5 χρόνια Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού ΤΡαγουδιού

Ένα τριήμερο (9- 11/12) εορταστικών δράσεων από το "Ελληνικό Σχέδιο" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που κορυφώνεται με μια μεγάλη συναυλία την τελευταία μέρα.

5 χρόνια Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού ΤΡαγουδιού

Με τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού να γιορτάζουν πέντε χρόνια δημιουργίας, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση αποδεικνύουν μέσα από διαφορετικούς κύκλους εκδηλώσεων πως η ελληνική μουσική δημιουργία έχει παρόν και ακόμα πιο συναρπαστικό μέλλον. Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού είναι πλέον θεσμός στο χώρο της έντεχνης ελληνικής δημιουργίας αφού περισσότεροι από 1500 συμμετέχοντες και πάνω από 100 τραγούδια έχουν ξεχωρίσει σε αυτούς, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των θεατών στις τέσσερις συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, όπως και το ευρύτερο κοινό που αγαπά το ελληνικό τραγούδι. Η φετινή, πέμπτη χρονιά των Αγώνων δεν θα είναι διαγωνιστική, αλλά εορταστική. Ένα τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων αφιερωμένο αποκλειστικά στο ελληνικό τραγούδι και την πολύπλευρη δημιουργία του. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 9 & 10 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν στη Μικρή Σκηνή ανοιχτές στο ευρύ κοινό δράσεις με εργαστηριακό και ιστορικό / νοσταλγικό χαρακτήρα και με σκοπό την εκπαίδευση και στήριξη των νέων συνθετών, τραγουδοποιών, στιχουργών σχετικά με τη διαδρομή του τραγουδιού από τη δημιουργία του και την καταγραφή του στο χαρτί, την παρουσίαση στο κοινό, την ηχογράφηση και τελικά την έκδοσή του σε cd. Τέλος, στις 11 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με νέα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης από 17 συνθέτες προηγούμενων Αγώνων. Μια γιορτή για τα πέντε χρόνια του θεσμού και ταυτόχρονα μια γιορτή του Ελληνικού Τραγουδιού που θα ηχογραφηθεί ζωντανά για την παραγωγή ενός επετειακού cd.

5 χρόνια Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού ΤΡαγουδιού - εικόνα 1

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 | Εργαστήριο: τρεις συνθέτες συνομιλούν με δέκα νέους στιχουργούς των Αγώνων Μικρή Σκηνή | 19.00 | Είσοδος Ελεύθερη Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού τραγουδιού, συναντώνται ξανά με τον ελληνικό στίχο. Στο πλαίσιο του εορταστικού τους χαρακτήρα, δέκα στιχουργοί που ξεχώρισαν κατά τη δεύτερη διοργάνωση των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού (2012), οι Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Αθηνά Σπανού, Ιωάννης Πανουτσόπουλος, Θεοφάνης Καββαδάς, Ευγενία Κωστοπούλου, Μαρία Χελιώτη, Μαρία Σταθοπούλου, Ανθή Μητροπέτρου και Βασιλική Λαμπρίρη, συνομιλούν μέσα από καινούρια στιχουργικά κείμενα, με τους συνθέτες Γιώργο Ανδρέου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Ξυδάκη και τον στιχουργό Κώστα Φασουλά. Το θέμα που καλούνται να αποδώσουν με τους στίχους τους είναι κοινό και για τους 10 συμμετέχοντες. Πρόκειται για το «Το τραγούδι ενός πλανόδιου μουσικού». Ένας Πλανόδιος μουσικός, αποτελεί την «φωτογραφία» της έμπνευσης και της δημιουργίας των στίχων, που θα ακουστούν για πρώτη φορά την 9η Δεκεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η συμμετοχή δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα .

5 χρόνια Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού ΤΡαγουδιού - εικόνα 2

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 | Το Ελληνικό Τραγούδι Θυμάται: Μαρτυρίες και Προσωπικά Στιγμιότυπα Μικρή Σκηνή | 20.00 | Είσοδος Ελεύθερη Στο πλαίσιο των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού τραγουδιού, Το Ελληνικό Σχέδιο και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενούν μια ξεχωριστή συνάντηση, που σκοπό έχει να αναδείξει στιγμιότυπα από τον παράπλευρο κόσμο της νεότερης ελληνικής μουσικής ιστορίας. Άνθρωποι από το χώρο του τραγουδιού, της ποίησης, της δημοσιογραφίας και του ραδιοφώνου, καταθέτουν για πρώτη φορά, βιωματικές τους στιγμές, μνήμες και γεγονότα, που συνοδεύουν την σχέση τους με τη μουσική και τον λόγο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα ακουστούν τα αγαπημένα τραγούδια των συμμετεχόντων ομιλητών. Συμμετέχουν οι συνθέτες Γιώργος Ανδρέου, Χρήστος Νικολόπουλος, Νίκος Ξυδάκης και Δημήτρης Παπαδημητρίου, οι ποιητές Γιώργος Κοροπούλης και Γιώργος Μαρκόπουλος, o παραγωγός ραδιοφώνου Γιώργος Τσάμπρας, ο μουσικοκριτικός Θάνος Μαντζάνας και ο παραγωγός και διευθυντής του Μελωδία, Δημήτρης Βραχνός.

5 χρόνια Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού ΤΡαγουδιού - εικόνα 3

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 | Μεγάλη συναλία: 17 Συνθέτες των Αγώνων σε νέα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης Κεντρική Σκηνή | 20.30 | Εισιτήρια: 10 Ευρώ (γενική είσοδος), 8 Ευρώ (μειωμένο), 6 Ευρώ (ομαδικό) Η μεγάλη συναυλία των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με νέα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης από 17 συμμετέχοντες των προηγούμενων τεσσάρων ετών. Μια γιορτή για τα πέντε χρόνια του θεσμού και ταυτόχρονα μια γιορτή του Ελληνικού Τραγουδιού που θα ηχογραφηθεί ζωντανά για την παραγωγή ενός επετειακού cd. Στην βραδιά της συναυλίας θα ακουστούν νέα μελοποιημένα τραγούδια των Σοφία Αβραμίδου, Άγγελου Αγγέλου, Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη, Χρυσόστομου Καραντωνίου, Ιφεγένειας Κορολόγου, Παναγιώτη Λάμπουρα, Νεφέλης Λιούτα, Κώστα Μάκρα, Γιάννη Μαθέ, Δημήτρη Μαραμή, Ηλία Μαυροσκούφη, Ελευθερίας Παναγάκου, Νίκου Παπαδογιώργου, Απόλλωνα Ρέτσου, Στέλλας Σαμαρά, Χρυσοβαλάντη Σωτηρίου, Φένιας Χρήστου σε ποιήματα των Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιάννη Ρίτσου, Αργύρη Εφταλιώτη, Κωστή Παλαμά, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Γιάννη Δούκα, Νικηφόρου Βρεττάκου, Γεώργιου Βιζυηνού, Μάνου Ελευθερίου, Ρήρα Γκόλφη, Ιωάννη Πολέμη, Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, Μάγιας-Μαρίας Ρούσσου, Ανθούλας Σταθοπούλου-Βαφοπούλου, Γεώργιου Σουρή, Βασίλη Κάσσου , Μαρίας Π. Ράλλη , Ανθίας Τεύκρου και Ευτυχίας Παναγιώτου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

16/04/2024

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διερευνά τη μεταφυσική έλξη της Μεγάλης Εβδομάδας

50 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο συνθέτουν τον φετινό προγραμματισμό ενός περιπατητικού φεστιβάλ που μας καλεί να ανακαλύψουμε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα.

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".