Ian ‘Lemmy’ Kilmister: 1945 -2015 / “Born to lose, lived to win.”

O Lemmy, η ψυχή των Motorhead, πετάει για άλλες διαστάσεις. Έφυγε στις 28 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες μετά τα 70ά του γενέθλια...

Ian ‘Lemmy’ Kilmister: 1945 -2015 / “Born to lose, lived to win.”

O Lemmy, η ψυχή των Motorhead, πετάει για άλλες διαστάσεις. Έφυγε στις 28 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες μετά τα 70ά του γενέθλια...

Ian ‘Lemmy’ Kilmister: 1945 -2015 / “Born to lose, lived to win.” - εικόνα 1

«Δεν μπορεί! Πλάκα μας κάνει!», έγραψε ένας φίλος στο ίντερνετ (ανα)μεταδίδοντας τον θάνατο του Lemmy ενώ μια φίλη που δε νιώθει άνετα στο να πετάει με αεροπλάνο θυμήθηκε πως πετούσε πριν από μερικά χρόνια για Λονδίνο και η παρουσία του Lemmy ήταν απόλυτα καθησυχαστική – «Δεν μπορεί να συμβεί τίποτα κακό σε μια πτήση που είναι κι ο Lemmy”, σκέφτηκε, «παρά μόνο να τελειώσει το ουίσκι!» Εγώ, πρωί-πρωί, έβγαλα δυο αγαπημένους μου δίσκους των Motorhead, το “Orgasmatron” και το “Rock ‘n’ Roll”, και τους έπαιξα όπως πρέπει – δυνατά – αναστατώνοντας το σπίτι και, ενδεχομένως, κάποιους από τους γείτονες. Ο Lemmy (δηλαδή ο Ian Fraser Kilimster) έφυγε στα 70 του, μετά από μια σύντομη μάχη με έναν πολύ επιθετικό – πραγματικά speed – καρκίνο, έχοντας παίξει μισόν αιώνα rock ‘n’ roll – τον περισσότερο από αυτόν δυνατά και επιθετικά, διαμορφώνοντας τη δική του σχολή, που δεν έχει μεγάλη σχέση με ταμπέλες όπως αυτή του τυπικού heavy metal. Παρόλο που η παρουσία του Lemmy και των Motorhead διαμόρφωσε πολλές όψεις του hard και του βαρυμεταλλικού σκηνικού και, φυσικά, παραμένει μία από τις λίγες προσωπικότητες της κλάσης του που μπήκαν στον 21ο αιώνα με άγριες δημιουργικές διαθέσεις. Όλοι έχουν να μιλούν για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του – θυμάμαι που μου έλεγε πόσο πολύ τον εκτιμούσε η Diamanda Galas, μια περφόρμερ που προέρχεται από (φαινομενικά) άλλη, αβάν γκαρντ σχολή και κατεύθυνση, όταν ήρθε η κουβέντα μας σε μια πιθανότητα συνεργασίας με ένα γκρουπ όπως οι Motorhead. Τώρα, το ίντερνετ σε χρόνο μηδέν, έχει γεμίσει από δηλώσεις συναδέλφων του για την ποιότητα του ανδρός. Δεν θέλω να προσθέσω τίποτα. Απλά, κλείνοντας αυτό το σημείωμα, βάζω να παίζει το “Sympathy for the Devil”, που κλείνει το “Bad Magic”, τον τελευταίο δίσκο των Motorhead. Ξέροντας πως ο Lemmy πάει στον Παράδεισο – ή κάτι τέτοιο…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η μεγάλη επιστροφή του Robbie Williams στο Rockwave 2023 είναι γεγονός!

Κρατώντας την υπόσχεση που μας έδωσε το 2015, επιστρέφει στο "TerraVibe Park", με αφορμή την κυκλοφορία του "XXV" και για να γιορτάσει 25 χρόνια πορείας.

02/12/2022

Spotify, πώς μας ξεμπρόστιασες έτσι;

Η μελωδία της αυτογνωσίας περιλαμβάνει αρκετά αναπάντεχα ακούσματα καθώς το Spotify με τις ανασκοπήσεις του μας έβγαλε όλους...σχιζοφρενείς.

Οι Helloween είναι το δεύτερο όνομα του Release Athens 2023

Οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες του ευρωπαϊκού power metal έρχονται τον Ιούνιο στην Πλατεία Νερού.

Η Lia Hide και οι dark wave Incirrina έρχονται στο Six D.O.G.S.

H progressive dark-avant garde ποπ της Lia Hide επιστρέφει για την παρουσίαση του τελευταίου της δίσκο "The Missing Fourth Guest".

Demetria: Θέρμη και ενθουσιασμός στο "six d.o.g.s" για την 22χρονη τραγουδοποιό

Με δεδομένο ότι μένει στην Κέρκυρα, ήταν μια σπάνια συναυλιακή βραδιά. Και παρουσίασε τα τραγούδια του φετινού "Pillow Shifter" ζωντανεύοντας επί σκηνής όλες τους τις πτυχές, μα και τον πλούσιο τους ήχο.

Venerate Industries: Ένα μοναδικό live show στο Fuzz με ελεύθερη είσοδο

Μια ευκαιρία για ανακεφαλαίωση όλων όσων έχουν γίνει αυτά τα 2 τελευταία χρόνια.

Το σχήμα του Mιχάλη Καλκάνη για πρώτη φορά στη σκηνή του "Half Note"

O χαρισματικός κοντραμπασίστας θα παρουσιάσει το άλμπουμ "Emotions" και θα μας ξεναγήσει μαζί με το Mihalis Kalkanis Group στον εύθραυστο ηχόκοσμό του.