμάσιο οπερατικό γκαλά όπου συμμετέχει πλήθος από διακεκριμένους μονωδούς της στο φουαγιέ του νέου της «σπιτιού», στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Με ελεύθερη είσοδο…

Περισσότερες πληροφορίες

«Μεσσίας»

  • Χριστουγεννιάτικα

Η πεμπτουσία της μουσικής για τη γέννηση από τον Χέντελ. Ερμηνεύουν η Μαρία Παλάσκα (σοπράνο), ο Xavier Sabata (κόντρα τενόρος), ο Γιάννης Φίλιας (τενόρος), ο Χριστόφορος Σταμπόγλης (μπάσος). Μαζί τους η χορωδία των μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων και μουσικοί της Καμεράτας. Διευθύνει ο Μύρων Μιχαηλίδης.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου

  • Χριστουγεννιάτικα

Η Ουρανία Γκάσιου ερμηνεύει θρησκευτικά έργα των Μπαχ, Μότσαρτ, Χέντελ, Μεσιάν αλλά και χαρμόσυνη μουσική των Χριστουγέννων, ενώ ο εορταστικός ήχος της τρομπέτας του Δημήτρη Γκόγκα διαλαλεί το μήνυμα των ημερών

Χριστουγεννιάτικο γκαλά όπερας της ΕΛΣ

  • Χριστουγεννιάτικα

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες στο φουαγιέ της Κεντρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με τη συμμετοχή των Βασιλικής Καραγιάννη, Έλενας Κελεσίδη, Αντώνη Κορωναίου, Πέτρου Μαγουλά, Μαρίας Μητσοπούλου, Μαρισίας Παπαλεξίου, Διονύση Σούρμπη, Γιάννη Χριστόπουλου. Στο πιάνο η Σοφία Ταμβακοπούλου.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΕΛΣ

  • Χριστουγεννιάτικα

Διάσημες άριες και ντουέτα από εμβληματικές όπερες των Βέρντι, Μπιζέ, Γκουνό, Ντονιτσέτι και Μότσαρτ με ερμηνευτές τους Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Αντώνη Κορωναίο, Πέτρο Μαγουλά, Μαρία Μητσοπούλου, Μαρισία Παπαλεξίου, Διονύση Σούρμπη, Γιάννη Χριστόπουλο. Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Από το πρόγραμμα του Οκτωβρίου στο "Half Note" δεν θα χάσουμε ούτε μισή νότα

Το line-up των καλλιτεχνών που απαρτίζουν την ατζέντα του Οκτωβρίου στο γνωστό jazz club είναι ένας καλός λόγος να μην χάσετε ούτε... νότα.

04/10/2022

Ένα Πορτρέτο του Συνθέτη Περικλή Κούκου στο Ωδείο Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών συνεχίζει την επιτυχημένη σειρά πορτρέτων επιφανών συνθετών της εποχής μας με τη σκυτάλη να παίρνει ο Περικλής Κούκος.

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ παρουσιάζουν ένα γεμάτο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους

Η νέα καλλιτεχνική περίοδος φέρνει μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, την ισότιμη συμμετοχή και την προαγωγή της συνεργασίας.

"Μικρασία: Όσο σε θυμάμαι, ζεις": Παιδιά και νέοι τιμούν την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στο μεγάλο επετειακό αφιέρωμα συμπράττουν οι σημαντικοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου, Κωνσταντίνος Βελιώτης.

"Αντρέι - Ρέκβιεμ Σε Οκτώ Σκηνές": Εντυπώσεις από μια απαιτητική, μα ουσιαστική βραδιά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο κείμενο του Παντελή Μπουκάλα, η συνθέτρια Δήμητρα Τρυπάνη τίμησε το έργο και τις ανησυχίες του Αντρέι Ταρκόφσκι με μια "παράσταση ήχου" μεταξύ θεάτρου, όπερας και συναυλίας.

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Εφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου ο αγαπημένος ερμηνευτής Σταμάτης Κόκοτας, σε ηλικία 85 ετών.

Η καρδιά της μουσικής χτυπάει στο "Ολύμπια"

Το εμβληματικό θέατρο θα φιλοξενήσει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2022-23 έναν φιλόδοξο προγραμματισμό, με την υπογραφή του Ολιβιέ Ντεκότ.