Νατάσσα Μποφίλιου: Ένα πολύχρωμο concept στο Θέατρο Πέτρας

Η «Βαβέλ», το πρόγραμμα που «τρέχουν» συναυλιακά η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, κορυφώνεται με μια μεγάλη αθηναϊκή συναυλία, στο Θέατρο Πέτρας, στις 9/9. Πάει για sold out!

Νατάσσα Μποφίλιου: Ένα πολύχρωμο concept στο Θέατρο Πέτρας

Η «Βαβέλ», το πρόγραμμα που «τρέχουν» συναυλιακά η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, κορυφώνεται με μια μεγάλη αθηναϊκή συναυλία, στο Θέατρο Πέτρας, στις 9/9. Ο ομώνυμος δίσκος, πολυμουσικός και πολυμορφικός, κυκλοφορεί και σημειώνει επιτυχία ανάλογη με αυτήν των live. Πάει δηλαδή για sold out!

Νατάσσα Μποφίλιου: Ένα πολύχρωμο concept στο Θέατρο Πέτρας - εικόνα 1

Είναι η πορεία μιας καλής και δημιουργικής παρέας, τριών φίλων που έχουν βρει κοινούς κώδικες κι έχουν τη δύναμη να μετατρέπουν τα στοιχεία της σχέσης τους –και της σκέψης τους– σε τραγούδια. Έτσι η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος έφτιαξαν τη «Βαβέλ», ένα δίσκο κι ένα πρόγραμμα καθαρά θεατρικό, που όλο το καλοκαίρι ταξίδευε στην Ελλάδα και την Κύπρο σε sold out συναυλίες, με χιλιάδες κόσμου να το απολαμβάνουν. Τώρα το πρόγραμμα αυτό, στο οποίο ενσωματώνεται κάθε ωραία στιγμή που μας έχει δώσει αυτή η δημιουργική τριάδα, μαζί με ιδιαίτερες διασκευές, θα το δούμε στη μεγάλη αθηναϊκή του παρουσίαση, σε μια συναυλία στο Θέατρο Πέτρας στις 9/9.

Η Νατάσσα Μποφίλιου διακρίνεται συνεχώς εδώ και αρκετά χρόνια, με την ιδιαίτερη ερμηνευτική παρουσία της να γίνεται όλο και πιο βαρύνουσα σε κάθε νέα εμφάνισή της. Ως τραγουδίστρια δεν έχει να αποδείξει πια τίποτα: αρκεί κάποιος να την έχει ακούσει να τραγουδάει classics μεγάλων συνθετών όπως ο Ξαρχάκος ή ο Μαρκόπουλος, τραγούδια που –όπως και να το κάνουμε– αποτελούν great standards σε ό,τι αφορά την ερμηνεία. και η Μποφίλιου δεν ξέρει απλώς να ερμηνεύει, ξέρει και να συγκινεί. Εξάλλου, πατάει σε στερεά –οικογενειακή– βάση σε ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική και το κλασικό έντεχνο ρεπερτόριο. Η –εγγενής κι επίκτητη– γνώση είναι που τη χαρακτηρίζει ως τραγουδίστρια. Και όσο κι αν η τέχνη της αφορά (κυρίως) τη νέα γενιά, η ερμηνευτική της αύρα έρχεται από κάπου πιο πίσω, με αναφορές πολλαπλές, τις οποίες η Νατάσσα έχει αφομοιώσει τόσο ως ιδιωματικές πρακτικές όσο και ως εργαλεία της εκφραστικής ανάγκης και δυναμικής της.

Ακριβώς το ίδιο μπορεί να πει κάποιος για τη γραφή του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και για τις μουσικές συνθέσεις του Θέμη Καραμουρατίδη. Αφομοιωμένες τεχνικές, που μετατρέπονται σε τέχνη, καθώς η παρέα των τριών έχει μάθει να τις δουλεύει με λεπτότητα και κάθε φορά μας παρουσιάζει τα αποτελέσματά της όλο και πιο ολοκληρωμένα, όλο και πιο επείγοντα, όλο και πιο «δικά μας». Ανεξάρτητα από γενιές, οι τρεις τους κάνουν τραγούδια για να τα τραγουδήσουν όλοι. Όπως θα συμβεί και στη συναυλία την οποία θα δώσουν τώρα στο Θέατρο Πέτρας.

Να σημειωθεί, τέλος, διότι είναι σημαντικό ότι κατά τη διάρκεια της συναυλίας το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού θα συγκεντρώνει φάρμακα, βρεφικό γάλα, πάνες και παιδικές κρέμες, πράγματα που θα διατεθούν σε συμπολίτες μας άπορους και άνεργους που τα έχουν ανάγκη. Το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού προσφέρει χωρίς καμία διάκριση δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή σε ανασφάλιστους αλλά και ασφαλισμένους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, άπορους και άνεργους ασθενείς και ως εκ τούτου καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε πως κάθε προσφορά και βοήθεια επιστρέφει σε εμάς τους ίδιους.

«ΒΑΒΕΛ» Ο ΔΙΣΚΟΣ

Νατάσσα Μποφίλιου: Ένα πολύχρωμο concept στο Θέατρο Πέτρας - εικόνα 2

Είναι η τέταρτη δισκογραφική σύμπραξη των Θέμη Καραμουρατίδη, Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Νατάσσας Μποφίλιου (έχουν προηγηθεί τα άλμπουμ «Μέχρι το τέλος», «Εισιτήρια διπλά» και «Οι μέρες του φωτός» μεταξύ των ετών 2008-2013, δίσκοι με ιδιαίτερη σημασία και δυναμική μέσα σε ένα σχετικά άνυδρο δισκογραφικό τοπίο) και, δεδομένης της αυξανόμενης καλλιτεχνικής επιτυχίας των τριών καλλιτεχνών, η «Βαβέλ» (Feelgood) μπορεί να θεωρηθεί ως δίσκος πολυαναμενόμενος.
Οι στίχοι του Ευαγγελάτου πιάνουν (περιγράφουν) χαρακτηριστικά αισθηματικά στιγμιότυπα ζωής, ο Καραμουρατίδης βρίσκει τους πολυμουσικούς τους δρόμους –μέσα από το λαϊκό, το έντεχνο, το world ή το jazzy– και η Νατάσσα με τη σειρά της τα αποδίδει με την ερμηνευτική δεξιότητα που τη διακρίνει, δίνοντας τελικά στη «Βαβέλ» μια ενοποιητική ταυτότητα μουσικά, αισθητικά κι ερμηνευτικά όμορφη και απολαυστική. Ξεπερνώντας, λοιπόν, κάποιους­ επιμέρους σκοπέλους που σίγουρα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της τεράστιας επιτυχίας τους, οι τρεις καλλιτέχνες μας δίνουν ένα σύνολο τραγουδιών (12 συν ένα από αυτά ως outro) που μας αγγίζει, μας αφορά και μας ενδιαφέρει. Η «Βαβέλ» ως έργο έχει μια σχεδόν εγγενή γοητευτική θεατρική δόμηση. Επίσης, ωραίο πακετάρισμα ως CD, με γραμμένο και σε Braille τον τίτλο του δίσκου και τα ονόματα των δημιουργών.

Περισσότερες πληροφορίες

Νατάσσα Μποφίλιου

  • Ελληνική

Ύστερα από μια απόλυτα επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, γεμάτη sold out συναυλίες, η τραγουδίστρια με τους Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο παρουσιάζουν τη «Βαβέλ» τους σε ένα και μοναδικό αθηναϊκό live.

Νατάσσα Μποφίλιου

  • Ελληνική

Ύστερα από μια απόλυτα επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, γεμάτη sold out συναυλίες, η τραγουδίστρια με τους Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο παρουσιάζουν τη «Βαβέλ» τους στην Ελευσίνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.