Με φθηνότερο εισιτήριο σπουδαίες συναυλίες στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Αίθουσα "Δ. Μητρόπουλος" είναι ήδη σε εξέλιξη για όλο τον μήνα Νοέμβριο. Με συναυλίες υψηλού επιπέδου για όλα τα γούστα - με φθηνότερο εισιτήριο από πέρυσι.

Με φθηνότερο εισιτήριο σπουδαίες συναυλίες στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Αίθουσα "Δ. Μητρόπουλος" είναι ήδη σε εξέλιξη για όλο τον μήνα Νοέμβριο. Με συναυλίες υψηλού επιπέδου για όλα τα γούστα - με φθηνότερο εισιτήριο από πέρυσι.

Ο Μίλτος Λογιάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής έχει ήδη δηλώσει ότι "οι εκδηλώσεις της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος φιλοδοξούμε να αποτελέσει το παραγωγικό εργαστήρι της καλλιτεχνικής μας δραστηριότητας, με μουσικές από το Μεσαίωνα και τη Βυζαντινή μουσική, μέχρι τον 21ο αιώνα και τη Τζαζ. Στόχος μας είναι η Αίθουσα αυτή να λειτουργήσει, πέρα από ένας χώρος υψηλής καλλιτεχνικής έκφρασης, ως ένας χώρος διαμόρφωσης και εκπαίδευσης του κοινού του μέλλοντός μας. Για φέτος, μειώνουμε την τιμή του εισιτηρίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στα 10 και 15 ευρώ ανά ζώνη.»

Έτσι, οι τιμές εισιτηρίων στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος είναι για φέτος: Α’ Ζώνη 15 € (αντί για 20) Β’ Ζώνη 10 € (αντί για 12) Φοιτητικά 4 € (αντί για 5) Έτσι, πιο πολύς κόσμος έχει την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία της Αίθουσας, της ακουστικής και της εγγύτητας (ζεστασιάς) του ήχου που σε περιβάλει όταν παρακολουθείς μια συναυλία σ’ αυτή την Αίθουσα. Ο Λεωνίδας Καβάκος ηχογραφεί συνέχεια στην αίθουσα αυτή και πολλοί καλλιτέχνες την επιλέγουν για συναυλίες και ηχογραφήσεις για τους παραπάνω λόγους.

Με φθηνότερο εισιτήριο σπουδαίες συναυλίες στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής - εικόνα 1

Οι συναυλίες στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος είναι ήδη σε εξέλιξη. Για τις επόμενες μέρες είναι οι εξής: 14 Νοεμβρίου 2016 ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ/ PIANORAMA: ROBERTΟ PROSSEDA, ρεσιτάλ πιάνου Σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Felix Mendelssohn: 6 songs without words - Op.19, no.6 - Op.38, no.2 - Op.38, no.6 - Op.53, no.2 - Op.19, no.1 - Op.62, no.6 Nimrod Borenstein (1969): Song without Words, No. 1, “The Dream” (2016, παγκόσμια πρεμιέρα) Felix Mendelssohn: Rondo Capriccioso op.14 σε μι ελάσσονα Fantasia op.28 σε φα δίεση ελάσσονα Franz Schubert: Sonata D960, σε σι ύφεση μείζονα Ρομπέρτο Προσσέντα, πιάνο

Με φθηνότερο εισιτήριο σπουδαίες συναυλίες στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής - εικόνα 2

19 Νοεμβρίου 2016 ΚΥΚΛΟΣ «Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ»: Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ «Η Ανθρώπινη Φωνή», μονόπρακτη όπερα του Φρανσίς Πουλένκ, σε συναυλιακή μορφή για φωνή και πιάνο. Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ζαν Κοκτώ. Με ελληνικούς υπέρτιτλους (Θα προηγηθεί εισαγωγικό βίντεο σχετικό με το μουσικό έργο και τον Ζαν Κοκτώ. Κατά τη διάρκεια της προβολής του, η Μαρία Παπαπετροπούλου θα ερμηνεύσει την Impromptu No 15 του Πουλένκ, η οποία ήταν αφιερωμένη στην Εντίθ Πιάφ.) Μυρσίνη Μαργαρίτη, σοπράνο Μαρία Παπαπετροπούλου, πιάνο

Με φθηνότερο εισιτήριο σπουδαίες συναυλίες στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής - εικόνα 3

23 Νοεμβρίου 2016 ΚΥΚΛΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΣΚΑΛΚΩΤΑ: Ο ΒΙΡΤΟΥΟΖΟΣ ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ Σονάτα για σόλο βιολί Σουίτες αρ. 1 και 2 Σονατίνα αρ, 3 Τρείς δημοτικοί σκοποί 7 κομμάτια Γιώργος Δεμερτζής, βιολί Βασίλης Βαρβαρέσος , πιάνο Θα προηγηθεί ομιλία του κ. Δεμερτζή με θέμα «Ο βιολιστής Νίκος Σκαλκώτας»

Με φθηνότερο εισιτήριο σπουδαίες συναυλίες στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής - εικόνα 4

26 Νοεμβρίου 2016 ΚΥΚΛΟΣ «Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ»: ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Χορωδιακή μουσική a cappella και με συνοδεία πιάνου. Συμμετέχουν οι Χορωδίες των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διεύθυνση Χορωδίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εριφίλη Δαμιανού Χορωδία Τμήματος Μουσικών Σπουδών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Μαλιάρας Διεύθυνση Χορωδίας Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, Μιράντα Καλδή

Με φθηνότερο εισιτήριο σπουδαίες συναυλίες στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής - εικόνα 5

27 Νοεμβρίου 2016 ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ/ ΜΠΕΤΟΒΕΝ ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ: ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ L’ANIMA Σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών L. v. Beethoven, Quartet no. 16, op. 135 Ιωσήφ Παπαδάτος, Κουαρτέτο εγχόρδων Βασίλης Καλαφάτης, Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 2 σε φα μείζονα Στέλλα Τσάνη, βιολί Μπρουνίλντα- Ευγενία Μάλο, βιολί Ηλίας Σδούκος, βιόλα Λευκή Κολοβού, τσέλο

Με φθηνότερο εισιτήριο σπουδαίες συναυλίες στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής - εικόνα 6

1 Δεκεμβρίου 2016 ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ: EX SILENTIO: «ΟΙ ΑΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Κοσμική μουσική από συνθέτες που έζησαν στις αυλές της Θεσσαλονίκης του 13ου αιώνα, της Λευκωσίας του 14ου αιώνα και της Πόλης. Πολυφωνία από τον κυπριακό κώδικα του Torino, έργα των τροβαδούρων Raimbaut de Vaqueiras, Elias Cairel, των συνθετών της Πόλης Αγγελή, Νικολάκη. Ex Silentio Φανή Αντωνέλου, φωνή Θύμιος Ατζακάς, ούτι Ηλέκτρα Μηλιάδου, βιέλα Νίκος Βαρελάς, κρουστά Δημήτρης Κούντουρας, φλάουτο με ράμφος & μουσική διεύθυνση Σωκράτης Σινόπουλος, πολίτικη λύρα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.