Η Αθήνα υποδέχεται μουσικά το 2016 στη σκιά της Ακρόπολης

Υποδοχή του νέου χρόνου στη σκιά της Ακρόπολης με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και τον Φίλιππο Πλιάτσικα

Η Αθήνα υποδέχεται μουσικά το 2016 στη σκιά της Ακρόπολης

Υποδοχή του νέου χρόνου στη σκιά της Ακρόπολης με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και τον Φίλιππο Πλιάτσικα

Η Αθήνα υποδέχεται μουσικά το 2016 στη σκιά της Ακρόπολης - εικόνα 1

Στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη, θα υποδεχθεί ο δήμος Αθηναίων το 2016. Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου αποχαιρετάμε το 2015, με μία γιορτή μουσικής και χορού που θα ξεκινήσει στις 22.30 και θα κορυφωθεί τις πρώτες ώρες του καινούριου χρόνου. Σε δύο σκηνές, μία μικρή και μία μεγάλη, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν το σύνολο του προγράμματος, με συνεχή ροή μουσικής και χορού με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα εναλλάσσονται. Η βραδιά, παρουσιαστής της οποίας θα είναι με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Γιώργος Καπουτζίδης, ξεκινά στις 22.30 στη μεγάλη σκηνή με τους Sugahspank! & The Swing Shoes Athens μαζί με χορευτές των Athens Swing Cats. Συγκροτήματα Swing και ζευγάρια χορού σε φιγούρες του Lindy hop, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque. Τη σκυτάλη παίρνει στις 23.05 στη μικρή σκηνή ο Πάνος Μουζουράκης που συνεχίζει με χιουμοριστικές διασκευές από ξένα τραγούδια ροκ, swing που τον σημάδεψαν και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε εντελώς νέες εκδοχές. Στη μεγάλη σκηνή με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, στις 23.45 η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα, δίνει το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης θα παραλάβει τη σκυτάλη για την υποδοχή του νέου έτους, ενώ πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό. Με την αλλαγή του χρόνου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανεβαίνει στη μεγάλη σκηνή σε μία μοναδική σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων. Το 2016 ξεκινά με αγαπημένα ακούσματα, όπου η ροκ συναντά την κλασική μουσική, και οι ήχοι γίνονται δυναμικοί, σε νέες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Καλαντζάκου. Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και τη Σκηνοθεσία της βραδιάς. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στο σύνολό της ζωντανά από την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ενώ δεκάδες ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι θα συνδεθούν μεταδίδοντας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο την αλλαγή του χρόνου στην Αθήνα, κάτω από την Ακρόπολη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

16/04/2024

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διερευνά τη μεταφυσική έλξη της Μεγάλης Εβδομάδας

50 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο συνθέτουν τον φετινό προγραμματισμό ενός περιπατητικού φεστιβάλ που μας καλεί να ανακαλύψουμε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα.

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".

Ejekt Festival 2024: Loathe και Planet of Zeus στην ημέρα των Korn

Οι Loathe και οι Planet of Zeus μαζί με τους Korn και τους Spiritbox δημιουργούν ένα εντυπωσιακό line-up του σύγχρονου σκληρού ήχου.

Για άλλη μια βραδιά οι "Ποιητές μας τραγουδούν"

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συναντιούνται ξανά στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".