Jazz στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

Η σειρά συναυλιών Parklife που συντρόφευσε τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, ολοκληρώνεται στις 8 και 9 Οκτωβρίου, με τον κύκλο ‘Τζαζ Μουσικές του Κόσμου’, δίνοντας παράλληλα τη θέση της σε μια νέα σειρά μουσικών συναυλιών με τίτλο ‘Τζαζ Διαχρονίες’ που θα γίνονται κάθε Παρασκευή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

Jazz στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

Η σειρά συναυλιών Parklife που συντρόφευσε τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, ολοκληρώνεται στις 8 και 9 Οκτωβρίου, με τον κύκλο ‘Τζαζ Μουσικές του Κόσμου’, δίνοντας παράλληλα τη θέση της σε μια νέα σειρά μουσικών συναυλιών με τίτλο ‘Τζαζ Διαχρονίες’ που θα γίνονται κάθε Παρασκευή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος". Έλληνες μουσικοί του διεθνούς ρεπερτορίου της τζαζ συναντιούνται σε μουσικές περιπλανήσεις στο Ξέφωτο και την Αγορά του ΚΠΙΣΝ, προτείνοντας άλλοτε ζωηρές κι άλλοτε μυστηριώδεις, αλλά πάντοτε οικείες μελωδίες, μπλέκοντας ήχους και ρυθμούς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Jazz στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" - εικόνα 1

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του τέταρτου μέρους των συναυλιών Parklife, το Takis Barberis Group με τη συνοδεία του σαξοφωνίστα David Lynch θα παρουσιάσει περίτεχνες συνθέσεις ενώ ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης με την Nana Simopoulos παρουσιάζουν έργα του συνθέτη από την δισκογραφία του για την ιστορική Candid Records καθώς και τη νέα κυκλοφορία της Ελληνοαμερικανίδας δημιουργού, "Skins". Την την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με την εκφραστική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και τους ήχους του συγκροτήματος Primavera en Salonico θα ξεδιπλωθεί στο καταπράσινο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ η μουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Tην ίδια ημέρα, οι Klezmer Yunan με τη θεατρική σκηνική παρουσία τους, υπόσχονται να παρασύρουν το μουσικόφιλο κοινό της Αθήνας σε μια γιορτή με μελωδίες από όλο τον κόσμο.

Jazz στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" - εικόνα 2

Στις 7 Οκτωβρίου, οι Afrodyssey Orchestra, συνδυάζουν την Αφρικάνικη και την Ελληνική μουσική παράδοση, και στη συνέχεια, στις 14 Οκτωβρίου, τη σκυτάλη παίρνει η διεθνώς αναγνωρισμένη μπάντα Yiannis Kassetas Group, γεμίζοντας την Αγορά του ΚΠΙΣΝ με φανταστικές μουσικές εικόνες και ιστορίες. Την πρωτότυπη αυτή μουσική παράσταση, διαδέχονται οι εξωτικοί Happy Dog Project στις 21 Οκτωβρίου, και προσκαλούν το κοινό του ΚΠΙΣΝ σε πρωτόγνωρους μουσικούς πειραματισμούς, με funky, afro και hip-hop επιρροές ενώ ο Οκτώβριος κλείνει με τους ρομαντικά ενθουσιώδεις ήχους των Baby Trio στις 28 Οκτωβρίου, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν με εφηβικό ενθουσιασμό τις τζαζ συνθέσεις τους, υπό την καθοδήγηση του εμπνευστή του γκρουπ Γιώργου Κοντραφούρη.

Περισσότερες πληροφορίες

Jazz Μουσικές του Κόσμου (1η ημέρα)

  • Jazz-Blues-Ethnic

Το Takis Barberis Group με τον σαξοφωνίστα David Lynch παρουσιάζει ακυκλοφόρητες συνθέσεις και επιλογές από την πλούσια δισκογραφία του κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη. Και ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης με την Nana Simopoulos παρουσιάζουν έργα του συνθέτη από την δισκογραφία του για την ιστορική Candid Records καθώς και τη νέα κυκλοφορία της Ελληνοαμερικανίδας δημιουργού, "Skins", με new age και world jazz επιρροές.

Jazz Μουσικές του Κόσμου (2η ημέρα)

  • Jazz-Blues-Ethnic

Η πλούσια μουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων ξεδιπλώνεται και αναβιώνει μέσα από τις σύγχρονες "αναγνώσεις" της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico. Και στην μουσική των Klezmer Yunan μπλέκουν εβραϊκά klezmer, τραγούδια των Ασκενάζι των Βαλκανίων, της Κεντρικής και Βορειοανατολικής Ευρώπης με παραδοσιακά ελληνικά σε fusion διασκευές με rock, funk, jazz, trip hop, disco και κλασικές επιρροές, με το κλαρίνο σε κυρίαρχο ρόλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

16/04/2024

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διερευνά τη μεταφυσική έλξη της Μεγάλης Εβδομάδας

50 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο συνθέτουν τον φετινό προγραμματισμό ενός περιπατητικού φεστιβάλ που μας καλεί να ανακαλύψουμε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα.

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".

Ejekt Festival 2024: Loathe και Planet of Zeus στην ημέρα των Korn

Οι Loathe και οι Planet of Zeus μαζί με τους Korn και τους Spiritbox δημιουργούν ένα εντυπωσιακό line-up του σύγχρονου σκληρού ήχου.

Για άλλη μια βραδιά οι "Ποιητές μας τραγουδούν"

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συναντιούνται ξανά στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".