"Το χρονικό ενός πρώιμου φθινοπώρου" του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Το Ελληνικό Σχέδιο και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζουν ένα νέο συμφωνικό έργο από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, με τίτλο "Το Χρονικό ενός πρώιμου φθινοπώρου", στις 4 και 5 Μαρτίου 2016, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

"Το χρονικό ενός πρώιμου φθινοπώρου" του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Το Ελληνικό Σχέδιο και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζουν ένα νέο συμφωνικό έργο από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, με τίτλο "Το Χρονικό ενός πρώιμου φθινοπώρου", στις 4 και 5 Μαρτίου 2016, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

"Το χρονικό ενός πρώιμου φθινοπώρου" του Δημήτρη Παπαδημητρίου - εικόνα 1

Το Χρονικό ενός πρώιμου φθινοπώρου είναι ένα συμφωνικό ποίημα μεταρομαντικού-εκλεκτικιστικού ύφους, με μουσικά αυτοβιογραφικά στοιχεία, και τέσσερα τραγούδια σε ποιήματα των Charles Baudelaire, Ανδρέα Εμπειρίκου, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και Rainer Maria Rilke. Το έργο θα ερμηνεύσει η ΚΟΑ-Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου. Με την ΚΟΑ θα συμπράξουν η λυρική σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός, ενώ το μουσικό σύνολο της συμφωνικής ορχήστρας θα εμπλουτιστεί με τα ηχοχρώματα του μπαντονεόν από τον Λευτέρη Γρίβα, του μαντολίνου από τη Βιβή Γκέκα, της κρητικής λύρας από τον Μανώλη Μπουνταλάκη και του σαξοφώνου, από το Στάθη Μαυρομμάτη.

Το έργο με τα λόγια του ίδιου του συνθέτη, Δημήτρη Παπαδημητρίου: «Μια πραγματεία για τη Μοναξιά ή μια μουσική αυτο-εξομολόγηση για τη δική του; Ακόμη δεν κατάλαβε τι ακριβώς γράφει. Μια συγκεκαλυμμένη φιλοσοφική πραγματεία ή το ασυνεπές και αναδρομικό χρονολόγιο ενός φρικτού τσαπατσούλη της μνήμης; Τώρα, όμως, που ανακαλεί εικόνες και ανθρώπους, με πολύ κόπο και σαν ένας αυτοσχέδιος Ηρακλής Πουαρό, αναζητά εκείνα τα στοιχεία που βοούσαν και προανήγγειλαν το Χρονικό του Πρώιμου του Φθινοπώρου. […] Αν ως παιδί ήταν αφύσικα ενήλικος, τώρα που τα δύο Φθινόπωρα, το εντός του και το (πώς να το πούμε;) “εν τοις πράγμασι”, βρίσκονται σε τέλεια σύνοδο, σκοπεύει να αφήσει τον επερχόμενο Χειμώνα να τον προσπεράσει… και θα μείνει για πάντα μαζί σας σαν αιώνιο παιδί. Στο κοινό μας Φθινόπωρο της αθεράπευτα μοναχικής εφηβείας μας. “Ραντεβού το Σεπτέμβριο”… καλή μου αγάπη, από πριν χαμένη.»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

24/04/2024

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.