Η γοητεία της Yasmin Levy

Η πολυαγαπημένη στο ελληνικό κοινό καλλιτέχνιδα της σεφαραδίτικης μουσικής παράδοσης εμφανίζεται στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Opening act η καλλιτεχνική κολεκτίβα Πλέγμα.

Η γοητεία της Yasmin Levy

Η πολυαγαπημένη στο ελληνικό κοινό καλλιτέχνιδα της σεφαραδίτικης μουσικής παράδοσης εμφανίζεται στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Opening act η καλλιτεχνική κολεκτίβα Πλέγμα.

Η γοητεία της Yasmin Levy - εικόνα 1

Διαχειρίζεται μια πλούσια μουσική κληρονομιά που έχει ως κεντρικό άξονα την σεφαραδίτικη (ιουδαιοϊσπανική) παράδοση αλλά, ουσιαστικά, αγκαλιάζει πλήθος από επιμέρους ιδιώματα που εκτείνονται από το flamenco ως τις μεσανατολικές ηχορυθμίες. Μιλάμε για τη Γιασμίν Λεβί, την γοητευτική Ισραηλινή τραγουδίστρια / τραγουδοποιό που έχει δώσει ένα σύγχρονο image σ’ αυτή τη μουσική χωρίς να απομακρύνεται από τις βασικές αρχές της παράδοσής της και έχει γίνει πολύ αγαπητή στη χώρα μας, προχωρώντας και σε ξεχωριστές συνεργασίες με δικούς μας (Βιτάλη, Κότσιρα, Νταλάρα, Χαρούλη). Η Γιασμίν Λεβί εμφανίζεται στο Κατράκειο (6/7).

Περισσότερες πληροφορίες

Yasmin Levy

  • Μουσικές του κόσμου

Η αισθαντική ερμηνεύτρια πολυπολιτισμικών ήχων που έχουν αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, βαδίζοντας πάνω στην πλούσια κληρονομιά της σεφαραδίτικης μουσικής. Ανοίγει η καλλιτεχνική κολεκτίβα Πλέγμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O πρωτοποριακός γερμανικός θίασος Novoflot για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα καινοτόμα έργα "Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές" και "Η όπερα #2 – Στα σχοινιά" θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

23/09/2022

Το Guitarte ensemble σε ένα "ρεμπέτικο ταξίδι" απ’ την Σμύρνη ως τον Πειραιά και την Αθήνα

Με όχημα τον ήχο της κιθάρας και videos με αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών του Ρεμπέτικου, το σύνολο μετατρέπει τη σκηνή του Lux Athens σε Καφέ Αμάν.

"Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο": Μια συναυλία για καλό σκοπό

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ. Τούτουζα.

Το "Ολύμπια" γράφει την επόμενη σελίδα της ιστορίας του

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας", ο Ολιβιέ Ντεκότ ξεδιπλώνει τον ποικιλόμορφο προγραμματισμό του για την καλλιτεχνική περίοδο 2022-23.

Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Το "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζοντας η Εθνική Λυρική Σκηνή για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη, παρουσιάζει -στο πρώτο μέρος- το ορατόριό του Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σε ποίηση επίσης μεγάλων Ελλήνων ποιητών, στο δεύτερο μέρος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο "Κατράκειο", μπροστά σε πιστό και ενθουσιώδες κοινό

Σε μια χορταστική συναυλία με δύο διαφορετικά μα αλληλοσυμπληρούμενα πρόσωπα, ευτύχησε να παίξει μπροστά σε κόσμο που έχει μεγαλώσει με τους δίσκους του, μα και σε νεότερους που δείχνουν να τον ακολουθούν σταθερά.