Angele Dubeau & La Pieta: Με τα φτερά των εγχόρδων

Ένα μαγικό μουσικό ταξίδι με μια από τις πιο σπουδαίες βιολονίστριες και την πιο hot γυναικεία ορχήστρα εγχόρδων μας επιφυλάσσει η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3) στο Παλλάς.

Angele Dubeau & La Pieta: Με τα φτερά των εγχόρδων

Ένα μαγικό μουσικό ταξίδι με μια από τις πιο σπουδαίες βιολονίστριες και την πιο hot γυναικεία ορχήστρα εγχόρδων μας επιφυλάσσει η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3) στο Παλλάς. Με υπέροχες ονειρικές μουσικές των Λουντοβίκο Εϊνάουντι, Φίλιπ Γκλας, Μάικλ Νάιμαν, Άρβο Περτ, Ένιο Μορικόνε αλλά και γνωστά κλασικά θέματα.

Angele Dubeau & La Pieta: Με τα φτερά των εγχόρδων - εικόνα 1

Η Ανζέλ Ντιμπό είναι μια βιολονίστρια που όχι μόνο ξεχωρίζει για τη δεξιοτεχνική της ερμηνεία αλλά και για την ιδιαίτερη συναισθηματική της προσέγγιση σε μια ευρεία γκάμα μουσικής, από την προκλασική και κλασική ως τη σύγχρονη σύνθεση – στην οποία δίνει και ιδιαίτερη έμφαση. Η Ντιμπό, από τις πιο εξέχουσες μουσικές φυσιογνωμίες του Καναδά, έχει ένα πραγματικό πάθος για τη μουσική και, εδώ και 30 χρόνια, δίνει όλο της τον εαυτό στο να ωθήσει την κλασική και τη σύγχρονη μουσική να φθάσει όλο και σε περισσότερο κόσμο. Δεν μιλάμε για «crossover» ή «new age» βιολονίστρια στην περίπτωση της Ανζέλ Ντιμπό. Εδώ έχουμε μια θαυμάσια μουσικό κλασικών προδιαγραφών προικισμένη με το χάρισμα της επικοινωνίας και τη διαμόρφωση τέτοιων προγραμμάτων έτσι που οι συναυλίες της να γεμίζουν πάντα και οι δίσκοι της να κάνουν εκπληκτικές πωλήσεις. Με σοβαρές σπουδές, η Ντιμπό έχει μια πορεία γεμάτη με διεθνείς επιβραβεύσεις, ενώ το πάθος της για τη διάδοση της καλής μουσικής την ώθησε να ιδρύσει, το 1995, το «Fete de la musique», ένα δημοφιλές φεστιβάλ που μαζεύει χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο.

Angele Dubeau & La Pieta: Με τα φτερά των εγχόρδων - εικόνα 2

Λίγο αργότερα, το 1997, η Ανζέλ Ντιμπό ίδρυσε τη La Pieta, μια αποκλειστικά γυναικεία ορχήστρα εγχόρδων, και ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να είναι ένα σχήμα που να χρησιμοποιείται σε ειδικά δισκογραφικά projects και ηχογραφήσεις, τελικά η συνοχή και η ερμηνευτική του πληρότητα το έκανε μόνιμο. Αν και μεταβλητή σε σχέση με τον αριθμό των μουσικών της (ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε performance), η La Pieta είναι το μόνιμο μουσικό όχημα της Ανζέλ Ντιμπό – όπως το «Des Rosiers» στραντιβάριους του 1733 είναι το βιολί της (παλιότερα ανήκε στον ονομαστό Καναδό βιολονίστα / καθηγητή Αρτίρ Λεμπλάνκ). Στην εκτενέστατη δισκογραφία της Ντιμπό –και που το Spotify βοηθάει πολύ στο ψάξιμό της– ξεχωρίζουν μια σειρά από πορτρέτα (στον Άρβο Περτ, στον Τζον Άνταμς και πιο πρόσφατα στον Λουντοβίκο Εϊνάουντι), αλλά και άλλα, χριστουγεννιάτικα, τσιγγάνικα (από την παραμονή της για σπουδές στη Ρουμανία), πολλά κινηματογραφικά, ακόμα και μουσικές για… video games! Και, φυσικά, συνθέσεις μεγάλων κλασικών (προ- και μετά-) όπως οι Βιβάλντι, Σούμπερτ, Τσαϊκόφσκι, Σιμπέλιους, Μότσαρτ ή world και jazz όπως οι Άστορ Πιατσόλα, Ντέιβ Μπρούμπεκ κ.ά. Μέσα από όλα αυτά βγαίνει ένας υπέροχος μουσικός κόσμος μορφοποιημένος από το βιολί της Ανζέλ Ντιμπό και τα έγχορδα της ορχήστρας La Pieta. Από μια συνειδητή καλλιτέχνιδα και πραγματική αγωνίστρια της ζωής αφού έχει δώσει τη δική της μάχη όχι μόνο με την τέχνη της αλλά και με τον καρκίνο του στήθους. Η συναυλία δίνεται υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Καναδά, στο πλαίσιο της Γιορτής της Γαλλοφωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Angele Dubeau & La Pieta

  • Κλασική μουσική

Η κορυφαία βιολονίστρια και η πιο hot ορχήστρα εγχόρδων του κόσμου σε ένα πρόγραμμα με συνθέσεις του Ludovico Einaudi αλλά και των Philip Glass, Michael Nyman, Marjan Mozetich, Maxime Goulet και Arvo Part.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Αυτό είναι το πλήρες line-up της πρώτης μέρα του AthensRocks 2024

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age.

19/04/2024

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.