Μουσικές στον «Βυσσινόκηπο»

H ετήσια συναυλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, για φιλανθρωπικό σκοπό (28 Δεκεμβρίου). Μια μουσική πρόταση πάνω στην τελευταία ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, τη βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Άντον Τσέχοφ, με έργα Ρώσων συνθετών για Φλάουτο & Πιάνο.

Μουσικές στον «Βυσσινόκηπο»

H ετήσια συναυλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, για φιλανθρωπικό σκοπό (28 Δεκεμβρίου). Μια μουσική πρόταση πάνω στην τελευταία ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, τη βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Άντον Τσέχοφ, με έργα Ρώσων συνθετών για Φλάουτο & Πιάνο.

Μουσικές στον «Βυσσινόκηπο» - εικόνα 1

Η τελευταία ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη ήταν ο «Βυσσινόκηπος», ο οποίος βασιζόταν στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Άντον Τσέχοφ. Ο Έλληνας σκηνοθέτης μετέφερε αριστουργηματικά –χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα κορυφαίο καστ (Σαρλότ Ράμπλινγκ, Άλαν Μπέιτς)– το έργο στη μεγάλη οθόνη, με τη μουσική συνοδεία συνθέσεων του Τσαϊκόφσκι. Αυτήν την ταινία χρησιμοποιούν τώρα οι δεξιοτέχνες Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και Απόστολος Παληός (πιάνο) ως όχημα για τη μουσική παράστασή τους «Στον Βυσσινόκηπο», την οποία εμπλουτίζουν και με μουσικές Προκόφιεφ, Σοστακόβιτς και Σβιρίντοφ, που εναλλάσσονται με σκηνές της ταινίας. (Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», 28/12)

Περισσότερες πληροφορίες

«Στον Βυσσινόκηπο»

  • Κλασική μουσική

Την κινηματογραφική ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, που βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό του Τσέχοφ, «ντύνουν» με μουσικές Τσαϊκόφσκι, Προκόφιεφ και Σοστακόβιτς η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και ο πιανίστας Απόστολος Παληός. Είναι η ετήσια συναυλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, για φιλανθρωπικό σκοπό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Aκύρωση των παραστάσεων "Φάλσταφ" και "Στρέλλας" λόγω συμμετοχής εργαζομένων της ΕΛΣ στη 48ωρη απεργία

Τα Ταμεία της ΕΛΣ θα ενημερώσουν τηλεφωνικά τους κατόχους των εισιτηρίων.

01/02/2023

Σταύρος Λάντσιας: "Ο Ennio Morricone ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα, με αξιοθαύμαστη εργατικότητα"

Καθώς ο καταξιωμένος δημιουργός ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη (Σάββατο 4 & Κυριακή 5/2, Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός"), του ζητήσαμε να ξεδιπλώσει τη σχέση που διατηρεί με τις μουσικές του.

Η ΚΟΑ γιορτάζει150 χρόνια από τη γέννηση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ με τον Μιχαήλ Πλετνιόφ

H KOA τιμά τον Σεργκέι Ραχμάνινοφ με τον πιανίστα και αρχιμουσικό Μιχαήλ Πλετνιόφ και ο Λουκάς Καρυτινός ηγείται της ερμηνείας του συμφωνικού ποιήματος του Στράους, "Η ζωή ενός ήρωα".

Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο "Πέρα από τη θάλασσα"

Ανακοινώθηκαν νέες ημερομηνίες για τις συναυλίες, λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ξεκινάει η προπώληση για τις παραγωγές Απριλίου – Ιουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

H προπώληση των παραγωγών της ΕΛΣ, που θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" και στην Εναλλακτική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ, ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου.

2023 Ελευσίς: 10 μουσικά δρώμενα που δεν πρέπει να χάσετε

Η συζήτηση που άναψε η επικείμενη συναυλία των Στέρεο Νόβα φανέρωσε την ξεχωριστή θέση της μουσικής στο εντυπωσιακό πρόγραμμα με το οποίο θα εορταστεί η ανακήρυξη της ιστορικής πόλης σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Διπλό ραντεβού με τη νέα all-star μπάντα του Frank Gambale

Το νέο super group θα παρουσιάσει στην σκηνή του "Αθηνά Live" μερικά από τα πιο αγαπημένα του κομμάτια του Gambale και νέες συνθέσεις.