Ο Λουμίδης Κουπάτος συναντά τους Gadjo Dilo

Ο Λουμίδης Κουπάτος, ενώνει το παρελθόν με το σήμερα και φέρνει την παράδοση στα μέτρα μας με μία νέα, πρωτότυπη και άκρως δημιουργική ενέργεια.

Ο Λουμίδης Κουπάτος συναντά τους Gadjo Dilo

Ο Λουμίδης Κουπάτος, ενώνει το παρελθόν με το σήμερα και φέρνει την παράδοση στα μέτρα μας με μία νέα, πρωτότυπη και άκρως δημιουργική ενέργεια.

Ο Λουμίδης Κουπάτος συναντά τους Gadjo Dilo - εικόνα 1

Σε μία σειρά mini ντοκιμαντέρ, εκπρόσωποι από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνές της μουσικής, της μαγειρικής, του θεάματος και γενικά από κάθε τομέα της καθημερινής ζωής, μας μιλάνε για το πώς ταυτίζονται οι ίδιοι με το μήνυμα του Λουμίδη Κουπάτου και πώς εμπνέονται από την παράδοση, για να αφήσουν το δικό τους σημάδι στην ιστορία του χώρου που δραστηριοποιούνται.

Όπως ο Λουμίδης Παπαγάλος δημιούργησε ένα διαφορετικό χαρμάνι, πιο καβουρδισμένο και με τέτοιες αναλογίες σε Arabica και Robusta που επιτρέπουν την κατανάλωση σε κούπα, τον Λουμίδη Κουπάτο, έτσι και πολλοί δημιουργοί αναπτύσσουν τη δική τους παράδοση σε κάθε τομέα του πολιτισμού, παίρνοντας έμπνευση και στοιχεία από τις καλύτερες στιγμές που μας άφησαν παρακαταθήκη οι προηγούμενες γενιές.

Ο Λουμίδης Κουπάτος συναντά τους Gadjo Dilo - εικόνα 2

Οι πρώτοι που “τα λένε” με τον Λουμίδη Κουπάτο είναι οι Gadjo Dilo, το γνωστό σε όλους μας ταλαντούχο συγκρότημα που διασκευάζει υπέροχα παλιά ρεμπέτικα τραγούδια. Η πολύ δημοφιλής παρέα από τους έξι ταλαντούχους μουσικούς, δημιουργεί και πειραματίζεται με πάθος και συστήνει τη gypsy jazz στο ευρύτερο ελληνικό κοινό παντρεύοντάς την με τους ήχους του ρεμπέτικου και του παλιού λαϊκού ελληνικού τραγουδιού.

Το μίνι ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει την κουβέντα μαζί τους αλλά και σκηνές από τις πρόβες τους και φιλοξενείται στο site του Λουμίδη Παπαγάλου, μαζί με «ζουμερό» backstage υλικό και extra πληροφορίες για τη μουσική τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα επόμενα mini ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές αγαπημένους δημιουργούς, αφήνουν την παράδοση να εισβάλλει στο τώρα και όπως ο Λουμίδης Κουπάτος να δημιουργήσει ένα νέο χαρμάνι πολιτισμού με αναφορές στα πιο σημαντικά στοιχεία του πριν.

Sponsored by Λουμίδης Κουπάτος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Έχεις χάσει τα πάντα μα επιμένεις

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Στέρεο Νόβα, με αφορμή την τελετή έναρξης της "2023 Ελευσίς", δεν καταλάβαινα αν έλειπαν αυτοί ή εγώ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
07/02/2023

H Rosalía είναι η πρώτη headliner του Release Athens Χ SNF Nostos

Tο Release Athens συναντά το SNF Nostos για ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά γεγονότα του καλοκαιριού.

"Ταξίδι στη Λατινική Αμερική" με τον Yoel Soto και την Κλαίτη Σωτηριάδου

Η σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Jazz στο Μουσείο" συνεχίζει το αφιέρωμα "Ποίηση και Jazz".

Ένα μουσικό αναλόγιο για τη ζωή και το έργο της Frida Kahlo

Η ευρηματική ερμηνεία της ηθοποιού Ματθίλδης Μαγγίρα αναδεικνύει την ιστορία της Κάλο μέσα από τη σωματική της ιδιορρυθμία, ενώ, η μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου και ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος πλαισιώνουν μουσικά αυτό το ταξίδι της εικαστικού.

"Σμύρνη-Αθήνα, ένα τραγούδι δρόμος": Μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική της Σμύρνης

Τη μουσική συνάντηση διοργανώνουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η Ένωσις Σμυρναίων.

"Μπλε και Ασημί": Εντυπώσεις από την πολυπρόσωπη συναυλία της Σοφίας Καμαγιάννη στο Μέγαρο Μουσικής

Μια πιανιστική performance με απαιτήσεις, που χειροκροτήθηκε θερμά από την κατάμεστη Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής".

Αναβάλλεται η συναυλία του Μίνου Μάτσα στο Gazarte

Η συναυλία μεταφέρεται για την επομένη εβδομάδα λόγω των εκτάκτων καιρικών συνθηκών.