Μουσική γέφυρα πάνω από τη Συγγρού

Δύο γείτονες, η Στέγη και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής παρουσιάζοντας τον ήχο του «σήμερα». Ξεκινούν από 24/2, στο Πάντειο, με ελεύθερη είσοδο.

Μουσική γέφυρα πάνω από τη Συγγρού

Δύο γείτονες, η Στέγη και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής παρουσιάζοντας τον ήχο του «σήμερα». Ξεκινούν από 24/2, στο Πάντειο, με ελεύθερη είσοδο.

Μουσική γέφυρα πάνω από τη Συγγρού - εικόνα 1

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο «γεφυρώνουν» την (μικρή χωροταξικά) μεταξύ τους απόσταση με μια σειρά συναυλιών σύγχρονης μουσικής που διοργανώνουν από κοινού και θα κρατήσουν ως το τέλος της σεζόν. Νέοι και ανερχόμενοι μουσικοί, επιλεγμένοι κυρίως από τη Στέγη, σε έργα που επίσης «γεφυρώνουν» το χθες με το σήμερα της σύγχρονης μουσικής όπως στην πρώτη συναυλία (24/2, Αίθουσα Τελετών Παντείου) με τους Ρία Γεωργιάδου (φλάουτο) και Sven Birch (πιάνο) σε έργα Karlheinz Stockhausen, George Crumb, Χρήστου Σαμαρά, Ευαγγελίας Κίκου, Michael Amann, Δημήτρη Οικονόμου, Rudolph Jungwirth. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Οι επόμενες εκδηλώσεις έχουν ως εξής: Τετάρτη 16 Μαρτίου Έργα των: Παναγιώτη Κόκορα, Mario Davidovsky, Jacob ter Veldhuis, Δημήτρη Μαρωνίδη, Henrik Hellstenius Παναγιώτης Ανδρέογλου: ακορντεόν Gundega Šmite: πιάνο Δημήτρης Μαρωνίδης: ηλεκτρονικά Τρίτη 19 Απριλίου Νέο έργο του Ορέστη Καραμανλή Σοφία Λαμπροπούλου: κανονάκι Χάρης Λαμπράκης: νέυ Ορέστης Καραμανλής: ηλεκτρονικά Tρίτη 24 Μαΐου Έργα των: Γιάννη Ιωαννίδη, Γιώργου Απέργη, Claude Vivier, Morton Feldman, Νίκου Ιωακείμ, Μιχάλη Παρασκάκη Κατερίνα Κωνσταντούρου: πιάνο

Περισσότερες πληροφορίες

Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού

  • Κλασική μουσική

Η Στέγη και το Πάντειο Πανεπιστήμιο συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής. Θα ακουστούν έργα των Παναγιώτη Κόκορα, Mario Davidovsky, Jacob ter Veldhuis, Δημήτρη Μαρωνίδη, Henrik Hellstenius με τους Παναγιώτη Ανδρέογλου (ακορντεόν), Gundega Smite (πιάνο) και Δημήτρη Μαρωνίδη (ηλεκτρονικά).

Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού

  • Κλασική μουσική

Η Στέγη και το Πάντειο Πανεπιστήμιο συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής. Θα ακουστούν έργα των Karlheinz Stockhausen, George Crumb, Χρήστου Σαμαρά, Ευαγγελίας Κίκου, Michael Amann, Δημήτρη Οικονόμου, Rudolph Jungwirth με τους Ρία Γεωργιάδου (φλάουτο) και Sven Birch (πιάνο).

Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού

  • Κλασική μουσική

Η Στέγη και το Πάντειο Πανεπιστήμιο συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής. Οι Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι), Χάρης Λαμπράκης (νέι), Ορέστης Καραμανλής (laptop) παίζουν ένα νέο έργο του Ορέστη Καραμανλή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Εφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου ο αγαπημένος ερμηνευτής Σταμάτης Κόκοτας, σε ηλικία 85 ετών.

01/10/2022

Η καρδιά της μουσικής χτυπάει στο "Ολύμπια"

Το εμβληματικό θέατρο θα φιλοξενήσει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2022-23 έναν φιλόδοξο προγραμματισμό, με την υπογραφή του Ολιβιέ Ντεκότ.

Η Anneke Van Giersbergen γυρίζει την Ελλάδα

Μια ακουστική περιοδεία σε που θα περάσει από Ξάνθη, Καστοριά, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Το Μέγαρο Μουσικής ταξιδεύει στη Βόρεια Εύβοια

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Νίκος Σταμούλος στον κύκλο δράσεων "Φωνές του φθινοπωρινού δάσους".

Λευτέρη Βενιάδη, τι είναι για σένα η "Αλληλεγγύη" και γιατί έχει ρεμπέτικο ήχο;

Μιλήσαμε με τον συνθέτη για το πρότζεκτ "Τι είναι Αλληλεγγύη;" που παρουσιάζει με τη σκηνογράφο Barbara Ehnes στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο οποίο γράφει το soundtrack των αλληλέγγυων παντρεύοντας σύγχρονη μουσική με ρεμπέτικα κομμάτια.

Πέθανε ο ράπερ Coolio

Έφυγε ξαφνικά απ' τη ζωή ο βραβευμένος ράπερ, σε ηλικία 59 ετών.

Το μουσικό ταξίδι των Portico Quartet περνάει από την Αθήνα

Το βρετανικό κουαρτέτο επιστρέφει στο Piraeus Club Academy (LouLou is Present) με υπερβατική διάθεση, jazz, mimimal, ηλεκτρονικά και κινηματογραφικά ηχοχρώματα.