7 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτήν την εβδομάδα

Οι μουσικές του κόσμου γι’ αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν την ουσία του ελληνικού τραγουδιού αλλά και το διεθνικό πέταγμα της παράδοσής μας. Μαζί με καθαρό rock, καθαρό ethnic, καθαρή jazz αλλά και dreamy ποιητική electronica. Μαζί με άλλα…

7 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτήν την εβδομάδα

Οι μουσικές του κόσμου γι’ αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν την ουσία του ελληνικού τραγουδιού αλλά και το διεθνικό πέταγμα της παράδοσής μας. Μαζί με καθαρό rock, καθαρό ethnic, καθαρή jazz αλλά και dreamy ποιητική electronica. Μαζί με άλλα…

Τα τραγούδια της Βάσως Αλλαγιάννη

7 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 1

Είναι μια σειρά από τραγούδια που διαπερνούν το μυαλό, την καρδιά, τις αισθήσεις, τραγούδια που μπορούν ακόμα και να σε διαλύσουν. Όλα φέρουν μια υπογραφή που δεν είναι απλώς υπογραφή – είναι ψυχή. Και την έχει βάλει η Βάσω Αλλαγιάννη. Τα τραγούδια που έχει γράψει τα έχουμε συνδέσει κυρίως με τους ερμηνευτές – π.χ. ο «Υδροχόος», το «Λεμόνι στην πορτοκαλιά», το «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ» και το εκπληκτικό «Απόψε σιωπηλοί» είναι του Νίκου Παπάζογλου. Και το πιο καινούριο της άλμπουμ («Τον εαυτό μου ρώτησα») φαίνεται πως «ανήκει» στον Βασίλη Λέκκα. Στο μεσοδιάστημα, «Μια αγκαλιά τραγούδια» που θα τα ακούσουμε στο Θέατρο Μπάντμιντον (27/10) από Χαρούλα Αλεξίου, Μανώλη Λιδάκη, Βασίλη Λέκκα, Πίτσα Παπαδοπούλου και Ορφέα Περίδη.

Οι «Άνεμοι» του Σωκράτη

7 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 2

Ο δίσκος «Eight Winds» του Σωκράτη Σινόπουλου προσομοιάζει με ένα αισθητικό «σημείο» όπου οι μουσικές των ανθρώπων συγκλίνουν και οι παραδόσεις τους βρίσκουν έναν κοινό δρόμο και γίνονται ένα. Είναι ένα σημείο όπου η φωνή της πολίτικης λύρας που παίζει ο Σωκράτης γίνεται «κραυγή» παρόμοια με αυτή του σαξοφώνου και πιάνει την ψυχή της τζαζ – μιας τζαζ που τη μάθαμε κάπως διαφορετική από τη mainstream στα μέσα των ‘70’s μέσα από τις εκδόσεις της ECM και μας ταξίδεψε με τον δικό της τρόπο στον κόσμο. Το ίδιο κάνει και τώρα με το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλο που παίζει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (24/10).

Sisters of Mercy: Indeed!

7 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 3

Ένα γκρουπ που έχει καταβολές στις hard, glam, πρωτο-punk, μεταλλίζουσες και dark εναλλακτικές πτυχές του ροκ έχοντας κυκλοφορήσει τρία μόνο άλμπουμ μέσα σε μια 30ετία και έχοντας φτιάξει μια κυρίως goth κατάσταση μέσα στα χρόνια με μια σειρά αριστουργηματικών τραγουδιών είναι ένα συγκρότημα κορυφής – και μιλάμε για τους Sisters of Mercy. «Χτισμένοι» πάνω στον τίτλο του γνωστού τραγουδιού του Leonard Cohen και γύρω από την επιβλητική προσωπικότητα του Andrew Edlich οι Sisters of Mercy βολτάρουν με τις εκρηκτικές εντάσεις τους και τους μηχανικούς τους ρυθμούς στις σκηνές του κόσμου χωρίς απαραίτητα να έχουν νέο υλικό – δεν τους χρειάζεται. Θα τους δούμε στήν «Ιερά Οδό» (24/10).

Theodore με νέο άλμπουμ

7 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 4

Με έτοιμο το νέο του άλμπουμ («It Is But It Is Not») ο Theodore ξεκινάει την ευρωπαϊκή του περιοδεία από το «Fuzz» (23/10). Σε μια ευρεία γκάμα ατμοσφαιρικής, ψυχεδελικής και ambient υπόστασης, ο εξαιρετικά ταλαντούχος αυτός μουσικός συνεχίζει να μας δίνει μια ιδιάζουσα, δική του ηλεκτρονική post-rock τεχνοτροπία και αντίληψη στη σύνθεση και υλοποίηση της μουσικής του, αφήνοντας ανοιχτές τις πόρτες στον κλασικό ρομαντισμό. Ο Theodore διαθέτει μια τέτοια πολυπραγμοσύνη που του επιτρέπει να κινείται με άνεση ανάμεσα σε ποικίλα genres της σύγχρονης μουσικής πρακτικής και του δίνει την δυνατότητα να ασχολείται με ποικίλα project παράλληλα ή και ταυτόχρονα. Την συναυλία του ανοίγει η Nalyssa Green.

Ο Χριστιανάκης και ο Rimbaud

7 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 5

«Μια εποχή στην κόλαση»: το βιβλίο του Αρθούρου Ρεμπώ κρατάει τον λόγο του διαχρονικό και επίκαιρο και δένεται με την μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη, γίνεται μια σύγχρονη δημιουργική παράσταση όπου οι ήχοι αποδίδουν κάθε ανάσα και ψίθυρο, κάθε κραυγή των λέξεων και οτιδήποτε μπορεί να διακρίνει τον λόγο του Ρεμπώ, μέσα από ψυχικούς ιλίγγους και βέβηλες εκτιμήσεις. Η μουσική «μεταφράζει» με τον δικό της μοναδικό τρόπο και το ίδιο κάνουν και οι μουσικοί: ο Χριστιανάκης, ο Παπαδόπουλος, ο Σιώτας, ο Χαρμπίλας, ο Καρυωτάκης και όλη η δημιουργική παρέα της Θεσσαλονίκης. Η παράσταση είναι στο «Τριανόν» (24-25/10).

Shantel & Bucovina Orkestar.

7 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 6

Η μείξη ενός διαβαλκανικού ήχου και ρυθμού που εκτείνεται και γίνεται διεθνικός πιάνοντας reggae, funk grooves, hip-hop και άλλες χορευτικές μανιέρες που δημιουργούν ένα κυριολεκτικά global γλέντι. Αυτή είναι η προφανής καλλιτεχνική στόχευση του Shantel καθώς και του πρόσφατου δίσκου του «Viva Diaspora», όπου ακούμε και μπουζούκια, Αρετή Κετιμέ, Imam Baildi. (Gazarte, 23/10)

Kenny Garrett Quintet.

7 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 7

Ένας άλτο σαξοφωνίστας που πάει στον δρόμο του Charlie Parker, που παίζει πέντε χρόνια πλάι στον Miles Davis, που συνεχίζει με όλη την τζαζική αφρόκρεμα, που διακρίνεται συνεχώς με εκλεκτούς δίσκους και αντίστοιχα βραβεία και που κάθε φορά έχει κάτι νέο να προσθέσει έρχεται ξανά εδώ με το ωραίο γκρουπ του. Θα τον ακούσουμε. (Gazarte, 24/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Γιώργος Χριστιανάκης

  • Μουσική παράσταση

«Μια Εποχή στην Κόλαση»: μουσική παράσταση πάνω στο μοναδικό βιβλίο του Αρθούρου Ρεμπό που κυκλοφόρησε όσο ζούσε, η οποία αποπειράται να αποδώσει τον κόσμο του κειμένου, τις ανάσες, τους ψιθύρους, τις κραυγές του, τα βέβηλα λόγια του, την τρέλα, τον ίλιγγο της φυγής με μια ζωντανή μουσική γλώσσα.

Shantel & Bucovina Club Orkestar

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ο μάστορας της μείξης των τσιγγάνικων χάλκινων πνευστών με την dance σκηνή και δημιουργός επιτυχιών όπως τα «Disko Partizani», «Planet Paprika» κ.ά. έρχεται για να ξεσηκώσει τους πάντες σε ένα ξέφρενο γλέντι.

Socratis Sinopoulos Quartet

  • Jazz-Blues-Ethnic

Η κοσμο-πολίτικη λύρα του Σωκράτη Σινόπουλου και το κουαρτέτο του σκορπίζουν σε οκτώ ανέμους, για να μας παρασύρουν σε διαφορετικά μουσικά σταυροδρόμια. Η world jazz σε όλο της το νόημα και μεγαλείο.

Theodore

  • Electronica-Industrial

Με αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου του δίσκου «Ιt Is But It’s Not» ο ταλαντούχος καλλιτέχνης ξεκινάει την ευρωπαϊκή του περιοδεία με τη συνοδεία της μπάντας τoυ. Μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική βραδιά γεμάτη ηλεκτρονικές εκρήξεις.

Kenny Garrett Quintet

  • Jazz-Blues-Ethnic

O διαπρεπής alto σαξοφωνίστας της jazz έρχεται για να παρουσιάσει τα ορόσημα της καριέρας του, τα οποία φέρουν την υπογραφή συνεργασιών με γίγαντες της παγκόσμιας jazz σκηνής.

Βάσω Αλλαγιάννη

  • Ελληνική

«Μια αγκαλιά τραγούδια», από τα καλύτερα που έχουν γραφτεί στο σύγχρονο τραγούδι μας. Ερμηνεύουν η Χάρις Αλεξίου, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Βασίλης Λέκκας, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Ορφέας Περίδης.

Γιώργος Χριστιανάκης

  • Μουσική παράσταση

«Μια Εποχή στην Κόλαση»: μουσική παράσταση πάνω στο μοναδικό βιβλίο του Αρθούρου Ρεμπό που κυκλοφόρησε όσο ζούσε, η οποία αποπειράται να αποδώσει τον κόσμο του κειμένου, τις ανάσες, τους ψιθύρους, τις κραυγές του, τα βέβηλα λόγια του, την τρέλα, τον ίλιγγο της φυγής με μια ζωντανή μουσική γλώσσα.

The Sisters of Mercy (αναβλήθηκε για 6 Δεκεμβρίου)

  • Rock-pop-folk

Με την εμβληματική παρουσία και την επιβλητική φωνή του Andrew Eldrich σε πρώτο πλάνο, μας θυμίζουν πολλά από τα τραγούδια που τους έκαναν το θρυλικότερο και πιο επιτυχημένο group του gothic rock.

The Sisters of Mercy

  • Rock-pop-folk

Με την εμβληματική παρουσία και την επιβλητική φωνή του Andrew Eldritch σε πρώτο πλάνο, μας θυμίζουν πολλά από τα τραγούδια που τους έκαναν το θρυλικότερο και πιο επιτυχημένο group του gothic rock.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το σχήμα του Mιχάλη Καλκάνη για πρώτη φορά στη σκηνή του "Half Note"

O χαρισματικός κοντραμπασίστας θα παρουσιάσει το άλμπουμ "Emotions" και θα μας ξεναγήσει μαζί με το Mihalis Kalkanis Group στον εύθραυστο ηχόκοσμό του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/12/2022

Imagine Dragons: Άνοιξε η προπώληση για τη συναυλία στην Αθήνα

To "Mercury World Tour" θα κάνει στάση στο ΟΑΚΑ τον Σεπτέμβριο του ΄23.

Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Σαβίνα Γιαννάτου & Δώρος Δημοσθένους μας ξεναγούν στη "Λιλιπούπολη"

Τα τραγούδια της θρυλικής ραδιο-σειράς του Τρίτου Προγράμματος, που συνδέθηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι, ξαναζούν στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4/12.

Αυτά είναι τα "Λαϊκά της Μαρινέλλας"

Με τη Μαρινέλλα στο Christmas Theater θα συμπράξει ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και το μουσικό σύνολο "Οι Επόμενοι".

DakhaΒrakha: "Η μουσική ενώνει συνειδητοποιημένους και ελεύθερους ανθρώπους"

Οι DakhaBrakha, το πολυφωνικό κουαρτέτο από το Κίεβο, με αφορμή τις δύο εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσουν στην χώρα μας τον Δεκέμβριο, μας μιλούν για την μοναδικότητα της πρωτότυπης μουσικής τους, τα ερεθίσματά τους, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζουν την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα τους.

Οι Godfathers γιορτάζουν τα 35α γενέθλιά τους με μια ελληνική περιοδεία

Οι θρυλικοί "μαφιόζοι" του βρετανικού rock'n'roll κάνουν στάση στο "Κύτταρο".

Ο μastroKristo συνδέει τη μουσική με την αστρονομία

Η παρουσίαση του δεύτερου προσωπικού του μουσικού έργου, "Departures" που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, περιέχει συνθέσεις εμπνευσμένες από τη νύχτα και την ξενάγηση στο νυχτερινό ουρανό από το εμβληματικό τηλεσκόπιο Δωρίδη.