Ο "Μεσσίας" του Χέντελ από την Καμεράτα

Με τον «Μεσσία», το αριστουργηματικό ορατόριο του Χέίντελ, εγκαινιάζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής (12/12).

Ο "Μεσσίας" του Χέντελ από την Καμεράτα

Με τον «Μεσσία», το αριστουργηματικό ορατόριο του Χέίντελ, εγκαινιάζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής (12/12).

Ο "Μεσσίας" του Χέντελ από την Καμεράτα - εικόνα 1

Η Καμεράτα και ο μαέστρος της, Γιώργος Πέτρου, υποδέχονται τα φετινά Χριστούγεννα προσφέροντας στο κοινό ένα αριστουργηματικό έργο της δυτικής θρησκευτικής μουσικής, τον Μεσσία, του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ, με τον οποίο ανοίγει ο Κύκλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Μεγάρου. Το φημισμένο μουσικό σύνολο θα παρουσιάσει το εμβληματικό ορατόριο του γερμανού συνθέτη με όργανα εποχής, σε μια εκδοχή βασισμένη στην πρώτη εκτέλεση του έργου το 1742 στο Δουβλίνο.

Τέσσερις διακεκριμένοι έλληνες μονωδοί θα συμμετάσχουν στη μία και μοναδική αυτή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ.: η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη, ο τενόρος Γιάννης Φίλιας και ο μπάσος Πέτρος Μαγουλάς. Μαζί τους, το φωνητικό σύνολο Armonia Atenea.

Περισσότερες πληροφορίες

«Ο Μεσσίας»

  • Χριστουγεννιάτικα

Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ: «Ο Μεσσίας» HWV 56, ορατόριο σε τρία μέρη. Με την Καμεράτα (διεθνώς γνωστή με την επωνυμία Armonia Atenea) και τον Γιώργο Πέτρου, με όργανα εποχής και με μια φωνητική «dream team» (Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαίρη Έλεν Νέζη, Γιάννη Φίλια και Πέτρο Μαγουλά). Συμμετέχει η χορωδία Musica Atenea.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η μεγάλη επιστροφή του Robbie Williams στο Rockwave 2023 είναι γεγονός!

Κρατώντας την υπόσχεση που μας έδωσε το 2015, επιστρέφει στο "TerraVibe Park", με αφορμή την κυκλοφορία του "XXV" και για να γιορτάσει 25 χρόνια πορείας.

02/12/2022

Spotify, πώς μας ξεμπρόστιασες έτσι;

Η μελωδία της αυτογνωσίας περιλαμβάνει αρκετά αναπάντεχα ακούσματα καθώς το Spotify με τις ανασκοπήσεις του μας έβγαλε όλους...σχιζοφρενείς.

Οι Helloween είναι το δεύτερο όνομα του Release Athens 2023

Οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες του ευρωπαϊκού power metal έρχονται τον Ιούνιο στην Πλατεία Νερού.

Η Lia Hide και οι dark wave Incirrina έρχονται στο Six D.O.G.S.

H progressive dark-avant garde ποπ της Lia Hide επιστρέφει για την παρουσίαση του τελευταίου της δίσκο "The Missing Fourth Guest".

Demetria: Θέρμη και ενθουσιασμός στο "six d.o.g.s" για την 22χρονη τραγουδοποιό

Με δεδομένο ότι μένει στην Κέρκυρα, ήταν μια σπάνια συναυλιακή βραδιά. Και παρουσίασε τα τραγούδια του φετινού "Pillow Shifter" ζωντανεύοντας επί σκηνής όλες τους τις πτυχές, μα και τον πλούσιο τους ήχο.

Venerate Industries: Ένα μοναδικό live show στο Fuzz με ελεύθερη είσοδο

Μια ευκαιρία για ανακεφαλαίωση όλων όσων έχουν γίνει αυτά τα 2 τελευταία χρόνια.

Το σχήμα του Mιχάλη Καλκάνη για πρώτη φορά στη σκηνή του "Half Note"

O χαρισματικός κοντραμπασίστας θα παρουσιάσει το άλμπουμ "Emotions" και θα μας ξεναγήσει μαζί με το Mihalis Kalkanis Group στον εύθραυστο ηχόκοσμό του.