Τα τραγούδια του Μάριου Τόκα

Η μεγάλη ζήτηση έχει σαν αποτέλεσμα η πετυχημένη μουσική παράσταση / αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα μετά τις sold out συναυλίες στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, να έρχεται για δύο ξεχωριστές βραδιές στο Θέατρο Badminton αφού στην sold out συναυλία της Δευτέρας 4/4 προστίθεται η Τρίτη 5/4. Με τα εισιτήρια να φεύγουν γρήγορα!

Τα τραγούδια του Μάριου Τόκα

Η μεγάλη ζήτηση έχει σαν αποτέλεσμα η πετυχημένη μουσική παράσταση / αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα μετά τις sold out συναυλίες στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, να έρχεται για δύο ξεχωριστές βραδιές στο Θέατρο Badminton αφού στην sold out συναυλία της Δευτέρας 4/4 προστίθεται η Τρίτη 5/4. Με τα εισιτήρια να φεύγουν γρήγορα!

Όπως συμβαίνει πάντα σε περιπτώσεις καλλιτεχνών μεγάλου διαμετρήματος, τα τραγούδια του Μάριου Τόκα δεν είναι απλά μια συλλογή από τραγούδια αλλά ένας ολόκληρος κόσμος. Ένας κόσμος που φτιάχτηκε παράλληλα με αυτόν τον καθημερινό που ζούμε και στον οποίο μπορούμε να καταφεύγουμε όταν ζητάμε δύναμη, έμπνευση, αγάπη κ.ο.κ. Έτσι, το αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα που γίνεται στο «Μπάντμιντον» (4-5/4) μπορεί να είναι κάτι σαν καταφύγιο – ή σαν ορμητήριο! Μια παράσταση όπου τα τραγούδια του Τόκα ερμηνεύουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Δήμητρα Σταθοπούλου με τη συνοδεία δεκαμελούς λαϊκής ορχήστρας που διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Τα τραγούδια του Μάριου Τόκα - εικόνα 1

Οκτώ χρόνια χωρίς τον Μάριο Τόκα. Ένα μουσικό αφιέρωμα, γεμάτο μνήμες, νοσταλγία, αρώματα, με εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας, με τραγούδια της παρέας, του αγώνα, του έρωτα, της ψυχής, σταθμοί στο μουσικό γίγνεσθαι, όπως «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Η εθνική μας μοναξιά», «Λαδάδικα», «Μια στάση εδώ», «Εξαρτάται», «Θάλασσες», «Σαν τρελό φορτηγό», «Δίδυμα φεγγάρια», «Αννούλα του χιονιά», αλλά και «Η Δική μου πατρίδα», «Πενταδάκτυλος», τραγούδια – μηνύματα ελπίδας για την επανένωση του νησιού με μια βιώσιμη λύση, μελωδίες που τιμούν την συμπλήρωση των 60 χρόνων του αγώνα των Ελληνοκυπρίων εναντίον της Βρετανικής κυριαρχίας. Στην παράσταση, την οποία έχουν επιμεληθεί στενοί συνεργάτες του μουσικοσυνθέτη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, «ζωντανεύει» το έργο και η προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, καθώς και η αξιομνημόνευτη προσωπικότητά του, επιχειρώντας να θυμίσει στο κοινό τη σύντομη αλλά λαμπρή πορεία του. Σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει ανάγκη από ανάταση ψυχής, τα τραγούδια του Μάριου Τόκα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δύναμης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη σύνθεση του προγράμματος έχει αναλάβει ο παραγωγός και μελετητής της ελληνικής μουσικής Ηλίας Μπενέτος, ενώ τα κείμενα είναι του συγγραφέα και δημοσιογράφου, Μηνά Βιντιάδη.

Περισσότερες πληροφορίες

Αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα

  • Ελληνική

Μια μουσική παράσταση όπου συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Δήμητρα Σταθοπούλου με τη συνοδεία δεκαμελούς λαϊκής ορχήστρας την οποία διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.