Λυρική πολυχρωμία

Η φετινή παραγωγή του κύκλου Όπερα και Μόδα της ΕΛΣ, η οποία θα παρουσιαστεί στις 19 Μαΐου στο Θέατρο Ολύμπια, έχει τίτλο "Dammi i colori".

Λυρική πολυχρωμία

Η φετινή παραγωγή του κύκλου Όπερα και Μόδα της ΕΛΣ, η οποία θα παρουσιαστεί στις 19 Μαΐου στο Θέατρο Ολύμπια, έχει τίτλο "Dammi i colori".

Λυρική πολυχρωμία - εικόνα 1

“Dammi I colori…”: ένας στίχος από την “Tosca” του Πουτσίνι δίνει τον τίτλο – και τον τόνο – στη φετινή εκδήλωση του κύκλου «Μόδα και Όπερα» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Που γίνεται στο Θέατρο Ολύμπια (19/5). «Δωσ’ μου τα χρώματα», λοιπόν, και το επίκεντρο είναι το μακιγιάζ που παίρνει τη θέση του ενδύματος μέσα από τα χέρια ενός «γκουρού» του είδους, του Αχιλλέα Χαρίτου. Χρωματικές αντιθέσεις, αναπάντεχες συνθέσεις, τολμηροί συνδυασμοί υλικών, απρόσμενες προσμείξεις δημιουργούν ένα γοητευτικό αποτέλεσμα που φιλοδοξεί να ανοίξει νέους δρόμους στο θεατρικό και όχι μόνο make up. Παράλληλα όμως η εκδήλωση αυτή είναι και ένας φόρος τιμής στους σπουδαίους ενδυματολόγους που έγραψαν την ιστορία της ΕΛΣ, καθώς κοστούμια από το βεστιάριο «παντρεύονται» με σύγχρονες δημιουργίες παρουσιάζοντας έτσι τους κύριους σταθμούς / τάσεις της μόδας στον 20ο και 210 αιώνα. Τραγουδούν οι Ινές Ζήκου, Βασιλική Καραγιάννη, Τσέλια Κοστέα, Τάσος Αποστόλου ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

Περισσότερες πληροφορίες

Όπερα και Μόδα: «Dammi I colori…»

  • Κλασική μουσική

Η εκδήλωση φέτος εστιάζει στο μακιγιάζ διά χειρός του «γκουρού» του χώρου Αχιλλέα Χαρίτου δίνοντας στο στοιχείο αυτό τη θέση του ενδύματος. Παράλληλα, αποτελεί φόρο τιμής στους σπουδαίους ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με την ΕΛΣ στη διάρκεια της μακράς ιστορίας της. Η ιδέα και η γενική επιμέλεια είναι της Ίσμας Τουλάτου, τη σκηνοθεσία - χορογραφία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, τη μουσική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Γιάκας, ενώ την ενδυματολογική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Ο ήχος της κραυγής" στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Duo Vocialo σε μια συναυλία αφιερωμένη στους ανθρώπους που βίωσαν ανθρωπιστικές καταστροφές όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και η τρέχουσα προσφυγική κρίση.

Έργα Beethoven και Schubert από δύο κορυφαίους σολίστ

H αγαπημένη βιολονίστα του ελληνικού κοινού Viktoria Mullova συμπράττει με τον βιρτουόζο πιανίστα Alasdair Beatson σε μοναδικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής.

Με την όπερα "Αδελφή Βεατρίκη" του Δημήτρη Μητρόπουλου ανοίγει η αυλαία του "Ολύμπια"

Η όπερα θα ερμηνευθεί σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τον Pierre Dumoussaud.

Οι Florence and the Machine στο Ejekt Festival 2023

Η μπάντα - φαινόμενο της Florence Welch επιστρέφει στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας Dance Fever Tour.

Οι Υouth Valley είναι πολλά παραπάνω από "Young Sad Lovers"

Γνωρίστε τη νέα αθηναϊκή μπάντα που συνταιριάζει dark indie επιρροές και παστέλ αισθητική λίγο πριν το πρώτο της live στο "Six D.O.G.S.".

Χρήστος Θηβαίος και Δημήτρης Καρράς τιμούν τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Ένα μουσικό αφιέρωμα για τον μεγάλο καλλιτέχνη στο ΙΛΙΟΝ Plus.