Gang of Four στο "Fuzz"

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα της βρετανικής post punk σκηνής έρχεται για μία μοναδική συναυλία στην Αθήνα, την Κυριακή 3 Απριλίου στο "Fuzz Live Music Club"

Gang of Four στο "Fuzz"

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα της βρετανικής post punk σκηνής έρχεται για μία μοναδική συναυλία στην Αθήνα, την Κυριακή 3 Απριλίου στο "Fuzz Live Music Club"

Gang of Four στο "Fuzz" - εικόνα 1

Με την ηγετική παρουσία και τα trademark κοφτά κιθαριστικά riffs του Andy Gill σε πρωταγωνιστικό ρόλο, η μπάντα από το Leeds αποτέλεσε μία από τις κινητήριες δυνάμεις του ρεύματος που επικράτησε στα τέλη των 70’s και τις αρχές των 80’s, συνδυάζοντας την ορμή του punk με το dub και τη funk και τους χορευτικούς ρυθμούς με ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα. Το ντεμπούτο τους album, “Entertainment” (ΕΜΙ / 1979), θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους δίσκους της δεκαετίας του ’70. Με κομμάτια όπως τα “Damaged Goods, “I Found That Essence Rare”, “At Home He’s A Tourist”, “Anthrax”, επηρέασε σειρά σύγχρονων και μεταγενέστερων καλλιτεχνών αποτελώντας σημείο αναφοράς για ολόκληρη την post punk.

Μέσα στα χρόνια, υπήρξαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους. Μοναδική σταθερή παρουσία είναι αυτή του Gill, ενώ τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη κινήθηκαν προς διαφορετικά μονοπάτια με άλλα σχήματα (Shriekback, Low Pop Suicide κ.α.). Στη δεκαετία του ’80 συνέχισαν με ορισμένα εξαιρετικά albums (“Solid Gold” / 1981, Songs of the Free” / 1982, “Hard” / 1983) και singles (“What We All Want”, “To Hell With Poverty!”, “I Love A Man In A Uniform”, “Is It Love?”) αλλά προοδευτικά τη παραγωγικότητά τους μειώθηκε. Το 2005, επανεμφανίστηκαν δυναμικά στο προσκήνιο, με ένα album γεμάτο νέες εκτελέσεις παλαιότερων τραγουδιών τους. Με το “Content” (Yep Roc / 2011) σόκαραν κοινό και κριτικούς, κερδίζοντας μία θέση ανάμεσα στις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς, πάνω από 30 χρόνια μετά το ξεκίνημά τους! Με το πιο πρόσφατο album τους, “What Happens Next” (2015), επιβεβαιώνουν πως παραμένουν επίκαιροι και αιχμηροί, όπως ανέκαθεν υπήρξαν. Για την ηχογράφησή του συνεργάστηκαν με γνωστά ονόματα της σύγχρονης σκηνής, όπως η Alison Mosshart (The Kills, Dead Weather), Robbie Furze (The Big Pink), Gail Ann Dorsey (μπασίστρια του David Bowie), Herbert Gronemeyer.

Περισσότερες πληροφορίες

Gang Of Four

  • Rock-pop-folk

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα της βρετανικής post punk σκηνής έρχεται για μία μοναδική συναυλία. Με τα trademark κοφτά κιθαριστικά riffs του Andy Gill πάντα σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η μεγάλη επιστροφή του Robbie Williams στο Rockwave 2023 είναι γεγονός!

Κρατώντας την υπόσχεση που μας έδωσε το 2015, επιστρέφει στο "TerraVibe Park", με αφορμή την κυκλοφορία του "XXV" και για να γιορτάσει 25 χρόνια πορείας.

Spotify, πώς μας ξεμπρόστιασες έτσι;

Η μελωδία της αυτογνωσίας περιλαμβάνει αρκετά αναπάντεχα ακούσματα καθώς το Spotify με τις ανασκοπήσεις του μας έβγαλε όλους...σχιζοφρενείς.

Οι Helloween είναι το δεύτερο όνομα του Release Athens 2023

Οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες του ευρωπαϊκού power metal έρχονται τον Ιούνιο στην Πλατεία Νερού.

Η Lia Hide και οι dark wave Incirrina έρχονται στο Six D.O.G.S.

H progressive dark-avant garde ποπ της Lia Hide επιστρέφει για την παρουσίαση του τελευταίου της δίσκο "The Missing Fourth Guest".

Demetria: Θέρμη και ενθουσιασμός στο "six d.o.g.s" για την 22χρονη τραγουδοποιό

Με δεδομένο ότι μένει στην Κέρκυρα, ήταν μια σπάνια συναυλιακή βραδιά. Και παρουσίασε τα τραγούδια του φετινού "Pillow Shifter" ζωντανεύοντας επί σκηνής όλες τους τις πτυχές, μα και τον πλούσιο τους ήχο.

Venerate Industries: Ένα μοναδικό live show στο Fuzz με ελεύθερη είσοδο

Μια ευκαιρία για ανακεφαλαίωση όλων όσων έχουν γίνει αυτά τα 2 τελευταία χρόνια.