Γαλάνη, Τσαλιγοπούλου, Νέγκα: Ένα γλέντι των αισθήσεων στο Θέατρο Πέτρας

Με τις σπουδαίες ερμηνείες τους, η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα στήνουν ένα πραγματικό γλέντι στις 11/7 στην Πετρούπολη, δίνοντας το δικό τους, γυναικείο, άρωμα στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Γαλάνη, Τσαλιγοπούλου, Νέγκα: Ένα γλέντι των αισθήσεων στο Θέατρο Πέτρας

Με τις σπουδαίες ερμηνείες τους, η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα στήνουν ένα πραγματικό γλέντι στις 11/7 στην Πετρούπολη, δίνοντας το δικό τους, γυναικείο, άρωμα στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Γαλάνη, Τσαλιγοπούλου, Νέγκα: Ένα γλέντι των αισθήσεων στο Θέατρο Πέτρας - εικόνα 1

Τρεις γυναίκες. Τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες. Τρεις ξεχωριστές διαδρομές – σε κοινό έδαφος όμως. Και με κοινό στόχο: τη συγκίνηση που αποπνέει το πάντα όμορφο λαϊκό μας τραγούδι. Λαϊκό τραγούδι με την ευρύτερη δυνατή του έννοια και το πλούσιο περιεχόμενό του. Σαν να μην έχει άλλη δουλειά αυτός ο λαός και, αιώνες τώρα, φτιάχνει τραγούδια με μια μοναδική μαστοριά που τα κάνει άφθαρτα στο χρόνο.

Από τα δημοτικά στα σμυρναίικα και τα ρεμπέτικα κι από εκεί στα λαϊκά, όπως μας τα έδωσαν ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου, ο Μητσάκης, ο Ζαμπέτας, ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Άκης Πάνου, ο Ξαρχάκος, ο Καλδάρας, ο Σπανός, ο Λοΐζος, ο Νικολόπουλος και άλλοι, πιο σύγχρονοι που, όλοι μαζί, φτιάχνουν το σώμα του λαϊκού μας τραγουδιού, μέσα στο οποίο θα μας οδηγήσουν, με μαγικό τρόπο, οι τρεις μεγάλες αυτές κυρίες... Η Δήμητρα Γαλάνη ξεκινάει από τα ’70s. Αν κοιτάξει κανείς τα πρώτα της βήματα, είναι γεμάτα από Χατζιδάκι.

Η Δήμητρα έχει διανύσει μια τεράστια απόσταση και αυτήν τη στιγμή είναι σε θέση να κατευθύνει την ερμηνευτική της δυναμική σε οποιονδήποτε μουσικό χώρο, χωρίς όρια ή περιορισμούς – πράγμα που κάνει, εξάλλου, με μεγάλη ευκολία. Πάντα όμως υπερέχει στα classics – και κλασική τείνει να γίνει κάθε ηχογραφημένη της (καταγεγραμμένη στη δισκογραφία ή τη μνήμη μας) στιγμή.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μπήκε στις ζωές μας, ως Ελενίτσα, στα τέλη των ’80s. Την ακούσαμε να τραγουδάει εκπληκτικά τα ρεμπέτικα και τα σμυρναίικα – ήταν όμως ανοιχτή και στα σύγχρονα ακούσματα. Στα μέσα των ’90s την είδαμε μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη στο «Χάραμα». Στην πορεία, πήγε κι αυτή πιο πέρα. Έχοντας όμως πάντα γερή βάση στην παράδοση. Η Γιώτα Νέγκα έρχεται μετά – είναι παιδί των early ’00s. Έχει την ερμηνευτική της καλλιτεχνία μοιρασμένη στα ίσα ανάμεσα στο παραδοσιακό και το μοντέρνο. Δίνει συγκλονιστικές ερμηνείες και δεν έχει πάψει να μας εκπλήσσει. Το πεδίο μπροστά της είναι ανοιχτό...

Αυτές οι τρεις κυρίες, η καθεμιά με τη δική της ομορφιά και τη δική της διαδρομή, έβγαλαν μαζί όλη την περασμένη σεζόν με εκρηκτικά γλεντζέδικη ατμόσφαιρα και με sold out καταστάσεις. Τραγουδώντας όλα αυτά τα μεγάλα τραγούδια με το δικό τους γυναικείο, ωραίο τρόπο. Και τώρα αυτήν τη σπουδαία –ζωτική και ζωογόνο– φάση τους τη βγάζουν open air και μας τη χαρίζουν.

Περισσότερες πληροφορίες

Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα

  • Ελληνική

Τρεις γυναίκες, τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες, τρεις ξεχωριστές καλλιτεχνικές διαδρομές. Μια μεγάλη γιορτή για το λαϊκό τραγούδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι New Model Army επιτέλους στην Αθήνα

Η εξ'αναβολής, από το 2020, επετειακή, για τα 40 χρόνια της μπάντας, συναυλία της μπάντας στο Fuzz Club, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

27/09/2022

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τραγουδούν Μάνο Λοΐζο στο θέατρο Ακροπόλ

Στην παράσταση "Με φάρο το φεγγάρι" τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Σταύρος Ξαρχάκος: Καταχειροκροτήθηκε στο sold-out Ηρώδειο, τιμώντας τον Νίκο Ξυλούρη

Αν και υπήρξαν αβαρίες εδώ κι εκεί, ήταν μια συναυλία επιτυχημένη από κάθε άποψη, με το κοινό να ξεπερνά την παράλυση της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων μεταφοράς.

Ο Γιάννης Πάριος μας ταξιδεύει σε παλιούς και νέους έρωτες στο Faliro Summer Theater

Με έναν μοναδικό καλλιτέχνη κλείνει η τελευταία μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού.

Η Katerine Duska, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Βάσια Ζαχαροπούλου θα πλαισιώσουν τον Shigeru Umebayashi

Η συναυλία "In the Mood For Music", στο Ηρώδειο, θα μας μυήσει στη μουσική ουτοπία αυτού του χαρισματικού Ιάπωνα καλλιτέχνη.

Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Lise Davidsen και η ΚΟΑ σε ένα λαμπερό γκαλά όπερας

Το άστρο μιας νέας ντίβας λάμπει για πρώτη φορά στο Μέγαρο και στην Ελλάδα.